Kalibracija baterije

poruka: 2
|
čitano: 1.490
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Kalibracija baterije

Imam laptop Lenovo V570c već oko 5 godina, i baterija mi izdrži jedva 5 min prije nego što se upali upozorenje za kritični nivo baterije. Našao sam na internetu kao da treba napuniti do kraja, pa kad dođe do 10-15% ugasiti i ući u BIOS i tamo ostaviti da se isprrazni skroz, pa opet napuniti. Uradio sam to, ali opet isto. Baš sam probao da isključim da se laptop ugasi kad bude baterija skoroz pri kraju, i izdržao je oko sat vremena, prije nego što se ugasio. Isto sam tako razmišljao, pošto će mi trebati kasnije bolja baterija, da si naručim sa eBay-a, ali tamo su sve iz Kine, i ne znam koliko se isplati.

Hvala svima!

I move in silence, Speak with violence, Think with science, Live free and walk with lions
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Kalibracija baterije

Kalibracija baterije se radi nakon 30 - 40 dopunjavanja, tj napunis na 100% i ispraznis i to je to.Ovo sto si ti opisao rekao bi da je baterija otisla na vjecna lovista, ako si ju redovno punio na 100% a ne dopunjavao, moguce je da si prešišo određeni broj punjenja poslije kojih baterija crkava.Koliko ti  je isplatno nabavljat iz Kine i koliko je to sigurno upitno je.Ono sto cu ti skrenut paznju, barem kod mene, baterije su jako skupe.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice