Prijenosno racunalo do 10 000kn

poruka: 33
|
čitano: 5.470
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran

Evo od frenda frendica treba lap za bog zna kaj sve ne (web dizajn,arhitektura..)

Hoce dosta memorije (valjda rama ) i dobar gpu

i naravno lijep dizajn samog racunala 

bas i ne pratim ovo trziste zadnje vrijeme pa sam se odlucio vas pitat

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Prelozio bih nesto iz appleovog arsotimana, neznam kakve su cijene u hr, kod nas u bih se dobije Macbook 13,3 ", koji je lijepog dizajna i dobrih perfomasi!!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Prijenosno racunalo do 10 000kn
denzelw78 kaže...

Prelozio bih nesto iz appleovog arsotimana, neznam kakve su cijene u hr, kod nas u bih se dobije Macbook 13,3 ", koji je lijepog dizajna i dobrih perfomasi!!

da ali jedan od uvjeta je bio dobar gpu Cool

Mozda ovako nesto ASUS G73JH-TY196V

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.10.2010 15:18 (simeparanoja).
15 godina

Neka uzme definitivno ovaj koji je postal simeparonja...

http://www.speedtest.net/result/837433126.png
Moj PC  
2 0 hvala 2
17 godina
protjeran

Meni je lijepši ovaj LINK

Imaš i verziju sa slabijim gpu-om i slabijim zvučnisima ali 1000 kn manje LINK

http://apazinjan3d.webs.com/index.html
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran

ok hvala ekipa 

budem ja sad javio frendu 

pa cekam daljnja uputstva 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Sorry na umetanju u temu ali recimo laptop od nekih 6 tisuca kuna....Dali bi on mogao pokretat igrice kao NFS Pro Street,Test Drive Unlimited , GTA 4 sa obziorm da sam se spreman odrec detalja samo mi je bitno da teku glatko...

Erik
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Drift_king92 kaže...

Sorry na umetanju u temu ali recimo laptop od nekih 6 tisuca kuna....Dali bi on mogao pokretat igrice kao NFS Pro Street,Test Drive Unlimited , GTA 4 sa obziorm da sam se spreman odrec detalja samo mi je bitno da teku glatko...

da mogo bi 

ali pro street i gta iv ti nisu bas tu negdje sa zahtjevima

15 godina
protjeran

Znam da nisu ali to vecinom igram...Igrice tipa : GTA 4 , Race Driver Grid , NFS Shift i tako...Ne igram bas FPS jedino sam igrao COD 4 ...

Erik
17 godina
protjeran
Drift_king92 kaže...

Znam da nisu ali to vecinom igram...Igrice tipa : GTA 4 , Race Driver Grid , NFS Shift i tako...Ne igram bas FPS jedino sam igrao COD 4 ...

Evo ti jedan laptop koji može sve navedeno pokrenuti na pristojnim detaljima LINK

http://apazinjan3d.webs.com/index.html
15 godina
neaktivan
denzelw78 kaže...

MacBookovi su odlicni, ali omjer ulozeno i dobiveno nije ponajbolji.

Predlazem HP Envy, a posto na HP-ovoj stranici mozes detaljno podesit konfu, nebi trebalo biti problrma ni sa zahtjevima ni sa cijenom....

17 godina
neaktivan
simeparanoja kaže...
denzelw78 kaže...

da ali jedan od uvjeta je bio dobar gpu Cool

Mozda ovako nesto ASUS G73JH-TY196V

sorry, ALI!

1. nema display port

2. TEŠKO je!

3. 17'' sa tom rezom?!?!

ne znam, ALI ja to sigurno ne bih "natezao" okolo...

možda bolje da uzme ovo?

1. ima display port pa uvijek moze staviti dodatni monitor (velikiiii)

2. značajno manja kilaža

3. na ovom ekranu ta reza je punooooo prirodnija, pogotovo za crtanje....

i da, ima GPU, tj. nije integrirana grafika....

ali opet, to je smao moje mišljnje

i može uzeti 2×4GB DDR3 umjesto 2×2GB i lap rastura kod crtanja u CAD-u...

i zaboravih reci da hp podrzava docking...

17 godina
neaktivan

Pošto i sam razmišljam o kupovini laptopa u skorije vrijeme htio bih samo napomenuti da bi kod nas uskoro ASUS trebo izdati nove modele N53 i N73(neki več došli) serije koji donose neka poboljšanja u odnosu na starije modele koji navodno nude odličan omjer uloženog/dobivenog pa kom nije hitno nek pričeka.

