Laptop par pitanja o specif

poruka: 8
|
čitano: 2.735
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Laptop posao job rob

poštovani narode

ukratko

treba mi lap u kojem radim s programima za građevinu

paralelno su mi otvorena min 3 programa za rad (cad, office, i programi struke)

ugl na core2duo s 2gig rama, mi cad nekad zašteka, i to nekad nervira

razmisljao sam o i5 proc sa 6-8 gig rama (u paketu dodje solidna graf)

da li ima netko sličan mojem opisu posla, ne direktno struke, da mi kaže šta da pribavim

dosta se nudi na tržištu, pa mislim da su sve nijanse i šminka, al da čujem koji Vaš glas

od 4 - 6 kn se kreću koliko sam vido na nabavi.hr

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Mislim da bi tebi trebao laptop 17" čim veće rezolucije ekrana, ako jeza  cad, onda i i7 i 8 giga rama (da malo dulje drži lap) i grafička neka, ne mora biti jače od gf 525. Programiranje i 3d alati nisu toliko zahtjevni za grafičku koliko za CPU, pa najbolje ići u tom smjeru. Dell ima liniju Inspirion koja ima baš takve performanse, znači CPU i RAM jače i više, dok je grafička osrednja. Samo je teško kod nas naći i7 za 6k kuna. Ako ti je bitna paralelnost, pogledaj si usporedbe procesora da li bi ti bolje odgovarao neki X4 procesor (naspram i5 koji je dual core)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=202&products_id=10144

i7-2630qm, 17.3", jedino 4GB rama, ali to kupiš dodatno. i 3 godine jamstva ima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pozz, prvo mali savjet, ako ti prenosivost nije prijeko potrebna onda kupi desktop za rad a taj laptop sto imas koristi za prezentaciju (samo mu nadogradi ram).

E sad, idealno bi bilo da kupis neki od Lenovo W serije s Quadro graf koje je namjenjena za rad s programima sto si naveo ali oni neulaze u 6k cijenu.

Ako si "shortcut nazi" kao ja onda Dell Inspirion zaobidji u sto sirem luku mozes.

Asus ima pristojne cijene i dobru kvalitetu izrade, upotrebljivu tipkovnicu i malo ruznjikav izgled ali to ej subjektivno naravno.
Moj prijedlog je ovaj laptop plus jedan 24" monitor za rad kad si doma.

Na koji god laptop se odlucis prvo ga testiraj i vidi kakav ti je osjecaj raditi na njemu i jeli to to za tebe...

Sretno...

1 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: Laptop par pitanja o specif
brainiac kaže...

Pozz, prvo mali savjet, ako ti prenosivost nije prijeko potrebna onda kupi desktop za rad a taj laptop sto imas koristi za prezentaciju (samo mu nadogradi ram).

E sad, idealno bi bilo da kupis neki od Lenovo W serije s Quadro graf koje je namjenjena za rad s programima sto si naveo ali oni neulaze u 6k cijenu.

Ako si "shortcut nazi" kao ja onda Dell Inspirion zaobidji u sto sirem luku mozes.

Asus ima pristojne cijene i dobru kvalitetu izrade, upotrebljivu tipkovnicu i malo ruznjikav izgled ali to ej subjektivno naravno.
Moj prijedlog je ovaj laptop plus jedan 24" monitor za rad kad si doma.

Na koji god laptop se odlucis prvo ga testiraj i vidi kakav ti je osjecaj raditi na njemu i jeli to to za tebe...

Sretno...

Ej kolega, što ti ovo znači? naručio baš tog Dell-a, pa pitam čisto..

17 godina
neaktivan

Tipkovnica na inspirionu je jedva dovoljna za obicni unos teksta. toliko je plasticna, bezlicna i "jadna" da bilo kakav rad s njom bez gledanja je nocna mora.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

momci hvala, da razmislit ću si sad šta i kako da napravim...

ma imam kući dest koji je taman, al ono došlo mi je uzet prijenosnik

jer nisam često doma.

mislio sam nesto uzet, pa ako treba nadogradit ramom, ipak proces nemres nadogradit...

to što se grafe tiče, neka solidna, nemam ja šta puno čupat iz nje....

* samo još jedno pitanjce molim Vas,

kad uplodam sliku u cadu večeg formata, šta utječe na to da mi ne brejka rad, proc hdd ram???

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

kolega i ja sam iz tvoje struke i mislim da ti nije potreban i7, sasvim dovoljan ti je i5, ali najbitnija je dobra grafika, rama ne moraš imat niti 8, 4-6 je sasvim dovoljno

osim ako imaš love i ne želiš laptop mijenjat za 2-3 godine tek onda uzmi neki i7, sa jakom grafom, preporučio bih ti della, ali dell u europi i u americi nije isti, možda da pogledaš neke od lenova ili toshibe

Neću žvaku oću kusur

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice