Otvaram novu temu zato sto bi se ovaj post u "Ultimativna tema za odabir prijenosnika" ubrzo izgubio u moru drugih.
Iduce godine idem na informatiku pa bi mi trebao neki laptop. Iako znam da bi bilo bolje da sacekam do tada s kupnjom laptopa, kupujem ga sada.
Laptop ce se vecinom koristiti za faks, igre nisu u prvom planu. Ne namjeravam igrati GTA IV na high.
Ukratko, nakon izvjesnog vremena provedenog surfajuci i citajuci/gledajuci testove na internetu, odredio sam si neke kriterije (nisu definitivni, primam savjete :) )
1. Anti glare monitor obavezno (15.6" mislim da ce biti dovoljno) - provest cu dosta vremena ispred tog laptopa, ne zelim za to vrijeme gledati svoj odraz i trenutne vremenske uvjete
2. Chiclet tj. island style tipkovnica bi bila pozeljna
3. Jamstvo od 24 ili vise mjeseci (nije presudno. Ili je?)
Preporucena mi je toshibina L750 serija ali, da citiram jedan test:"laptop izgleda poput disko kugle iz 70-ih". Pa eto.
Unatoc jamstvu, odnosno manjku istoga, svidaju mi se lenovo laptopi, tocnije thinkpad serija za koju se prica da je neunistiva.
Svida mi se http://www.telebit.hr/NB-Lenovo-E520--Red--crveni--NZ32VSC--Intel-Core-i5-2410M-2-3GHz--4GB--500GB--15-6--1366x768-LED-AG--ATI-HD-6630M-1GB--W/p/901150158.aspx
Sto se tice specifikacija, mislim da je to taman za ugodan rad, bez nekih trzaja itd. Brine me nekoliko stvari vezane za taj laptop:
1. samo 12 mjeseci garancije
2. ako je vjerovati notebookchecku, ne moze se doci do ventilatora i ocistiti ih
3. nekako mi se cini da za 5400 kn i nije bas best buy
Prvo sam htio kupiti laptop do 4k kn, polako se ta granica dizala i sada sam dosao do 5.4k kn :/
To je ujedno i gornja granica. Mozda je ovo sto sam si ja zamislio i previse za ono za sto ce se laptop koristiti tako da nije nuzno da ima npr. i5 procesor, moze i i3 ako ce biti dovoljan (ili neka alternativa iz amd-a).
Prijedlozi?