Laptop se gasi

poruka: 6
|
čitano: 3.718
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Laptop se gasi

Evo ovako, rođak mi je kupio laptop HP compaq Compaq Presario CQ56-110SM XM649EA / Athlon II P320, DVDRW DL, 2GB, 320GB, Radeon HD 4520, 15.6'' LED, LAN, BT, kamera, Linux, crni i sada ima jedan problem. Ja sam mu instalirao sedmicu i ona radi bez problema, ali mu se laptop ugasi sam od sebe nakon nekog neodređenog vremena. Znači on je na netu i čita online novosti, ne dira ga po pola sata i komp nije u hibernaciji niti sleep režimu ,nego se ugasi.

E sada interesira me ima li kakav program (software) koji može ustanoviti ispravnost komponenata, prvenstveno baterije jer mislim da je stvar u bateriji. Jučer sam izvadio bateriju i rekao mu da proba bez nje, a danas će mi javiti jeli se komp. ugasio ili nije.

Ako ne uspijemo riješiti problem ,vratiti ćemo ga jer je i onako pod garancijom. Samo me onda interesira jeli mora na njemu biti LINUX OS ,ili mogu ostaviti WIN7 da bih nam priznali garanciju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Laptop se gasi

pa je li bio spojen na strujni adapter kad se gasio ili radio na bateriju?

btw dobro si se snašao{#}

edit: mislim da je nebitno; na OS ionako nemaš garanciju(neka me neko ispravi ako sam u krivu?{#})

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.1.2011 12:51 (buggie).

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
RE: Laptop se gasi
Roba je ispravna vrlo vjerojatno... ako si ga kupio unutar 7 dana moci ces ga vratiti bez problema, ako ne... well...

Vjerojatno ne...

Glavno to sto vam se događa, događa se vrlo vjerojatno zbog temperature... pazi kako ga drzite (na krevetu NIKAKO) te instaliraj everest i ocitaj temperature (te nam ih napisi vamo)...
16 godina
Laptop se gasi

Baš me je maloprije rođak zvao, laptop se nijedan puta nije zagasio od kada mu je izvadio bateriju. E sada reko sam mu da ga pusti još do večeras ,pa da pospreja kontakte sa wd-eom od baterije i ona da vrati bateriju i prati stanje.

Znači još jednom ponavljam dok je baterija bila u laptopu on bi se ugasio. E sada više nisam siguran jeli ujedino bio priključen na struju, mislim da JE.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Laptop se gasi
bodija kaže...

Baš me je maloprije rođak zvao, laptop se nijedan puta nije zagasio od kada mu je izvadio bateriju. E sada reko sam mu da ga pusti još do večeras ,pa da pospreja kontakte sa wd-eom od baterije i ona da vrati bateriju i prati stanje.

Znači još jednom ponavljam dok je baterija bila u laptopu on bi se ugasio. E sada više nisam siguran jeli ujedino bio priključen na struju, mislim da JE.

Provjerite i temperature.

ako se problem nastavi koristite garanciju.

16 godina
Laptop se gasi

Baterije su poznate da brzo "odlete" pogotovo kod hp prijenosnika. Moja je nakon godine izgubila kapacitet cca90%.(iako, prijateljev laptop je nov)

Malo googlaj pa nađi alat za testiranje hp baterija, free je i vjerojatno ces ga naci na sluzbenim stranicama.

Jesi provjerio temperature?

Google IS your friend!!!
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.1.2011 18:10 (passat).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice