Pomoc oko dileme

poruka: 10
|
čitano: 2.945
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Pomoc oko dileme

Razmisljam o novom laptopu i za sad su ovo dva glavna kandidata:

http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=DELL+Inspiron+N5110%2C+N0254-switch

http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/asus-prijenosno-racunalo-n53sv-sx479-156-core-i3__1363851

asus ima slabiji procesor ali bolju graficku a dell ima bolji procesor ali slabiju graficku, laptop bi koristia i za igranje, sto mi preporucujete

uz to sam gledao i ovaj acerov ali sam citao da se bolje drzati dalje od njih

http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/acer-prijenosno-racunalo-aspire-5830g-2416g64mnbb-aspire-timeline-5830g-2416g64mnbb-lxrmy0c005-156__1487551

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Pomoc oko dileme
braneCRO kaže...

Razmisljam o novom laptopu i za sad su ovo dva glavna kandidata:

http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=DELL+Inspiron+N5110%2C+N0254-switch

http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/asus-prijenosno-racunalo-n53sv-sx479-156-core-i3__1363851

asus ima slabiji procesor ali bolju graficku a dell ima bolji procesor ali slabiju graficku, laptop bi koristia i za igranje, sto mi preporucujete

uz to sam gledao i ovaj acerov ali sam citao da se bolje drzati dalje od njih

http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/acer-prijenosno-racunalo-aspire-5830g-2416g64mnbb-aspire-timeline-5830g-2416g64mnbb-lxrmy0c005-156__1487551

To nije istina, timeline je fenomenalna serija, ne brini.

14 godina
neaktivan
Pomoc oko dileme

Nemam baš najbolja iskustva s Acerima, pogotovo jefinijim (neisplativi popravci, kvar matičnih ploča i grafičkih kartica, problemi s pregrijavanjem). Ne znam jel se radilo o serijama s greškom, ali svejedno mislim da su Aceri jeftini škart. Ako ga budeš uzimao, onda obvezno produži garanciju na tri godine. Igrice nisu baš preporučljive za laptope jer dovode do pregrijavanja, a pregrijavanje do kvarova. Može se igrati, ali u nekoj razumnoj mjeri..

1 1 hvala 1
17 godina
neaktivan
Pomoc oko dileme

da i ja cujem svasta lose za acer govore mi ljudi da bjezim od njega, za sad mi je ova asus favorit gledam da mi je bitnija jaca graficka nego procesor, koliko sam u pravu sa tim? igrati se moram na laptopu jer se cesto seljakam pa mi je nositi komp malo tlaka

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Marinac_SEAL kaže...

Nemam baš najbolja iskustva s Acerima, pogotovo jefinijim (neisplativi popravci, kvar matičnih ploča i grafičkih kartica, problemi s pregrijavanjem). Ne znam jel se radilo o serijama s greškom, ali svejedno mislim da su Aceri jeftini škart. Ako ga budeš uzimao, onda obvezno produži garanciju na tri godine. Igrice nisu baš preporučljive za laptope jer dovode do pregrijavanja, a pregrijavanje do kvarova. Može se igrati, ali u nekoj razumnoj mjeri..

ja imam acer aspire 7741g skoro 2 godine i nikad problema s njim

niti se grije (normalno za i3 cpu ati 5650 ) niti zuji savrsen laptop

po mome sve ovisi o korisniku laptopa

ako ga koristis u krevetu (dlacice nedaju hladjenje,i zacepljuju vent)

ako ga tumbas kao da je od kamena ,normalno da ce otici nesto

ali po ovome sto sam dosada citao jedini aceri koji su imali problema

(ali i svi ostali)

su s nvidijinim grafickima 6xxx 7xxx 8xxx

(nije ni cudo sto je apple odustao od njih)

jer je nv imala jakih problema s tim generacijama mobilnih cipova

tak oda vam to bjezi od acera nedrzi vodu

acer je trenutno best buy ili najvise dobijes za isti novac

npr ovaj moj bio 6k kuna a ista konfiguracija toshiba dell sony 10tak tisuca

al po meni cak je ovaj moj i kvalitetnije uradjen od tih njihovih modela

14 godina
neaktivan
braneCRO kaže...

