HP 650 Wireless driver problem

poruka: 6
|
čitano: 7.995
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran

Danas mi lik dofura HP 650 da mu instaliram Win 7, lap inače dolazi sa Suse Linux Enterprise Desktop 11, ali to je liku (bolje reći njegovoj ženi) prvi komp i nebi se snašli sa time pa hoću Win 7. E sad, kad sam instaliral Win 7 i ono najgore, skinul s neta sve potrebne drivere i iste instaliral.... stativa na driveru za wireless (neki Ralink), problem je slijedeći; počne instalacija i prođe ona procedura "Do you accept the license agreement blah, blah...." i kad krene sama instalacija drivera čim počne odma stativa, ugasi se instaler i kraj, svi ostali driveri su ok ali taj se neda instalirat da ga j***š, a nema drugog na stranici HP-a(probal sam čak i stariju verziju drivera instalirat ali isti rezultat). Za Bluetooth je Atheros, za Ethernet je Realtek a za Wireless je Ralink.  Na Linuxu je je sve arbajtalo kak spada odma je mrežu našel i sve pet, samo mi se čini da je pod adapter pisalo Atheros kad sam se probal spojiti na Wlan doma, al nisam 100% ziher jer sam ga mam vgasil i krenul sa formatiranjem. To kaj nema wirelessa na lapu i nije neki problem jer su oni uzeli onaj Huawei stick za mobile broadband Internet tak da najvjerojatnije niti ne budu uzimali ADSL, ali ipak to mene kopka kaj ne dela, ne volim to kad nekaj ne složim do kraja. Guglam po netu ali ne nalazim riješenje, u Device manageru je jedan network adapter pod uskličnikom, daklem to je najvjerojatnije taj wireless adapter. Našel sam na nekom forumu sličan slučaj kod jednog drugog modela HP-a isto sa Ralink-om, kao ispostavilo se na kraju da lap nema Ralink nego Intel wireless adapter, al kak saznat koji točno ima, probal sam sa Everestom i Sisoft Sandrom ali ništa, Sandra brije da uopće nema wireless adaptera (sad jel to možda zato kaj nisu driveri instalirani??). Jel se možda driver neda instalirat zato kaj adapter nije Ralinkov, al opet kod drugih slučajeva koje sam imal obično bi prilikom instalacije javilo nekaj u stilu "da adapter za koji se driver pokušava instalirati nije pronađen na računalu". Nije da je to neki velki bed jer je lik došel po lap i platil mi je, ali opet si mislim da kad vide kak je to faking spor net preko mobile broadbanda da budu ipak odlučili uzet ADSL (pri nama nema 3G Signala, samo EDGE), a sprobal sam odma da vidim jel dela stick za net i tri dana otvara web stranice. Pa ak netko ima kakvu ideju ili riješenje čak bil bi vam zahvalan. {#}

Trust me, I'm a Jedi!
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.1.2013 17:57 (ITman).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
Moj PC  
0 0 hvala 2
12 godina
neaktivan

Pozdrav,

prvo jedno veliiiikooo hvala kolegi na pomoci za Wireles,vec danima pokusavam pronaci driver i nista.A sad moj problem.Nisam htio otvarati novu temu jer postoje teme s istim nazivom,a samo sam na ovoj vidio da je netko uspio rijesiti problem.Dakle,moje pitanje je,kako instalirati Windows 7 na ovaj laptop bez da se ne mora bootati preko GRUB-a.Dakle,kako ukloniti GRUB.Sve sam vec isprobavao,fixmbr,startup recovery,Mini Magic Tool,sve,sve sve da maknem to.Ali bez uspjeha.Windows radi savrseno,jedino sto svaki put moram stisnuti escape kad palim laptop,ali tocno u sekundu,ako stisnem prerano,udem u bios,ako stisnem prekasno,laptop se restarta.Molim vas za pomoc,hvala.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Ja sam samo formatiral disk prilikom instalacije Windowsa 7 (full format, ne quick format) i poslje instalacije su se Windowsi normalno dizali. Da nisi ti koristil quick format pa ti zato ne ide kak spada?

Trust me, I'm a Jedi!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Moguce da je u tome problem. U setupu od windowsa sam pobrisao sve particije, napravi dvije nove i onda njih formatirao, i sad citam na Microsoftovim stranicama da je to quick format koji ne brise podatke, samo ih preslozi. Jos mi je bilo cudno kak to kratko traje, na xp-sam stigao otici na kavu dok se disk formatirao. Koliko se sjecam, samo su mi te opcije bile i ponudene. El se moze napraviti full format prilikom instalacije windowsa ili se to treba napraviti na neki drugi nacin? Hvala :)

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Može, to se i radi prilikom instalacije. {#}

Trust me, I'm a Jedi!
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: