Savjeti za prijenosnik na kojem mogu pokrenuti novije igre, do 8000kn
ako bas ne mora biti prijenosnik radije uzmi neki desktop pc...na prijenosniku od 8000 se neces naigrati
npr: http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?itemid=8802&catid=26
Moći ćeš igrati sve igre ali kako na minimum
a kad bi kupio stolno za 8000kn to bi bila sasvim druga priča
ako bas ne mora biti prijenosnik radije uzmi neki desktop pc...na prijenosniku od 8000 se neces naigrati
ova toshiba mi je prvi izbor, ali budući da je u ve-milu nema, niti će je ubuduće nabaviti, još čekam povratnu inf. iz asbisa, valjda oni imaju
http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?itemid=8614&catid=26
http://www.feniks-kompjutori.hr/index.php?module=proizvodi_opsirnije&id=50202&kateg=3313
dobar je i onaj od msi koji ima procesor na 2,5 ghz i 9600gt ali trenutno nije raspoloživ, vidi malo jačinu grafičkih kartica na prijenosniku na http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html pa izaberi koji ima najjaču grafu i procesor na laptopu.
ta kartica u toshibi je slabija od 9600 gt za 1500bodova u 3dmark 2006
Taj Acer 7730G što ti je patrick_cro preporučio je odličan. Našao sam testove na njemačkim stranicama gdje je dosta hvaljen...kvaliteta kućišta je vrhunska!
Danas mnoge ankete pokazuju da su prošla vremena kada je acer pravio fušerske laptope!
Budimo iskreni, ne možete ni tvrditi da je svaki Dellov laptop izvrstan. Ako otiđete na xps-forum (njemački) vidit ćete da jedan XPS M1530 pa i M1330 imaju dosta nekvalitetnih strana, kao i drugi laptopi nižih cijena.
Jedino što bi uz taj acer uzeo je produljenje garancije sa 1 na 3 godine (uz to dobiješ u nekim tvrtkama torbu i miš) da budeš siguran!
Evo jedan odličan laptop za igranje, I šta vi govorite da se na laptopu do 8 tisuča kuna nemože igrati na high, masu igrica če svi ovi laptopi potegnuti na high, za crysis sam siguran da neče al ostale bi mogli, dok ne izađu nove igrice koje traže još više, al sve u svemu moči če igrati na laptopu ,,
Ljudi moji takav prijenosnik vam ne postoji.I da uzmete neki od 10.000Kn još uvijek nemože pokrenit aktualne igre.
Bolje da se za te pare složi jedna mrcina od desktop računala.
Pa neznam ako si skuzio ali čovjek hoče prijenosnik, nije ovo tema prijenosnik ili pc. znamo i mi da se za te pare složi super komp, ali na ovome šta sam mu ja preporučio može igrati sigurno sve igre koje su izašle
MSI GX630X-006EU
Boja: Brushed Metal Black (fino bruseno kuciste)
Procesor: AMD Turion Ultra 64x2 ZM-80 (2.1GHz)
Chipset: nVIDIA MCP77
Zaslon:15.4" WXGA Glare Type(1280x800)
Grafička kartica: NV 9600M GT, 512MB DDR3
Memorija: 4096MB DDRII
Tvrdi disk: 320GB
Optički uređaj: DVDRW Super Multi
Modem: DA
Mrežna kartica: DA,
Bežična mrežna: DA
Bluetooth: DA
Ugrađena web kamera
Čitač memorijskih kartica: DA, 4u1
Zvučnici 4+1 Dolby, subwoofer
Baterija: 6 ćelija
Overclocking button (povecava performanse do 20%)
I/O portovi:
- 1x Express Card
- 1x Modem (RJ11)
- 1x IEEE1394 (firewire)
- 1x LAN (RJ45)
- 1x VGA + HDMI
- 1x mikrofon + izlaz za slušalice + LineIn
- 3x USB2.0
- 1x HDMI
Gaming Torba + Miš
Rainbow 6 Vegas 2 - originalni CD sa igricom
Oko 5500 3dMarka06. S clocknutom grafickom prijatelj je postigao 6800 (temperature su jos uvijek bile ispod 85 stupnjeva u full loadu nakon pola sata Furmarka).
6 999,00 kn u Technomaxa, 2 godine garancije po defaultu.
Ljudi moji takav prijenosnik vam ne postoji.I da uzmete neki od 10.000Kn još uvijek nemože pokrenit aktualne igre.
Bolje da se za te pare složi jedna mrcina od desktop računala.
mislim da ću uzeti Toshibu, najvjerojatnije A300-1GN. hvala na savjetima
Ajd mi reci zašto misliš uzeti toshibu kad je nas par več dalo super prijedloge i bolje i jače laptope od toga? Ma sretno sa kupovinom
Ja bih ti takodjer preporucio toshibu. Ja sam si htio uzeti tu, ali nije bilo pa sam uzeo a300 1gt, ako se dobro sjecam iste su, jedina razlika je u kucistu i u visti (business na gt ili home premium na gn). Kvaliteta i sve super, jedino monitor nema velik kut gledanja.
ovak...kao prvo...na lapu do 8000kn se neces moci igrat crysis ili bijesne pucacine pa je stoga bitno i sto igras ali evo ti i jos jedan savjet koji ce ti nadam se pomoci ako jos nisi kupio lap.
ekipa ti preporuca graficke 9600gt ili radeon 3650 (govorim o lap grafickim karticama) a ima jedna jako jako bitna stvar a ta je da imaju 128bitnu SABIRNICU!!
sta to znaci?
ovako,kolko sam ja skuzi, ove gore navedene graficke kartice imaju 512mb rama i to zvuci super i genijalno ALI ako imaju 128bitnu sabirnicu mogu adresirati samo 256mb rama na grafickoj karitci...dakle onih 256 sto ti ostane ima valjda neki efekt ali recimo da je iskoristivost jednaka nuli
e sad...dosla ti je na nase trziste geforce 9700m gts graficka kartica (toshiba qosmio x300 ili f50 ju ima) i ona ima 256bitnu sabirnicu koja moze adresirati do 1GB rama na grafickoj kartici(i to samo zbog "vece" sabirnice) a pogodi s kolko se rama isporucuje -> 512 sto znaci da je iskoristivost ajmo reci 100%
http://www.senso.hr/PregledArtikala.aspx?idBrand=112
tu imas par toshiba koje ja gledam jedino neznam el ova cijena sa PDV-om
sretno u kupnji laptopa jer i ja imam namjeru kupiti nesto...e da...jos jedna bitna stvar...rezolucija...sto veca nativna rezolucija to vise stekanja mozes ocekivati tako da ja osobno gledam da nebude veca od npr 1440*900...doduse ja igram uglavnom WoW ali eto.
p.s.
http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-9700M-GTS.9899.0.html
ovo ti je jako dobra stranica na kojoj imas vecinu ako ne i sve mobilne graficke kartice pa malo pogledaj sta pis ali trazi graficku sa 256bitnom sabirnicom.
ovak...kao prvo...na lapu do 8000kn se neces moci igrat crysis ili bijesne pucacine pa je stoga bitno i sto igras ali evo ti i jos jedan savjet koji ce ti nadam se pomoci ako jos nisi kupio lap.
Nisam obračao pozornost na č i ć,, svigdje sam stavio Č,, moje isprike
Bog mozes li mi preporuciti koji je najbolji laptop za donekle ugodno igranje do 6800 kn,
unaprijed hvala Gamer- Gts!
MSI GX630X-006EU
Boja: Brushed Metal Black (fino bruseno kuciste)
Procesor: AMD Turion Ultra 64x2 ZM-80 (2.1GHz)
Chipset: nVIDIA MCP77
Zaslon:15.4" WXGA Glare Type(1280x800)
Grafička kartica: NV 9600M GT, 512MB DDR3
Memorija: 4096MB DDRII
Tvrdi disk: 320GB
Optički uređaj: DVDRW Super Multi
Modem: DA
Mrežna kartica: DA,
Bežična mrežna: DA
Bluetooth: DA
Ugrađena web kamera
Čitač memorijskih kartica: DA, 4u1
Zvučnici 4+1 Dolby, subwoofer
Baterija: 6 ćelija
Overclocking button (povecava performanse do 20%)
I/O portovi:
- 1x Express Card
- 1x Modem (RJ11)
- 1x IEEE1394 (firewire)
- 1x LAN (RJ45)
- 1x VGA + HDMI
- 1x mikrofon + izlaz za slušalice + LineIn
- 3x USB2.0
- 1x HDMI
Gaming Torba + Miš
Rainbow 6 Vegas 2 - originalni CD sa igricom
Oko 5500 3dMarka06. S clocknutom grafickom prijatelj je postigao 6800 (temperature su jos uvijek bile ispod 85 stupnjeva u full loadu nakon pola sata Furmarka).
6 999,00 kn u Technomaxa, 2 godine garancije po defaultu.
mozes li mi preporuciti neki do 7000 max, Batista, unaprijed hvala
Hvala nisam vidio da je 7000 kn, pozdrav Batista!
evo ja ti iman acer aspire 6935g i sluzi me odlicno pa san bas vidia na ovom linku da kosta sad 8000
http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=3689
lipo narucis i jos ih mores zicati popust uvik jer je to narucivanje
odlican laptop ti je i lipo izgleda...bez problema vrtin na njemu fallout 3, crysis, far cry 2, spore, pes 09...