Pauk

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
denzelw78 kaže...

Ti mu predlazes lap od 13 incha za arhitekturu...Šutim

He who dares, wins
17 godina
neaktivan
sasa kaže...
simeparanoja kaže...

sorry, ALI!

1. nema display port

2. TEŠKO je!

3. 17'' sa tom rezom?!?!

ne znam, ALI ja to sigurno ne bih "natezao" okolo...

možda bolje da uzme ovo?

1. ima display port pa uvijek moze staviti dodatni monitor (velikiiii)

2. značajno manja kilaža

3. na ovom ekranu ta reza je punooooo prirodnija, pogotovo za crtanje....

i da, ima GPU, tj. nije integrirana grafika....

ali opet, to je smao moje mišljnje

i može uzeti 2×4GB DDR3 umjesto 2×2GB i lap rastura kod crtanja u CAD-u...

i zaboravih reci da hp podrzava docking...

1. Tko zna da li ce ga ikad koristiti, a usto ima VGA i HDMI pa nek spaja što god hoće

2. Nigdje nije rečeno da će se laptop nositi okolo. Imaš pun kufer ljudi koji uzimaju laptop samo zato da ne bi imali veliku kutiju kraj sebe i rijetko ga nose okolo

3. Tu si u pravu, ok to priznajem Cool

Iz mog iskustva sa sluzbenim laptopom, nikad ne bi uzeo HP privatno. Previse se grije, previse problema s njim imam a placen je masno, HP8510p

Moj prijedlog G73 je bio zato jer nije običan, ima dobre performanse,drukčije je dizajniran od ostalih, lijep je  a to je ženskom rodu jedna od bitnijih stavki kod kupnje prijenosnika Cool

Ako je ovo pretesko nek uzme MSI GX640

Lijepo je dizajniran (jedna od uvjeta), bolji GPU i duze jamstvo od HP-a. Pouzdani laptopi, barem po onome što vidim kod brata koji ima MSI-a

17 godina
neaktivan

@simeparanoja

slažem se oko kvalitete HP-a (koja i nije nešto)... 

ja imam kod jednih klijenata 2 HP-a iz Elitebook serije sa savinutim ekranom, a da se ekran 3 puta otvorio u godini dana.

zato ja osobno imam T410 i ne bih ga dao za 10 HP-a (bez obzira na cijenu i seriju).

jednom sam imao prilike raditi i sa MSI-em i nadam se da su se popravili od tada, jer je plastika bila očajna (kao i tipkovnica)

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
sasa kaže...

@simeparanoja

slažem se oko kvalitete HP-a (koja i nije nešto)... 

ja imam kod jednih klijenata 2 HP-a iz Elitebook serije sa savinutim ekranom, a da se ekran 3 puta otvorio u godini dana.

zato ja osobno imam T410 i ne bih ga dao za 10 HP-a (bez obzira na cijenu i seriju).

jednom sam imao prilike raditi i sa MSI-em i nadam se da su se popravili od tada, jer je plastika bila očajna (kao i tipkovnica)

Za HP-a se slazem u potpunosti. Imam doma forcebook koji je ista konfiguracija kao HP lap od kolege i kod moga nikakvih problema a on nema što nije promijenio na njemu Cool

MSI-a Gaming seriju mi ima brat vec dvije godine i dosad nikakvih problema nije imao, a stalno ga nosi svugdje i vecinom mu sluzi za igrice

Vidio sam ovaj laptop i čini mi se čvrst i ok.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.10.2010 9:10 (simeparanoja).
16 godina
protjeran
kad vas slušam ispada da su hp laptopi smeće. kad bi i druge marke imale toliku prođu kao hp šta mislite koliko bi kvarova bilo? hp je najprodavanije marka na svijetu i normalno je kad imaš najviše korisnika da će srazmjerno tome bit i najviše problema. koliko se tih msi proda u hr godišnje? 100? 50? 30? 20? a hp-ova?
May justice be done though the heavens fall
17 godina
neaktivan
karakteran kaže...
kad vas slušam ispada da su hp laptopi smeće. kad bi i druge marke imale toliku prođu kao hp šta mislite koliko bi kvarova bilo? hp je najprodavanije marka na svijetu i normalno je kad imaš najviše korisnika da će srazmjerno tome bit i najviše problema. koliko se tih msi proda u hr godišnje? 100? 50? 30? 20? a hp-ova?

Podijelio sam svoje misljenje i svoje iskustvo.