da i ja cujem svasta lose za acer govore mi ljudi da bjezim od njega, za sad mi je ova asus favorit gledam da mi je bitnija jaca graficka nego procesor, koliko sam u pravu sa tim? igrati se moram na laptopu jer se cesto seljakam pa mi je nositi komp malo tlaka

Asus je odlična marka. Prema ovom istraživanju se najmanje kvare i imaju dobro riješeno hlađenje.. Ako moraš birati između procesora i grafičke, radije biraj bolju grafičku. Ja sam nedavno uzeo ovog Asusa i odličan je. Npr. MW2 pokreće na high detaljima bez ikakvog problema. Skoro je isti kao taj što si ga ti pronašao, ali je više od 1000 kn jeftiniji + besplatna dostava. Za Dellovu N5010 seriju sam čuo da ima problema s pregrijavanjem i ne bi je nikako preporučio za igrice.

zvjerkoX kaže...
Marinac_SEAL kaže...

ja imam acer aspire 7741g skoro 2 godine i nikad problema s njim

niti se grije (normalno za i3 cpu ati 5650 ) niti zuji savrsen laptop

po mome sve ovisi o korisniku laptopa

ako ga koristis u krevetu (dlacice nedaju hladjenje,i zacepljuju vent)

ako ga tumbas kao da je od kamena ,normalno da ce otici nesto

ali po ovome sto sam dosada citao jedini aceri koji su imali problema

(ali i svi ostali)

su s nvidijinim grafickima 6xxx 7xxx 8xxx

(nije ni cudo sto je apple odustao od njih)

jer je nv imala jakih problema s tim generacijama mobilnih cipova

tak oda vam to bjezi od acera nedrzi vodu

acer je trenutno best buy ili najvise dobijes za isti novac

npr ovaj moj bio 6k kuna a ista konfiguracija toshiba dell sony 10tak tisuca

al po meni cak je ovaj moj i kvalitetnije uradjen od tih njihovih modela

A čuj, ne možemo suditi samo na temelju jednog laptopa, jer sve ovisi od serije do serije, što s laptopom radiš i koliko radiš. O Acerima ne mislim ništa dobro kad je u pitanju intenzivni rad (igrice). Nije se tu radilo samo o problemu s grafičkim karticima nego i s matičnim pločama, ali slažem se da bi s novim CPU-ovima i GPU-ovima trebalo biti manje problema. Acer je definitivno best-buy kada govorimo o omjeru cijene i komponenti, ali to znači samo da se na nečemu uštedilo. Moje mišljenje je argumentirano gore spomenutim istraživanjem, u kojem Acer statistički ne stoji baš najbolje.

17 godina
neaktivan
Pomoc oko dileme

ok hvala svima na odgovorima, mislim da cu uzeti asus i3 procesor 4 gige rama i gt 540M

0 0 hvala 0
17 godina
Pomoc oko dileme

Ja imam Acer 5742G. Sve igrice rade bez problema, neke na medium poput Crysisa 2, a vecina na high detaljima. Ekran je odlican, od pregrijavanja ni p, tipkovnica super. Lose strane mono zvuk, bucni dvd drive i kvaliteta izrade koja ipak nije toliko losa, ali nije ni super.

Tako da vam te gluposti da je Acer jeftini skart nikako ne stoje to je jednostavno laz!

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Sint1 kaže...

Ja imam Acer 5742G. Sve igrice rade bez problema, neke na medium poput Crysisa 2, a vecina na high detaljima. Ekran je odlican, od pregrijavanja ni p, tipkovnica super. Lose strane mono zvuk, bucni dvd drive i kvaliteta izrade koja ipak nije toliko losa, ali nije ni super.

Tako da vam te gluposti da je Acer jeftini skart nikako ne stoje to je jednostavno laz!

OK, kako god ti kažeš. Vidit ćemo za 1-2 godine...

16 godina
odjavljen
Marinac_SEAL kaže...
Sint1 kaže...

OK, kako god ti kažeš. Vidit ćemo za 1-2 godine...

Nema potrebe. Moj acer 5738g je uprav napunio 2 godine, prva instalacija windowsa, nikad nikakvih problema. Baterija je dala svoje ali nova je 22$... Za mene savršen komad hardwarea, od tipkovnice, brzine (nije se ništa usporio), brzine hard diska, a da ne pričam o ekranu...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice