Acer Aspire 5750

poruka: 32
|
čitano: 9.004
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Acer Aspire 5750

Sad gledam malo da si kupim prjenoskina.

Pa sam ugledo ovog.

Gledam po Youtubeu da oni solidno gejmaju sa GT 540m?

Pa sad dali ima tko iskusta s ovim prjenosnikom,i gejmingom s njim?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Acer Aspire 5750

kupih ga ja...

dosta dobar... Pokreće COD 6 bez problma sa high details... Dosta dobar...

samo ima jedan problem... pregrijavanje... Nakon 10-15 min igranja cod6 temp procesora skoči na 75-80 stupnjeva, CPU grafičke cca 65 stupnjeva

upravo tražim rješenje kako ga hladiti, čak i samogradnji cooling pada...

ako ima tko s kakvim rješenjem, bio bi mu zahvalan

14 godina
neaktivan
Acer Aspire 5750

Pozdrav, kupio sam nedavno ovan prijenosnik, i tek danas vidio nesto sto me iznenadilo.. Naime danas sam vidio da mi laptop prepoznaje ili kako god već da to nazovem grafičku karticu Intel HD Graphics Family, prepoznaje i GeForce GT540M, ali ju ne koristi. To sam primjetio kada sam htio pokrenuti PES na hihg detaljima i kada me upozorilo da ne mogu, i vidio specifikacije i tamo pise 128 mb samo..  Instalrani operacijski sustav na njemu je Windows 7 64-bit.

Pokušao sam obrisati Intel HD Graphics Family, ali ne mogu, ako ga onemogućim onda mi se ekran samo zacrni, i kada ga resetiram, opet ista prica, ako ga obrišem, onda mi se isto zacrni ali nakon ponovnog pokretanja reolucija jedina koja bude moguća je 800x600 i 1024x768. Pokušao sam i onda nakon toga (dok su moguće samo te dvije rezolucije) insalirati ponovno drivere od Nvidie ali bez uspijeha, nakon instlacije i ponovnog pokretanja laptopa, opet ista stvar, Intel HD Graphics Family instaliran.

Bio bi jako zahvalan kada bi mi netko mogao objasniti o čemu se ovdje radi, i kako i što trebam napraviit kako bi sve normalno fukcioniralo.

Nadam se da ćete mi pomoći, hvala unaprjed.

Pozdrav.

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.7.2011 18:42 (marin.osijek).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
marin.osijek kaže...

Pozdrav, kupio sam nedavno ovan prijenosnik, i tek danas vidio nesto sto me iznenadilo.. Naime danas sam vidio da mi laptop prepoznaje ili kako god već da to nazovem grafičku karticu Intel HD Graphics Family, prepoznaje i GeForce GT540M, ali ju ne koristi. To sam primjetio kada sam htio pokrenuti PES na hihg detaljima i kada me upozorilo da ne mogu, i vidio specifikacije i tamo pise 128 mb samo..  Instalrani operacijski sustav na njemu je Windows 7 64-bit.

Pokušao sam obrisati Intel HD Graphics Family, ali ne mogu, ako ga onemogućim onda mi se ekran samo zacrni, i kada ga resetiram, opet ista prica, ako ga obrišem, onda mi se isto zacrni ali nakon ponovnog pokretanja reolucija jedina koja bude moguća je 800x600 i 1024x768. Pokušao sam i onda nakon toga (dok su moguće samo te dvije rezolucije) insalirati ponovno drivere od Nvidie ali bez uspijeha, nakon instlacije i ponovnog pokretanja laptopa, opet ista stvar, Intel HD Graphics Family instaliran.

Bio bi jako zahvalan kada bi mi netko mogao objasniti o čemu se ovdje radi, i kako i što trebam napraviit kako bi sve normalno fukcioniralo.

Pozdrav.

Probaj prebaciti na nVidia grafičku. Probaj desni klik miša i pogledaj dali imaš opciju Configure Switchable Graphic i klikni na High Preformance Graphic ili pogledaj u nVidia driverima pronaći Swichable Graphic postavke.

14 godina
neaktivan
Acer Aspire 5750

Hvala, uspio sam nekako !

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.7.2011 22:19 (marin.osijek).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Acer Aspire 5750

Takoder sam vlasnik tog laptopa (i5,gt 540m 2gb, 6gb rama)...

Zanima me da li bi kako mogao prebaciti da se uopce ne koristi integrirana intelova graficka nego samo gt 540m ? Danas sam probao igrati Metro 2033(jedna od najzahtjevnijih , ako ne i najzahtjevnija igra) i radi mi na high postavkama bez lagga i delaya... dok na very high se slika gubi. Pitanje je sad... da li se za metro 2033 koristila gt 540m ili ta integrirana intelova( ne vjerujem da je bas toliko jaka da vrti na high.. ali opet ko zna..) ?? Zbunjuje me ta optimus tehnologija :)

Sto se hladenja tice... mislim si naruciti http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_254_349&products_id=9243 ili http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_254_349&products_id=8715 podlogu s ventilatorom.... Da li ce pomoci to ?

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Acer Aspire 5750

Izgleda da ja ipak nisam uspio.. Jer mi u biosu prikazuje video memory 128 mb {#}

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Acer Aspire 5750

Gdje ima kupiti Aspire 5750?

Gamers don't die, they respawn! | Pritisni HVALA ako sam ti pomogao!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Acer Aspire 5750

Ja sam ovaj svoj, kupio u Konikomu 3,899,99.

1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
marin.osijek kaže...

Ja sam ovaj svoj, kupio u Konikomu 3,899,99.

Ovaj? http://www.konikom.hr/p10995/notebook-acer-5750zg-b946g64mnkk/product_info.html

Ofc.
14 godina
neaktivan
Acer Aspire 5750

Da

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Acer Aspire 5750

Ali ja trazim 5750g sa sandy bridge i5, nema ga vise nigdje.

Edit- OVAJ trazim.

Ofc.
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.7.2011 0:05 (mate960).

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Acer Aspire 5750

Jer postoji mogućnost da se na navedenom laptopu ne instalira integrirana grafička kartica ??

Pokušao sam da ju ne instaliram, nego odma da instaliram Nvidinu, ali ne može, kaže da se mora prvo instalirati Intelova.

Ima netko neki savjet ?

Jer to možda do windowsa ili što ?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
bug caruje, um klade valja
16 godina
neaktivan
Acer Aspire 5750

Marine jbmu čovjek ti je napisao vidi na desktopu desnim klikom miša dali imaš opciju swičable ili bilo što da piše nvidija, ako si instalirao driver i za nvidiju, ako nemaš a trebao bi, odi u driven nvidije i prčkaj po opcijama, ja sam na atiju ali trebalo bi biti slično

bug caruje, um klade valja
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.7.2011 2:34 (Oldy).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
marin.osijek kaže...

Jer postoji mogućnost da se na navedenom laptopu ne instalira integrirana grafička kartica ??

Pokušao sam da ju ne instaliram, nego odma da instaliram Nvidinu, ali ne može, kaže da se mora prvo instalirati Intelova.

Ima netko neki savjet ?

Jer to možda do windowsa ili što ?

Imaš Nvidiu Optimus i nema ti pomoći, jedina kartica koju se može isključiti/deinstalirati je diskretna, Nvidia, osim ako proizvođač laptopa izda BIOS kojim se to može zaobići (ako je u laptopu stvar pospajana tako da je to moguće uopće).

Early adopter
14 godina
neaktivan

Probao sam bio sve, i u Nvidia Control Panelu sam bio čačko, i onda je kao "prebacio" na gt450m, ali kad sam resetiro ga, otisao u bios, tam opet pise 128 mb, pa me to zbunjuje.

16 godina
neaktivan
Acer Aspire 5750

Imaš li ovakvu opciju na igrama?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Intalirao sam nove windowse  sinoć, misleći da je možda do njih, no na starim windowsima, imao sam instaliran PES 11, u settigns sam prebacio na tab s specifikacijama, i tamo mi je pisalo  za grafičku bad, i da je Intel HD Graphics Family od 128 mb, nakon čačkanja u Nvidia Control Panelu, dobio sam tamo da pise Nvidia GeForce GT540M, ali je u biosu ostalo pod video memory 128 mb.

Dok mi kod igranja TDU2, stekalo sve osima kada su postavke bile sve na low.

17 godina
neaktivan

Pa jasno da je u biosu ostalo isto, windowsi to nece promijenit. Uglavnpm,sad kad si podesio nvidiu u settingsima,ona ce se koristit,ne integrusa.

14 godina
neaktivan
bruno11 kaže...

Nemam. Kak bi mogao dobiti to ?

15 godina
protjeran
marin.osijek kaže...

Pozdrav.

Bok, ja imam na svom Asus-u GT540M, kod kombinacije Intel+Nvidia se koristi Nvidia Optimus kod čega se "prava" grafička (Nvidia GT540M, 310M, 525M.... itd ovisno o modelu) uključuje samo po potrebi (u igrama, konverziji videa, zahtjevnim grafičkim softverima i slično) u ostalim slučajevima se koristi Intelova integrirana grafika (s ciljem uštede energije). E sad, Optimus pali "pravu" grafičku kad detektira određenu igru itd... (kolko sam skužil iz teksta o Optimusu na Nvidi-inim stranicama, oni su morali za svaku igru napraviti kao nekakav index da bi ju Optimus skužil).

Ak ti neće Windows igru automatski pokrenut sa Nvidiom klikneš desnim klikom na ikonu od igre i na listi popup izbornika dojdeš s mišom na "run with graphic processor"  i desno na listi izabereš "High performance NVIDIA processor" i to ti je to.

bolje haker nego šljaker
14 godina
neaktivan
ITman kaže...

Bok, ja imam na svom Asus-u GT540M, kod kombinacije Intel+Nvidia se koristi Nvidia Optimus kod čega se "prava" grafička (Nvidia GT540M, 310M, 525M.... itd ovisno o modelu) uključuje samo po potrebi (u igrama, konverziji videa, zahtjevnim grafičkim softverima i slično) u ostalim slučajevima se koristi Intelova integrirana grafika (s ciljem uštede energije). E sad, Optimus pali "pravu" grafičku kad detektira određenu igru itd... (kolko sam skužil iz teksta o Optimusu na Nvidi-inim stranicama, oni su morali za svaku igru napraviti kao nekakav index da bi ju Optimus skužil).

Ak ti neće Windows igru automatski pokrenut sa Nvidiom klikneš desnim klikom na ikonu od igre i na listi popup izbornika dojdeš s mišom na "run with graphic processor"  i desno na listi izabereš "High performance NVIDIA processor" i to ti je to.

A što ako uopće nemam te opcije?

Primjer, PES 11, otišao sam na ikonu igre, desni klik, i toga uopće nema. Imam samo otvori, pokreni kao administrator, i otkloni poteškoće s kompatabilnošću. (slika 1)

Jer postoji mogućnost da onda je Nvidia napravila taj index za pes pa da pokreće Nvidinu grafičku karticu ?

Ali da pokreće, ne razumijem zašto onda u settingsu pod tabom specification piše za GPU i VRAM bad, odnosno kod GPU stoji Intel HD Graphics Family, a pod VRAM 128 mb. (slika 2)

Slika 1 Slika 1
slika 2 slika 2
16 godina
neaktivan
marin.osijek kaže...
bruno11 kaže...

Nemam. Kak bi mogao dobiti to ?

Ne znam, meni se to samo stvorilo nakon instalacije drivera od grafičke. I još u trayu imam ikonu koja ppokazuje je li aktivna nvidia ili ne.

16 godina
neaktivan
Acer Aspire 5750

Au, tek sada primjećujem da imaš ovaj mići Pentium B940...

Jesi instalirao najnovije drajvere Intelove i Nvidijine? S naglaskom na Intelove.

Meni u dxdiagu prijavljuje veću količinu memorije ali ja imam onaj full sandy bridžev IGP, ti imaš onaj stari.

Nvidijini ovdje

Early adopter
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.7.2011 16:43 (Teerex).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
marin.osijek kaže...

Primjer, PES 11, otišao sam na ikonu igre, desni klik, i toga uopće nema. Imam samo otvori, pokreni kao administrator, i otkloni poteškoće s kompatabilnošću. (slika 1)

Jer postoji mogućnost da onda je Nvidia napravila taj index za pes pa da pokreće Nvidinu grafičku karticu ?

Ali da pokreće, ne razumijem zašto onda u settingsu pod tabom specification piše za GPU i VRAM bad, odnosno kod GPU stoji Intel HD Graphics Family, a pod VRAM 128 mb. (slika 2)

VRAM je memorija grafičke kartice

Ofc.
15 godina
protjeran
marin.osijek kaže...
ITman kaže...

Skini najnovije drivere i od Nvidie i intelove.

bolje haker nego šljaker
16 godina
neaktivan
marin.osijek kaže...

Probao sam bio sve, i u Nvidia Control Panelu sam bio čačko, i onda je kao "prebacio" na gt450m, ali kad sam resetiro ga, otisao u bios, tam opet pise 128 mb, pa me to zbunjuje.

Ako to tebe zbunjuje i ako još piše 128mb u Biosu , klikni na njega pojavi padajuči izbor odaberi 256 ili 512mb i izađeš sa F10 i Yes i to je to. Moj radi na acer aspire 5520 pa mislim da slično radi u Biosu.

R.I.P EnlightenedPhoenix 24,06,2011
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.7.2011 10:48 (Nello).
14 godina
neaktivan
Nello kaže...

Ako to tebe zbunjuje i ako još piše 128mb u biosu , klikni na njega pojavi padajuči izbor odaberi 256 ili 512mb i izađeš sa F10 i Yes i to je to. Moj  radi na acer aspire 5520 pa mioslimda slični ardi u Biosu.

Nemogu uopće kliknuti na to. 

16 godina
neaktivan
marin.osijek kaže...
Nello kaže...

Ako to tebe zbunjuje i ako još piše 128mb u biosu , klikni na njega pojavi padajuči izbor odaberi 256 ili 512mb i izađeš sa F10 i Yes i to je to. Moj  radi na acer aspire 5520 pa mioslimda slični ardi u Biosu.

Nemogu uopće kliknuti na to. 

Pa jesi ušao u BIOS? Pa tam sve moguće. Kod modela koji nosi oznaku 5750 taj ima internu grafu i moguće podesit. A i stime da postoji 4 vrsta modela kao što su 5750, 5750G, 5750Z i 5750ZG.

R.I.P EnlightenedPhoenix 24,06,2011
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice