Kupnja MacBook Air 3,2 13,3"

poruka: 12
|
čitano: 6.917
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Pozdrav svima

Planiram si kupiti laptop za potrebe fakulteta informatike. Sviđaju mi se MacBook laptopi. Prvo sam mislio kupiti MacBook PRO ali posto ga nemogu naci polovnog u slavoniji a našao sam jedan dobar MacBook Air u slavoniji. Cijena mi je ok stanje mu je super. Ali me zanima dali ce moći obavljati stvari koje mi trebaju za fakulteta. Programiranja u MS Visual C++ i C#. Rad sa bazama podataka i rad u PS.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Kupnja MacBook Air 3,2 13,3"
B_O_J_A kaže...

Pozdrav svima

Planiram si kupiti laptop za potrebe fakulteta informatike. Sviđaju mi se MacBook laptopi. Prvo sam mislio kupiti MacBook PRO ali posto ga nemogu naci polovnog u slavoniji a našao sam jedan dobar MacBook Air u slavoniji. Cijena mi je ok stanje mu je super. Ali me zanima dali ce moći obavljati stvari koje mi trebaju za fakulteta. Programiranja u MS Visual C++ i C#. Rad sa bazama podataka i rad u PS.

MS Visual Studio će ti raditi samo i jedino ako napravišdual boot i pukneš neke Windowse gore.

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
16 godina
protjeran

A sta ti nije bolje da uzmes obican macbook?

Ipak air nema dvd-drive a mozda ti bude potreban, a i ima 1(ili 2)usb porta.

Ja isto planiram uzeti neki macbook, vjerojatno obican ili pro a air samo ako bude bas cijena ultra dobra i super ocuvan.

Bilo bi zgodno, ali nije potrebno!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ovaj mi je super očuvan a dobra mu ja cijena. Samo me muci 128 GB SSD koji je u njemu. Dali će biti dovoljno za dual boot i normlano koristenje oba sustava

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

128 gb je dosta za dual boot

imao sam MB air 13" i ok je stvarčica, ali baš stvarčica - to je za ljeto, kad piješ ujutro kavu na balkonu gledas more/polje/sumu/ susjedu i bacis malo oko na mail, novosti, djevojku dana i to je to.

ak ti treba vise mjesta imas ext hdd  pa to nije problem

e sad je pitanje nadogradnje i zamjene baterije nakon nekog vremena...

photoshop na 13" ne ide, malo je to...

Lp drago
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Kupnja MacBook PRO 15.4 Polovnog

Da iskoristim istu temu nakon tjedan dva odlucivanja sto hocu kupiti odlucio sam za MacBook pro 15,4 sa kraja 2009 CPU-2.53 RAM-4gb 250 HDD i baterija 7h tako on kaze. Cijena mu je 1400km = 5600kn. Kupujem ga od covjeka kojeg sam naso na piku. Koliko su izdrzljivi ti laptopi. I sto trebam gledati kod njega kad ga odem vidjeti

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Kupnja MacBook PRO 15.4 Polovnog

Obavezno provjeri radi li baterija, odnosno upali mac na bateriji

provjeri ima li većih ogrebotina/oštećenja na kućištu, poklopcu/ekranu

provjeri ekran da li ima mrtvih pixela, nekakvog probijanja poz.osvijetljenja ili slično...

provjeri rade li USB portovi (ponesi neki stick)

vidi da li rade zvučnici

baci oko na tipkovnicu da slučajno koja tipka ne šteka

vidi radi li super drive

provjeri u kakvom su stanju šarke poklopca

pokreni par aplikacija 

Lp drago
17 godina
neaktivan
Re: Kupnja MacBook PRO 15.4 Polovnog
B_O_J_A kaže...

Da iskoristim istu temu nakon tjedan dva odlucivanja sto hocu kupiti odlucio sam za MacBook pro 15,4 sa kraja 2009 CPU-2.53 RAM-4gb 250 HDD i baterija 7h tako on kaze. Cijena mu je 1400km = 5600kn. Kupujem ga od covjeka kojeg sam naso na piku. Koliko su izdrzljivi ti laptopi. I sto trebam gledati kod njega kad ga odem vidjeti

Druze 1400 maraka za nesto sto je jos malo dve godine staro, jos preko pika...malo je rizicno? Da razmislis jos malo??

He who dares, wins
17 godina

Gledam već par tjedana sebi laptop. Ali ne mogu nikako naći sve da mi odgovara na njemu. MacBook mi je odličan par puta sam radio na njemu i super mi se ponasa model sličan ovome. A i dosta mi je jeftiniji od laptopa novih sto sam si mislio kupiti. 

Ali me njaviše zanima koliko su izdržljivi ovi laptopi i što im najčeće otkazuje 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da ali uzmi u obzir ovo da je to vec znaci polovan racunar, imas vece sanse da ti nesto rikne, ako ti rikne a posto vidim da si iz BIH kao i ja, mozes da se pozdravis sa nekim servisom, nadalje cak i ako nadjes servis negdje odrace te ko vola, drugo ako ti i rikne, mislis da ce ti taj sto ti proda priznati neku garanciju, nece ti se vise nikad javiti na telefon, znas mentalitet nasih ljudi. Rizikujes ladno 1400km.

He who dares, wins
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

A servisi u slavoniji dali postoje za mac i kakvesutamo cijena?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Kupnja MacBook Air 3,2 13,3"
B_O_J_A kaže...

A servisi u slavoniji dali postoje za mac i kakvesutamo cijena?

e ja bi ti preporučio da odeš na juabučnjak i tamo pitaš... likovi se ful kuže u apple stvari, pomogli mi oko kupnje macbooka mislim da će i tebi

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice