Asus x501a

poruka: 14
|
čitano: 12.652
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Asus x501A nemoguca instalacija windowsa

kupio sam novi laptop bez os-a (asus x501a)

nemogu nikako instalirat windowse (windows vistu na usb-u)

problem je u tome sto nigdje u bios nema opcija za bootanje preko usb-a

molim pomoc

ovo mi se prvo pojavi na ekranu i sto god od toga odabrao nista se ne rijesava ovo mi se prvo pojavi na ekranu i sto god od toga odabrao nista se ne rijesava
onda odaberem 1,2 ili 3 ovaj screen se pojavi onda odaberem 1,2 ili 3 ovaj screen se pojavi
nemam uopce usb boot nemam uopce usb boot
life is short

0 0 hvala 0
17 godina
Asus x501a

Odaberi da ti boota sa Hard diska, i onda tu gdje sam ti označio, odaberi da usb bude primarni disk, i onda ćeš boot-at {#}

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Re: Asus x501a

e hvala ti spasio si me :D

life is short
16 godina
Asus x501a

možda kupim ovaj laptop pa me zanimaju iskustva. kak radi? dali se jako grije? kakav je ekran? opći dojam ...

u harvey normanu mu je cijena 2.999,00 kuna, ne čini mi se to previše.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.12.2012 21:48 (Supertramp).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Supertramp kaže...

možda kupim ovaj laptop pa me zanimaju iskustva. kak radi? dali se jako grije? kakav je ekran? opći dojam ...

u harvey normanu mu je cijena 2.999,00 kuna, ne čini mi se to previše.

Ja ga platio 2400kn, zato mi se čini da je 2999kn malo previše {#}

Meni je odličan laptop, ne grije se uopće, ima onu funkciju da gornja strana uvijek ostane hladna.

za surfanje, gledanje filmove, muzike i slično čisto ok.

Za bateriju ti nemogu reći, jer je meni uglavnom priključen na punjač dok radi, nije imao još neka duža putovanja.

Ekran je čisto solidan, nisam primjetio neko probijanje svjetline i slično.

Jedini minus bi mu dao tipkovnicu, nekad mi se zna desiti da mi se ne primi tipka koju sam pritisnuo, ali to je vjerovatno stvar navike, na onom prije laptopu samo takneš i prihvati, ovdje to niej slučaj...

Za te novce odličan laptop {#}

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
16 godina
Asus x501a

ne znam kojeg točno ti imaš, jer pod istom (odnosno sličnom) oznakom ima ih više, a cijene se razlikuju ...

ovaj ih harvey normana jer najsličniji ovome ili ovome ...

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.12.2012 9:02 (Supertramp).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Supertramp kaže...

ne znam kojeg točno ti imaš, jer pod istom (odnosno sličnom) oznakom ima ih više, a cijene se razlikuju ...

ovaj ih harvey normana jer najsličniji ovome ili ovome ...

Ja ti imam onoga sa e450 procesorom....

16 godina
Asus x501a

a gdje si ga ti kupio?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Supertramp kaže...

a gdje si ga ti kupio?

Protis :-)

Izgleda da im je skočila cijena, ja sam,svog kupio prije nekih mjesec dana{#}

12 godina
neaktivan

Pls prijatelju jel mozes pomoc? Imam ASUS X501A i pokusavam instalirat Windows 7 preko usb-a preko BIOSA. I kad mi krene instalacija zaglavi mi na "Setup is starting..." i ne krece se dalje? Pls mos mi rec koje postavke imam prave u BIOSU ili u cem je greska?

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.2.2013 13:50 (danco999).
17 godina
danco999 kaže...

Pls prijatelju jel mozes pomoc? Imam ASUS X501A i pokusavam instalirat Windows 7 preko usb-a preko BIOSA. I kad mi krene instalacija zaglavi mi na "Setup is starting..." i ne krece se dalje? Pls mos mi rec koje postavke imam prave u BIOSU ili u cem je greska?

Imaš gore bios postavke, ako si tako namjestio, onda ti je problem do instalacije...

12 godina
neaktivan

Ja imam isti problem. Ne znam sta je u pitanju. U biosu je podeseno sve, on pocne boot-ati sa sticka, odradi prvi loading, ono windows loading files, onda pocne sa onim starting windows, (slika 1 i 2), ali nakon toga slika zaledi, ne ide dalje, samo je crn ekran, ali vidi se kursor, koji mogu pomjerati..kad sam u biosu vidi se sve, nema problema sa displeyom..

Nemoguce je da je do instalacije, jer sam probao 5 razlicitih windowsa, koje sam do sad 100 puta instalirao i preko usb-a i preko externog dvd rom - a, bez problema...

Jel postoji jos nesto sto bi moglo rijesiti ovaj problem?

Slika 1 Slika 1
Slika 2 Slika 2
16 godina
neaktivan

pozdrav

kod mene je ASUS X501U
sa usb stika sam instalirala Ubuntu bez problema i pošo mi se nije svidio pokušala sam ponovo sa Vstom ali ekran se jednostavno ugasio

kad startujem laptop upali se lampica od wifia i čuje se lagani rad ali na ekranu ništa pa ni one jedne jedine crtice

u pitanju je ovaj ASUS http://www.asus.com/Notebooks_Ultrabooks/X501U/specifications
star nekih desetak mjeseci

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.10.2014 13:18 (nibleri).
16 godina
neaktivan
Asus x501a

evo da se pohvalim: resetovala BIOS tako što sam odspojila onu malu bateriju u laptopu i pritisnula pover dugme na par sekundi - i gle čuda upali laptop za koji su dva servisera rekla da je otišla matična ploča

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.12.2014 16:30 (nibleri).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice