Koristenje baterije laptopa

poruka: 16
|
čitano: 6.744
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Baterija pitanje

Ne znam jel pravi podforum al ne znam dje da postavim!

Imam laptop 4godine i znaci nikako nisam mijenjao bateriju i sad nakon duzeg vremena dok igram igre pregrijava mi se laptop zbog baterije, dal da izvadim bateriju dok igram igre i da ostavim na struji? {#}

Sry jos jednom za pogresan pdf {#}

Sasa Lazarevic

0 0 hvala 0
17 godina

Izvadi je

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jesi siguran da se zbog baterije pregrijava? Da nije možda od prašine unutar laptopa?

World Championships: 7, GP started: 308, GP wins: 91, Podium finishes: 155, Pole positions: 68, Fastest laps: 77, Points: 1,566

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Koristenje baterije laptopa

Jeste, sad ne znam jel valja da je izvadim dok igram igre

Sasa Lazarevic
15 godina
neaktivan
Jel može laptop raditi bez baterije već samo ukopčan u struju?
My PC Security: ✓ No-AV :) ✓ Windows Firewall ✓ Norton DNS ✓ WOT ✓ Emsisoft Emergency Kit
16 godina
odjavljen

Da.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
15 godina

Naravno da može raditi bez baterije, moja je većinom izvađena iz laptopa. Ako je držiš u laptopu, brže će ti otići. Najbolje ju je napuniti (ili isprazniti) na 40% i izvaditi iz laptopa. I povremeno je napuniti pa opet isprazniti do 40%.

Insanity? Let's try.. | HTC 8X :)
15 godina
odjavljen
kratos091 kaže...

Naravno da može raditi bez baterije, moja je većinom izvađena iz laptopa. Ako je držiš u laptopu, brže će ti otići. Najbolje ju je napuniti (ili isprazniti) na 40% i izvaditi iz laptopa. I povremeno je napuniti pa opet isprazniti do 40%.

Netočno, litijska baterija mora biti 100% puna za skladištenje.

Svi smo mi Mentalist.
15 godina

Lithium-ion must be stored in a charged state, ideally 40 percent. This assures that the battery will not drop below 2.50V/cell with self-discharge and fall asleep.

IZVOR

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Jakovp kaže...
kratos091 kaže...

Netočno, litijska baterija mora biti 100% puna za skladištenje.

ne bih se s time složio. Pročitao sam dosta tekstova na dosta stranica i uvijek se preporučivalo 40-ak% kao postotak napunjenosti kod skladištenja. Uostalom, mislim da su otprilike toliko i pune dok ih proizvođači isporučuju.

15 godina
odjavljen
denix kaže...

ne bih se s time složio. Pročitao sam dosta tekstova na dosta stranica i uvijek se preporučivalo 40-ak% kao postotak napunjenosti kod skladištenja. Uostalom, mislim da su otprilike toliko i pune dok ih proizvođači isporučuju.

Jedino prva isporuka je 40 ili 50%, ali daljnje upute za skladištenje su 100%, jer tako najduže može ostati (prazni se oko 5-10% mjesečno, kvalitetnije i puno manje ali takve nisu u laptopima). Dakle nije da se ne može pustiti 40% ili tu negdje, ali to je kao neki minimum, dok je naravno najbolje pustiti skroz punu. Dok je skroz puna ima i najmanju unutarnju impedanciju.

Svi smo mi Mentalist.
12 godina
neaktivan

Pozdrav!

Neznam jeli ovo tu spada, ali nisam znao gdje bi postavio to pitanje.

Imam laptop i bateriju drzim izvađenu i prikopčan mi je direktno u struju, pa me zanima dali mora bit stalno prikopčan u struju i tijekom dok je ugašen (a baterija je izvađena)?

0 0 hvala 0
15 godina

Ma ne mora, jedino ako ga staviš u stand by mora.

14 godina
neaktivan

šta znaći wear level u HWMonitoru?

i šta je na kraju bolje full charge ili 40%?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
hitmanovich kaže...

šta znaći wear level u HWMonitoru?

Pokazuje za koliko se smanjio kapacitet baterije, tj. koliko kraće traje baterija

Fiat Klub Hrvatska -- fiatisti.hr
14 godina
neaktivan

meni je na 11%(wear level)

sad ću je isprazniti na 40% i izvaditi...

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice