- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Evo odvojio nešto od plaće i naručio pola sa Alza Shop-a, a grafička kartica je kupljena polovna od kolege sa foruma =xfact= koja radi super i sve je uredu. Napajanje je kupljeno na akciji u gradu. Ovaj drugi hard je stari i spori i ide van dok sve skopiram. Kablove nisam još stigao do kraja sakriti, ali ima vremena :D Stranica ostaje otvorena sve dok(ako) ne napravim prozor. I sad sam tek skužio da im piše na stranici da je hard 32MB Cache, ali na njemu i WD-ovoj stranici piše 16MB, a sad sam ima poslao upit.
Komp je radio jedno 2 dana na stock hladnjaku i onda sam naručio ovaj jer je bilo potrebno :D.. Ova Led traka je malo koso postavljena, ali to se ne vidi, ali baš na toj slici izgleda kao govno i znam da neki misle da su tako pre otvorene i da oći bole, ali zato ima smanjivanje jačine. Slike su loše i mislio sam dali da stavim, ali ko ga .. malo sam pokušao uoštriti slike, ali slikano je Nokiom Lumiom 520, a još kad postavim sve se bojim. Možda bi bilo jš bolje da nisam upalio plave led diode :/
Evo liste:
GPU: Gigabyte HD 7870 OC 2GB GDDR5 256 bit
RAM: HyperX FURY White 8GB x1 drr3 1333MHz
HDD: WESTERN DIGITAL Caviar Blue 500GB 16MB cache
PSU: ZM600-LX 600W
Case: Zalman Z1 ATX MID TOWER
CPU Cooler: Thermaltake Contac 30
Vidim da je jedan veliki fail što nisam slikao Hardver van kutije ahahhaha jbg :P
Novi komp nakon E8400, 4GB RAM-a i HD5850, slike su lošije kvalitete jer je kamera na mobu shit, ali mislim da se dosta vidi. Kućište je relativno malo, ali sve taman stane pa nema frke.
Komponente su sljedeće:
- Intel i5 4690K
- Scythe Mugen 4
- Gigabyte GTX 770 Windforce
- 8GB Corsair Vengeance
- Gigabyte Z97-HD3
- Samsung 840 EVO 120GB
- 1TB WD Black
- XFX TS550W
- Zalman R1 case
I poboljšao se s cijelim asortimanom Func periferije:
miš:Func MS-3 R2
tipkovnica:Func KB-460, MX red US layout
mousepad:Func Gaming Surface 1030 Large R2
Prvi dojmovi su mi da je sve prilično dobro, osim vražjeg US layout-a na kojeg se nemrem nikak naviknut, točnije na mali enter al eto. Također sam pitao Func support ukoliko mi mogu poslat zamjenske tipke za y,z (nažalost nisu istih dimeznija da ih samo zamjenim jer je od tipke Z donji rub malo viši nego kod Y), te tipki 6,7,8,9,0.
Y i Z su mi potvrdili da će poslat, za ostale moram vidit.
Danas kupio novo napajanje u chipoteci, enermax naxn 500W, mislim da će odlično zamjenit trenutni smartbox 500W proizveden davne 2004 godine (10.g staro ) ubiti smartbox mi i dan danas odlično radi, ali ne bih ga opterećivao ako u skorije vrijeme kupim neku jaču grafu (možda R9 270), enermaxa sam platio 375Kn, neznam iz kojeg razloga ga nemaju na stranicama chipoteke, ali mislim da je za tu cjenu odličan, po amperima je nešto sitno slabiji enermax od smartboxa na +3.3V i +5V, ali je zato jači na +12V1 i +12V2 koji su mi bitni za novu grafu, a i na smartboxu sam imao samo 4 pinski konektor za napajanje cpu-a, sa enermaxom imam 8 pinski, pa se nadam boljoj regulaciji i stabilnijem overclocku phenoma x4 955, trenutno je na 3.7Ghz na stock naponu...
Evo nova konfiguracija složena skoro identicna kao moja druga.
Cijene i budžet su igrale ulogu za nešto malo jacim, (Intel i5 4460 i Asrock H81M-HDS).
Tako da se u ovim okvirima složilo ovako nešt:
ASUS M5A97 R2.0, AM3,AM3+, AMD 970, SB950, BUS 5200 MHz, DDR3
Procesor AMD FX-Series X6 6300 3.5GHz,14MB,95W,AM3+, FD6300WMHK
Cooler Master Hyper T4
DDR3 8GB (2x4GB) Kingston, 1866MHz, CL10, HyperX Fury
Sapphire R7 260X 2GB GDDR5, 2GB GDDR5 128bit, 28nm
Napajanje Fortron 500W, Hyper, PPA5005003, 12cm ventilator
TOSHIBA 1TB, 7200rpm, SATA 6 Gb/s, 32MB, DT01ACA100
Intel 120GB SSD 520, 2.5", SATA III-600, R/W:550/520MB/s
DELL P2414H (24", 1920x1080, IPS, Height Adjustable, Pivot
ASUS DRW-24F1ST/BLK/B/AS SATA, DVD-R 24x, DVD-RW 6x, DVD+R 24x
Zalman Z9 PLUS mid tower case. 207(W) x 464(H) x 504(D)mm.
Logitech Wireless Desktop MK330, Long-range 2.4 GHz wireless
Canon Pixma iP7250, Ink Jet pisač
Zvučnici Logitech Z213, 2 satelita Subwoofer, 7W RMS (25W Peak)
cca: 7500,00kn
Ajde kad se već hvalite sluškama, pa da i ja nešto pokažem, imam AKG K241 studijske sluške impedancije do 600ohm-a, tako da kako bi izvukao maksimum od njih, spajam ih na Pioneer-ovo pojačalo, ne moram govorit koliko je zvuk dobar, kad su davno koštale preko 1000Kn, evo za primjer noviji model, za tu cijenu moraju bit dobre, što se tiće pojačala, mogu podešavati visoke i niske frekvencije (bass), tako da je užitak slušanja sa sluškama još veći, na pojačalu imam spojene Onkyo SC-60MkII kompresione zvučnike, svaki ima ugrađen po jedan visokotonac, srednjetonac i bass, spojio sam si i pioneer-ov tuner za slušat radio, ali ga rijetko koristim, da budem iskren, malo je prejaka oprema za sobu, tako da nikad nisam navio preko polovice potenciometar za glasnoću, ali sam sa kvalitetom zvuka izrazito zadovoljan, sluške su made in austria, pioneer-ovo pojačalo i tuner made in japan, te su također onkyo zvučnici made in japan.
Stigao i božićni poklon za moj kućni komp u obliku Scythe Mugen 4 coolera i Intel 530 120GB SSD-a (koji će biti novi sistemsku disk, jer stari corsair jednostavno nije toliko cool više, ali će ostati u kučištu) :D yey :D Inače komp nije bio čišćen od 2011. godine pa sam mu pružio i tretman kompresorom da se očisti patina od prašine koja se zavukla posvuda...
Inače ekipa sve najbolje za nadolazeće blagnade :))
Laptop je doživio razer punch, a pošto uzimam uskoro novi pc unaprijed sam uzeo monitor.
Nemojte se sekirat zbog neurednog stola, nemam vremena ga pospremit posto je badnjak i opca ludnica u kuci kao i svake godine

Sjetio se ja svoje stare zvijeri......socket am2, jednojezgreni sempron (Amd sempron le 1150) grafa od 256 mb, 1gb rama ddr2.
Jedino sta valja je hard (160gb) koji je sata i mislim da cu ga iskoristiti u ovom novom :D
Bila je prava masina za vrijeme san andreasa, a onda pad....
Cod4 se igro na 800x600 na low na otprilike 30fps-a a znalo je pasti ohoho (pogotovo u onoj misiji "War pig") :D
Sorry na slikama, lumia 520 nema pretjerano dobru kameru.
Nabavio hladnjak Raijintek Aidos od frenda za male pare (50kn), korišten je manje od 2 tjedna na fx8320 pa je kupio cm 212evo.
Procesor je stabilan na 4.0GHz s maks temp. nekih 43 stupnja.
BTW: Strm sviđa mi se tvoja ideja za zaposlit buraza da čisti PC
Bratu po naruđbi Razer Onza Tournament, za mene XB One kontroler za PC.
Sad samo da dođe Mortal Kombat X
EDIT: sry na off-topic, imam dosta upita kako radi na PC pa da ovdje svima odgovorim:
spoji se preko micro usb - usb kabela na pc, default browser otvori stranicu sa driverima, odaberete x64 ili x86, instalirate i to je to. isprobano u nekoliko igara, svugdje radi bez problema. mapiranje gumbića nije potrebno jer preuzima defaultne postavke kao i x360 kontroler.
Evi i meni napokon stigao Xiaomi Power Bank 10400 mAh sa Banggood.com. Naručio sam ga 15.11.2014. i tek je sada stigao a gumena maska je istog dana naručena a stigla je za oko 4 tjedna. Stavio sam ga odmah na punjenje i nadam se da će me dobro služiti
Napokon sam skompletirao opremu za slušanje
Audio-Technica i novopridošlica, Fiio E10K Olympus2.
Sasvim solidan zvuk. Malen, lagan, a srećom je kabel dug pa ga ne vuče okolo :)
Ovaj Bass booster super radi.
Malo se čuje utjecaj na donji dio srednjih tonova, ali za eksplozije i ZZ Top zanemarivo
Slike su loše jer u sobi imam usranu reflektoricu i ne znam slikati.
Stol je, naravno, uredan.
P.S. Krokodilska koža na kutiji
Nova godina, red je uzet i nove komponente :) ..
Za sada 2x ASUS Radeon R9-280X DirectCU 3GB V2
Napojna Cooler Master Silent Pro M2 1000W
Scythe Mugen 2 za cpu
Seagate Barracuda 2TB
ovo je samo dio komponenti koje sam dobavio, graficka je za sada samo jedna stavljena, druga je naslonjena na napojnu .. uskoro asus sabertooth + fx 8320, samasung 850 evo 120GB, ramG.SKILL Ripjaws 2x4GB .. jedino sto cu zadrati staro je haf 932 kuciste sa staklenom stranicom, dvd i lediode.
Sretna nova :)