Po čemu je HP drukčiji od ostalih? Znaš li koliko tvrtki u svijetu proizvodi i slaže prijenosnike?

Pogledaj to pa mi molim te objasni zašto bi ja za HP trebao dati više stotina (tisuća) kuna koji ima istu konfiguraciju kao i , po tebi neki tamo, MSI? Koliko je MSI na tržištu kod nas a koliko HP?

Jesi probao ti uopće koji drugi laptop osim HP-a?

15 godina
neaktivan
karakteran kaže...

slazem se, pa u BUG-u su HP-ovi dobivali pohvale zbog kucista od aluminija i da ga je tesko izgrebati i ostetiti i da su robusni i itd.

16 godina
protjeran
@šime
ajd molim te daj mi primjer gdje hp košta nekoliko tisuća kuna više od konkurencije s istim performansama i kvalitetom izrade (kućišta).
15 godina
neaktivan

HP najprodavanija marka na svijetu hahahhahhahahaha

Među prodavaniji je ali ne i najprodavanija marka

17 godina
neaktivan
karakteran kaže...
@šime
ajd molim te daj mi primjer gdje hp košta nekoliko tisuća kuna više od konkurencije s istim performansama i kvalitetom izrade (kućišta).

lijepo sam ti napisao, imam forcebook blade sa istom konfiguracijom kao kolega na svom HP nc8430.

Moj je tada bio 7000kn njegov je bio preko 10000kn,

Moj niti jedan kvar njegov 2 puta disk, ne moze se zatvoriti kako treba poklopac, izgreban, baterija 4 puta (da 4 puta) mijenjana, grije se previse (mislim da je i pastu mijenjao nisam siguran)

Njegov je koristen samo na poslu, malo ga i doma nosi

Moj je prezivio zadnje dvije godine faksa, 2 i pol godine tu u zgu, gaminga isto toliko, lan partya i sto sve ne i jos uvijek radi bez ikakvih problema, bez mijenjanih dijelova i stari ga sad koristi

16 godina
protjeran

@brzi
In 2008 HP retained its global leadership position in inkjet, laser, large format and multi-function printers market, and its leadership position in the hardware industry
link:

@šime
najjači igrači na ovom forumu su ti logic i torrente. oba imaju hp laptope. pitaj ih što misle o njima. a ovu tvoju tvrdnju o cijeni neću komentirat, ima kvaka negdje možda u kvaliteti kućišta jer da je tako kako ti kažeš nitko ne bi kupovao hp. ili su po tebi svi vlasnici hp-a retardirani jer daju 3.000 kn više za laptop koji s istom kvalitetom izrade i performansama mogu dobit kod msi.

edit: daj mi molim te reci što je toliko povoljno kod ovog modela msi? zašto su ga stavili na sniženje? šta misliš?

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.10.2010 9:39 (karakteran).
15 godina
neaktivan

Ja imam 3 HPova laptopa, jednom je oko 7 mjeseci, a ova dva imaju vise od godinu i po, ne da im nije nista nego se jos sjaje kao prvog dana, a iz ventova jos hladni zrak puse, samo treba prasinu usisat kao i na svakom laptopu, a nosam ih jakoo cesto, gledam filmove u krevetu, surfam dok mi je u krilu itd, kontrukcija odlicna... Samo se Pavillion malo grijao ali samo i to rijesio...

The ONE and ONLY!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
PLASMAorLCD kaže...

Ja imam 3 HPova laptopa, jednom je oko 7 mjeseci, a ova dva imaju vise od godinu i po, ne da im nije nista nego se jos sjaje kao prvog dana, a iz ventova jos hladni zrak puse, samo treba prasinu usisat kao i na svakom laptopu, a nosam ih jakoo cesto, gledam filmove u krevetu, surfam dok mi je u krilu itd, kontrukcija odlicna... Samo se Pavillion malo grijao ali samo i to rijesio...

napokon netko tko se ne boji reć istinu. ovdje je na forumu in pljuvati po hp laptopima i korisnicima IE-a.

imam hp godinu i pol dana, praktički stol nije vidio, držim ga na deki u krevetu non stop, gledam filmove, surfam, skidam filmove, a bešuman je (ventilator) kao provg dana kako sam ga kupio, a iz venta mu skoro pa hladan zrak puše, stavim ruku i jedva osjetim blagu toplinu.

o kvaliteti izrade neću ni govorit, sjaji se kao kad sam ga kupio. ne znam koliko to ima veze s OS-om, ali brz je uopće nema usporavanja u odnosu na period kad je bio nov.

17 godina
neaktivan
karakteran kaže...

@brzi
In 2008 HP retained its global leadership position in inkjet, laser, large format and multi-function printers market, and its leadership position in the hardware industry
link:

@šime
najjači igrači na ovom forumu su ti logic i torrente. oba imaju hp laptope. pitaj ih što misle o njima. a ovu tvoju tvrdnju o cijeni neću komentirat, ima kvaka negdje možda u kvaliteti kućišta jer da je tako kako ti kažeš nitko ne bi kupovao hp. ili su po tebi svi vlasnici hp-a retardirani jer daju 3.000 kn više za laptop koji s istom kvalitetom izrade i performansama mogu dobit kod msi.

edit: daj mi molim te reci što je toliko povoljno kod ovog modela msi? zašto su ga stavili na sniženje? šta misliš?

opet ponavljam, govorim iz svog iskustva i onoga što ja mislim i što sam proživio sa HP-ovim laptopima. Evo i sad imam problema sa ovim službenim laptopom jer mu izgleda mrežna crkava. 

Znam za logica, been there done that Cool

Sry ali ja nisam nigdi reka niti napisa da su vlasnici HP-a retardirani, ali isto tako JA neću dati 3000kn više za nešto što ne smatram kvalitetniji niti sam se uvjerio da je kvalitetniji od jeftinijeg kojeg imam

Što se tiče MSI-a, probaj pa ćeš vidjeti, jer koliko sam skužija ništa osim HP-a nisi niti koristija. 

A što se tiče MSI-a, pogledaj konfe od HP-a za tu lovu i taj MSI.

E i da, ako je taj HP toliko kvalitetniji od ostalih zasto dovraga daje samo jednu godinu garancije kad ostali daju 2 godine, a valjda znate da je to vazna stavka isto kod kupnje prijenosnika ili ne?

E i btw ne bojim se ja reći istinu, zato sam i napisao o HP-u što sam napisao

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.10.2010 9:54 (simeparanoja).
16 godina
protjeran
logic je napisao zašto su hp laptopi skuplji od konkurencije sa sličnom konfom. radi se o kvaliteti izrade koju dodatno plaćaš.
because you get what you pay for, got it?
btw, koristio sam toshibu, ali kratko, a znam i puno ljudi koji imaju hp. so far so good.
a o tom tvom msi neću više trošit riječi 5.200 kn + za onu konfu s mog linka gore nije baš nešto povoljno, slažeš se?
15 godina
neaktivan

Lol cega bi se trebao bojati? {#emotions_dlg.tongue_out}

Nez, ja cu uvijek HP kupovati, po meni je po kvaliteti na vrhu, a to sto se vama kvari prije bi rekao da je iznimka nego pravilo, posebno kada je toliko laptopa, posebno u nas znam da ima mnogo HPova, i vecina firmi...

The ONE and ONLY!
17 godina
neaktivan
karakteran kaže...
logic je napisao zašto su hp laptopi skuplji od konkurencije sa sličnom konfom. radi se o kvaliteti izrade koju dodatno plaćaš.
because you get what you pay for, got it?
btw, koristio sam toshibu, ali kratko, a znam i puno ljudi koji imaju hp. so far so good.
a o tom tvom msi neću više trošit riječi 5.200 kn + za onu konfu s mog linka gore nije baš nešto povoljno, slažeš se?

Naravno da se ne slazem Cool

Prvo ne bubaj cijene, jer taj laptop msi dodje manje i bez popusta, http://www.nabava.net/trazilica.php?q=MSI+CX620&x=0&y=0

Drugo, nije HP toliko kvalitetan i u to sam se sam uvjerio (baterija, pucanje poklopca i slicno). Ako i je tako kvalitetan onda zasto ne budu face pa stave barem 2 god garancije ili kao toshiba no matter what guarantee?

Ti imas odlicno iskustvo sa HP-om ja nemam i u tu se necemo nikad sloziti. Isto tako se neces sloziti sa mnom ni da je linux bolji od windowsa Cool

Svatko ima pravo na svoje mišljenje i može podijeliti iskustva s ostalima, ali mislim da nema smisla prepirati se u tuđoj temi i ići OT

Ja sam dao svoje prijedloge prijenosnika ti nisi i to je to.

@PLASMAorLCD

Da i moja firma je jedna od tih koja je uzela HP-ove zato i trosimo toliko na servise svaki mjesec i 90 nas je ljuto jer ne mozemo normalno raditi. Ali to je samo iskustvo pojedinca Cool

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice