Laptop se gasi

poruka: 6
|
čitano: 4.024
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Laptop se gasi

Imam problem sa laptopom Notebook FORCEBOOK Gemini:
VIA K8N800 North Bridge sa Sound Bridge: VT8235
Athlon 64M 3000+
Unichrome Pro VGA (64 MB)
512 MB
15'' TFT
Baterija se nikako ne može napuniti (mislim da je riknula), tako da laptop moram non-stop držati u struji, inače mi se odmah upali crvena lampica i počne piskutanje za gašenje. No, drugi problem je što se laptop užasno pregrijava i to već ubrzo nakon paljenja. A u novije vrijeme se i često gasi. Naime, ne mogu pokrenut nikakav i imalo zahtjevniji program, a da se stroj ne ugasi. Nije riječ o nekoj jačoj igri, već o npr. bilijaru, SRAZ-u, nekim programima tipa WMA 2 MP3 Converter, BSPlayer i sl., a nekad mi se ugasi i pri radu u wordu! Gasi se i kad ga idem ugasit preko Shut Down-a (ne dođe normalno do kraja, već se sam ugasi ranije). Nakon svih tih gašenja, lampice od Powera i baterije ostanu treperiti, a laptop ne mogu upaliti sljedećih pola minute-minutu. Stiskam tipku za paljenje više puta, ali ne može prihvatiti, već tek nakon određenog vremena. Laptop je star 3 godine i već je dva puta popravljan, a jednom i mijenjan (jednom je jednostavno zamrzo i više ga nisma mogao upaliti), ali ovo učestalo gašenje je počelo tek posljednjih pola godine. Ranije se znalo ponekad dogoditi, ali vrlo rijetko.
Pomagajte ako imate iskustva a sličnim promlemom. Što bi trebalo, otvorit pa stavit novu pastu, probat očistit ventilator od prašine... ne znam stvarno. Jel' ovaj FORCEBOOK zaista toliko smeće?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Laptop se gasi

pregrijava ti se i zato se gasi. i zbog toga ga nemožeš odmah upaliti nego tek nakon min. dok se malo ohladi kao što se rekao. trebao bi ga rastaviti i očistiti ventilatore.

17 godina
neaktivan
Laptop se gasi

Da, to je sigurno zbog pregrijavanja probaj ovo sto ti je rekao MRK da ocistis ventove. Kod mene je bio problem u tome da je otiso vent od napajanja i u pocetku je poceo bit jako spor, a poslije se poceo gasit sam od sebe i nakon ponovnog pokusaja paljenja nisam mogo nego sam moro cekat da se skroz ohladi. Problem sam rijesio tako da sam lap odnio na servis i promjenili su mi samo vent ("samo"=400 kuna), ali prvo nego sta ga odfuras na servis probaj napravit ovo sto je rekao MRK.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Laptop se gasi
buky kaže...

Da, to je sigurno zbog pregrijavanja probaj ovo sto ti je rekao MRK da ocistis ventove. Kod mene je bio problem u tome da je otiso vent od napajanja i u pocetku je poceo bit jako spor, a poslije se poceo gasit sam od sebe i nakon ponovnog pokusaja paljenja nisam mogo nego sam moro cekat da se skroz ohladi. Problem sam rijesio tako da sam lap odnio na servis i promjenili su mi samo vent ("samo"=400 kuna), ali prvo nego sta ga odfuras na servis probaj napravit ovo sto je rekao MRK.

OK, probat ću. Hvala!
Mislio sam da je štogod "žešće" riknulo. Jer onda se ovu kantu ne bi ni isplatilo popravljati.
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.7.2008 18:28 (bjede).
17 godina
neaktivan
Laptop se gasi

moj laptop je star negdi oko godinu i pol,sve je radilo normalno do nekidan.kad igram neku igricu ugasi mi se nakon 10-15 minuta

stvarno neznam šta mu je.prije toga sam sve igre igrala normalno i nije mi se gasio.pa bi vas one koji ako znate problem da mi date neki savijet.

na nekom sam forumu čitala da može biti da mi je uključeno nešto da se gasi nakon određenog vremena ali neznam ako mo je to uključeno kako se opet isključi???

molim vas da mi pomognete

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Laptop se gasi

Ja znam da sam bio sretnik kada na Forcebook-ov PCMCIA slot nisam mogao postaviti Vodafone Mobile PCMCIA karticu i kada sam se olučio za 500 Kn skuplji Thinkpad. Najvažnije je po ljeti postaviti laptop na postolja kako bi bilo protoka zaraka ispod laptopa, meni je laptop obično na niskim staklenim postoljima. Može se kupiti posebno postolje za hlađenje tako da laptop može lakše "disati", normalno treba i malo pregledati hladnjak na laptopu te ako postoji prašina unutra ispuhati sa kanticom zaraka koji se može kupiti u bilo kojem dućanu računalne opreme.

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice