Dodatna grafička za laptop

poruka: 13
|
čitano: 22.206
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Pozdrav svima
evo ovako prije nekih 6 mjeseci sam kupio laptop asus k52jc koji u sebi ima nvidia 310 1 gb ddr3 grafičku
moj jaran si je prije nekoliko tjedana kupio isti model taj k52j ali završno slovo je bilo različito
uglavnom on u svojemu ima puno bolju grafičku NVIDIA® GeForce® GT 540M with 1GB/2GB DDR3 VRAM-- ima tu
a ta njegva podržava puno bolje igrice i takve stvari
pa sad mene zanima ako se može kako nadograditi grafička kartica na laptopu pošto nemam baš iskustva s tim

a ako se ne može zanima me ako je tko imao iskustva s onim external grafičkim karticama i kako one rade

HVALA!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Dodatna grafička za laptop
distrumah1111 kaže...
Pozdrav svima
evo ovako prije nekih 6 mjeseci sam kupio laptop asus k52jc koji u sebi ima nvidia 310 1 gb ddr3 grafičku
moj jaran si je prije nekoliko tjedana kupio isti model taj k52j ali završno slovo je bilo različito
uglavnom on u svojemu ima puno bolju grafičku NVIDIA® GeForce® GT 540M with 1GB/2GB DDR3 VRAM-- ima tu
a ta njegva podržava puno bolje igrice i takve stvari
pa sad mene zanima ako se može kako nadograditi grafička kartica na laptopu pošto nemam baš iskustva s tim

a ako se ne može zanima me ako je tko imao iskustva s onim external grafičkim karticama i kako one rade

HVALA!

prvo provjeri je li graficka integrirana,ako je zaboravi nadogradjivanje.

14 godina

Zaboravi na to.

LoL NordicEU : Heineken01

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ma ima neko rjesenje koje se spaja na express card slot...
Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
13 godina
neaktivan
snupix kaže...

kako da to provijerim?

ako sam ti pomogao klikni hvala
15 godina

zasto se nemoze stavit zasebna graficka u laptop ako je unutra vec integrirana?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
distrumah1111 kaže...
snupix kaže...

kako da to provijerim?

skini gpu-z pa pogledaj.

domac5 kaže...

zasto se nemoze stavit zasebna graficka u laptop ako je unutra vec integrirana?

"integrirana"znaci da je zalemljena za maticnu te je ne mozes dizati,osim ako ides mjenjati cijelu maticnu sto ne znam da li se uopce moze kad su u pitanju laptopi.

13 godina
neaktivan

Moguce je spojiti vanjsku. Procedura je opisana na ovom linku:

http://www.techradar.com/news/computing-components/graphics-cards/how-to-make-an-external-laptop-graphics-adaptor-915616

Moras staviti dodatno napajanje i vanjska grafa ce ti ici na max 75% potencijala zbog propusnosti. Uglavnom dosta velika komplikacija.

Unutarnje grafe za laptop ima samo polovne kupiti i dosta su skupe na eBayu + svaki laptop ne podrzava mijenjanje grafickih.

Ako razmisljas o kupnji dodatne vanjske grafe za laptop, bolje ga prodaj i dodaj tu lovu za bolji.

Uglavnom, Neisplativo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
e piše da nije integrirana
15 godina

pa da al sta nemaju ti laptopi u biosu opciju da se integrirana ne koristi? bar je tako kod pc-a

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
domac5 kaže...

pa da al sta nemaju ti laptopi u biosu opciju da se integrirana ne koristi? bar je tako kod pc-a

Jedno je grafa integrirana na chipu(HD3000npr.), a drugo grafa u laptopu koja je integrirana na maticnu. Cak i da je promjenljiva, mobilnu verziju grafe (npr GT540m ili GT555m) nemas nigdje kupiti.

13 godina
neaktivan
ma ništa dečki..hvala na pomoci budem onda si rađe kupio novu za komp..tak mi je lakše

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ma ništa dečki..hvala na pomoci budem onda si rađe kupio novu za komp..tak mi je lakše

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice