Laptop - temperatura ?

poruka: 9
|
čitano: 4.353
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Laptop očišćen, servisiran a temperatura "divlja"

Pozdrav svima!

Dajte ljudi pomozite ako netko zna ?, laptop HP Probook 4710s, Windows 7 Ultimate 32 bita. Povremeno se diže temperatura tj. par dana je u redu, a onda par dana "divlja", čas je na 100°C, 10, 60, 90, i tada naravno znate da dolazi do trzanja, smrzavanja, rušenja ovoga onoga..., (dođe mi da ga šakom zamlatim {#}). Računalo je očišćeno u HP servisu prije 2 mjeseca, dali su mi i slike kako je izgledalo prije i poslje (prije čišćenja je bilo prljavštine, prašine), virusa nema (bar tako "kaže" gdin. avast! {#}), očišćen je CCleaner-om, na dodir je uvjek normalne temp., ventilator se uopće ne čuje i radi normalno, ako ste pomislili da se temp. diže kod gledanja videa, igara i slično, ne, to se dešava i kad ništa nije pokrenuto, dakle na praznom ekranu, još ću dodati da je napajanje u redu.    Hvala na eventualnoj pomoći. {#}

Jeli moguće da neki program, dodatak podiže temperaturu i ako da kako da ga pronađem.? Zahvaljujem dobrim ljudima.

Imam neki Windows-ov program za praćenje RAM-a i iskorištenost procesora u (%) postocima.

Zanima me dali iskorištenost procesora znači kolika je temperatura (°C) ili to nema veze sa temperaturom procesora.?

Dado
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.10.2013 20:25 (dadonv1).

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Laptop - temperatura ?
dadonv1 kaže...

još ću dodati da je napajanje u redu.

- Kako znaš?

- Možda ga je neodržavanje oštetilo, moguće je da ti vent. ne radi kako se spada.

- Nosi na servis, neka pogledaju to, dok ti nije matična otišla do kraja, za sada te popravak ne bi trebao stajati previše.

------ Sva pitanja ili nejasnoće molim na PM. Hvala :D ------
14 godina
protjeran
Valentin17 kaže...
dadonv1 kaže...

još ću dodati da je napajanje u redu.

- Kako znaš?

- Možda ga je neodržavanje oštetilo, moguće je da ti vent. ne radi kako se spada.

- Nosi na servis, neka pogledaju to, dok ti nije matična otišla do kraja, za sada te popravak ne bi trebao stajati previše.

Hm, znaš da si dobro rekao "kako znam", pa da, u biti i neznam dali je napajanje u redu, predpostavljam da je jer sam testirao bateriju i uredno se puni kad je priključen na el. mrežu.

Dobro, malo sam pretjerao kad sam rekao da je prije servisa bio neupotrebljiv, bio je dosta loše ali se je moglo raditi skoro sve osim gledanja videa. Možda si me krivo shvatio, ali ja sve stvari dobro

čuvam i brinem se o njima pa tako i za moj kompjuterčić {#}, oko mjesec dana prije servisa sve je bilo ok, tako da ga nisam zapustio. Star je oko 2,5 god., mislim da je to realno vrijeme za čišćenje..., a nije

ni pretjerano korišten i nošen van kuće. Bok.

Dado
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.9.2013 20:48 (dadonv1).
14 godina
Laptop - temperatura ?

- Odnesi to u Zel-cos, neka pogledaju, možda ovi prije nisu smontirali taj hladnjak kako se spada, pa temp. divljaju sada.

------ Sva pitanja ili nejasnoće molim na PM. Hvala :D ------

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Valentin17 kaže...

- Odnesi to u Zel-cos, neka pogledaju, možda ovi prije nisu smontirali taj hladnjak kako se spada, pa temp. divljaju sada.

Nema druge nego nazad u servis, ja sam ti blizu Rijeke, tek toliko. Pozdrav.

Dobro, sve to štima, ali zašto je cca mjesec i pol dana temp. u redu (3-35°C), a onda 4-5 dana skače i pada i tako ponovno.?

Dado
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.10.2013 17:00 (dadonv1).
14 godina
protjeran
Laptop - temperatura ?

Imam neki Windows-ov program za praćenje RAM-a i iskorištenost procesora u (%) postocima.

Zanima me dali iskorištenost procesora znači kolika je temperatura (°C) ili to nema veze sa temperaturom procesora.?

Dado

0 0 hvala 0
14 godina
Laptop - temperatura ?

- Nema to veze s time.

- Temp. možeš pogledat sa HW monitor, Aida programima.

------ Sva pitanja ili nejasnoće molim na PM. Hvala :D ------ AVATAR: Pametan mačak, naučio ga raditi na računalu. Ha ha.

0 0 hvala 1
14 godina
Re: Laptop očišćen, servisiran a temperatura "divl
dadonv1 kaže...

Pozdrav svima!

Dajte ljudi pomozite ako netko zna ?, laptop HP Probook 4710s, Windows 7 Ultimate 32 bita. Povremeno se diže temperatura tj. par dana je u redu, a onda par dana "divlja", čas je na 100°C, 10, 60, 90, i tada naravno znate da dolazi do trzanja, smrzavanja, rušenja ovoga onoga..., (dođe mi da ga šakom zamlatim {#}). Računalo je očišćeno u HP servisu prije 2 mjeseca, dali su mi i slike kako je izgledalo prije i poslje (prije čišćenja je bilo prljavštine, prašine), virusa nema (bar tako "kaže" gdin. avast! {#}), očišćen je CCleaner-om, na dodir je uvjek normalne temp., ventilator se uopće ne čuje i radi normalno, ako ste pomislili da se temp. diže kod gledanja videa, igara i slično, ne, to se dešava i kad ništa nije pokrenuto, dakle na praznom ekranu, još ću dodati da je napajanje u redu.    Hvala na eventualnoj pomoći. {#}

Jeli moguće da neki program, dodatak podiže temperaturu i ako da kako da ga pronađem.? Zahvaljujem dobrim ljudima.

meni to smrdi na matičnu ..

16 godina
neaktivan
Re: Laptop očišćen, servisiran a temperatura "divl
dadonv1 kaže...

Pozdrav svima!

E sad ,tu može biti više problema-možda nisu dovoljno paste stavili-možda grafika diže temperaturu zato što je oštećena ,a može biti i da ti neki od procesa diže temperaturu.

ctrl+alt+del pogledaj zauzeće procesora pa javi ,ako je proc na 100% imam rješenje za taj problem.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice