A tako ti je to.
A tako ti je to.
Ko to nezna jednostavno nek se ubije i izbriše profil sa Bug foruma!
Zar se to može?
Sry na offtopicu..
Ko to nezna jednostavno nek se ubije i izbriše profil sa Bug foruma!
Zar se to može?
Sry na offtopicu..
Naravno, zato je i bitan ovaj poredak, PRVO se ubije, pa onda se vrati kao duh, materijalizira kao crvić, uleti na server bug foruma i pojede svoj profil.
Aj stvarno ste bukvalni!!!
A vi ste stvarno u OFFTOPICU
evo jedna od prije 5 minuta
Na kraju mu reko da cu ja doc napravit
Čudno da tako lako spali matičnu, ja sam sa kacavidon i wd-om 40 po matičnoj i još uvijek radi
ajde ti uguraj ddr u ddr2 il obratno pa probaj upalit :D
Btw i ja sam svoju s kacavidom i samo se upalila blazni asrock :D
ja se sjecam jeno prije 8-9 godina dok je frend dobiu prvi komp neki skolski sa 95-icom
jedanput mu se zamrzo pa je dosla njegova mama i htjela pritiskati START je naravno na startu pocnes sve kaj oces -.-
ja se sjecam jeno prije 8-9 godina dok je frend dobiu prvi komp neki skolski sa 95-icom
jedanput mu se zamrzo pa je dosla njegova mama i htjela pritiskati START je naravno na startu pocnes sve kaj oces -.-
Može prevod za one koji ne govore tim jezikom?
Zarez i točka čuda rade.
Nemoj te pisati gluposti, kako će pritiskati "Start", kada se "kompjuter" "smrznuo", valjda se Windows "smrznuo", može se i PC "smrznuti, ali ako je u sobi -5.
Ja frendici slagao CarNet i nisam znao da to ima, dobro ja sve složim(wireless) i onda se ona tek kasnije sjetila da ima iskonov CarNet i donijela ona papir i onda sam ja sve složio i upisao podatke, a kad se neće spojiti...
Dolje za wireless piše "connected" al neće na net.
I kaže ona daj priključi kabel u drugi port(wireless usb kabel) možda se zato ne spaja...
OMG!
Na kraju se uspostavilo da mi je dala prošlogodišnji ugovor za CarNet(podatke) i kasnije mi je dala novi i sve je radilo, a ona mislila problem u portu...
Danas pregledavam My Photos folder i sjetim se nečega...
Prije dvije-tri godine rodica je imala krizmu i sve je slikano s mojim digićem.Sutra sam zapržio slike na cd bez ikakvih problema.Nakon tjedan i pol dolazi rodica i pita moguli joj prebaciti neke slike na mob(tada je imala neku samsungovu krntiju) i ja kažem može.Ubacim memorijsku u čitač i kopiram slike,no mobitel ih neće učitati.Veličina datoteke:2-3 mb po slici.Odmah mislim da treba manja rrezolucija.Tada nisam imao pojma o image resizerima.Tada samm otvorio sliku u pant.net-save as- i quality smanjim na 10,20.Veličina je se smanjila na nekih pola megabajta i mobitel to sve učita.Danas se sam sebi smijem da sam "posao" koji sam radio tri sata,mogao sažeti u deset sekundi s image resizerom
Danas pregledavam My Photos folder i sjetim se nečega...
Prije dvije-tri godine rodica je imala krizmu i sve je slikano s mojim digićem.Sutra sam zapržio slike na cd bez ikakvih problema.Nakon tjedan i pol dolazi rodica i pita moguli joj prebaciti neke slike na mob(tada je imala neku samsungovu krntiju) i ja kažem može.Ubacim memorijsku u čitač i kopiram slike,no mobitel ih neće učitati.Veličina datoteke:2-3 mb po slici.Odmah mislim da treba manja rrezolucija.Tada nisam imao pojma o image resizerima.Tada samm otvorio sliku u pant.net-save as- i quality smanjim na 10,20.Veličina je se smanjila na nekih pola megabajta i mobitel to sve učita.Danas se sam sebi smijem da sam "posao" koji sam radio tri sata,mogao sažeti u deset sekundi s image resizerom
Pa u principu, to i ja radim jer želim zadržati rezoluciju slike.
Npr. ja to danas radim s vso image resizer koji to odradi za deset sekundi.Ja sam to radio tri sata
mile (ciga... rom): e dobijo sam novi komp, najjaci na svijetu
ja :ok
mile: znas koko ima rama
ja:koko
mile: 4
ja: mislis 4 gb
mile: ma NE 4 rama
Danas zove mene frend da mu defragmentiram diskove, i poćistim komp od virusa.I dođem ja kod njega,sve uradim i kaže on meni:
on:Razmišljao sam da si kupim još jednu "gibu" procesora
ja:Ne izgovara se giba već giga,i nemožeš nadogradit procesor,možeš ga samo zamjenit
i što je najgore,cijelo vrjeme mi dokazivao da se izgovara giba a ne giga, i da se može nadogradit procesor
Danas zove mene frend da mu defragmentiram diskove, i poćistim komp od virusa.I dođem ja kod njega,sve uradim i kaže on meni:
on:Razmišljao sam da si kupim još jednu "gibu" procesora
ja:Ne izgovara se giba već giga,i nemožeš nadogradit procesor,možeš ga samo zamjenit
i što je najgore,cijelo vrjeme mi dokazivao da se izgovara giba a ne giga, i da se može nadogradit procesor
pa da nekima nemos dokazat nista, onaj sto ima win xp "gejming edition" na pitanje koko mu je star komp (kad te pita el moze pokrenut igricu, a naravno nezna svoje komponenete) odgovara 6 godina ali sam ga svake godine nadogradjivo, kako ga je nadogradio, sam Bog zna
-kak si ga nadogradio
-pa ja ga odnesem na servis i onda ga oni nadograde
Kaže ovaj Microsoft izbacio novi XP, XP new. A to samo XP s par tema od sedmice.
Koliko sam skužio takve bisere ispaljuju samo oni ispod 18 godina( takav je i slučaj kod mene) ovi stariji nemaju takve ispale ili sam u krivu?
Koliko sam skužio takve bisere ispaljuju samo oni ispod 18 godina( takav je i slučaj kod mene) ovi stariji nemaju takve ispale ili sam u krivu?
pa da, s godinama se čovjek nauči ne petljat u ono u što se ne razumije
evo primjer
jedna mala susjeda, 16god, postavi pitanje ako joj "srušim" windowse hoće li joj se i facebook obrisati, njen otac (40+god) kad god su imali nekog problema kaže da on to ništa ne razumije i da ja pogledam, objasni otprilike gdje bude problem i pusti me da odradim svoje.
Ne, ti stariji su još i gori... Moj ćale (62 godine žive vage, penzija), sve pokreće IZ NAREDBENOG RETKA!!!! Pazi, ima zgašen autoplay na DVD-RW-u, jer ''on tome ne vjeruje'', pa ide sve pokretat iz retka.
A da ne kažem da mu je na kompu - jeste spremni?? - WINDOWS 98!!!!!!!!
Za njega je sve krenulo k vragu kad se pojavio usko specijalizirani hardver (u to ubraja i gejmerske grafičke kartice, igraće miševe, tastature koje NISU IBM-ove kliketuše, itd, itd..), pola dokumenata mu je još uvijek na flopijima, ali ajde - monitor je ipak LCD, to mu malo diže prosjek.
Mladi su jednostavno neuki, ne znaju, ali ovakvi su mi triput gori...oni pak znaju SVE, a tko smo mi da im proturiječimo??
Da, stariji su veći problem, ali više se družimo s prijateljima pa onda bolje znamo kakvi su oni.
Čudno mi je kad, ne jako stari ljudi, govore da su gledali kazetu umjesto DVD-a ili CD-a, nek pohranim slike na disketu (misli na CD) itd
Nervira me šta 70 % ljudi nezna razliku između CD i DVD medija, a 90% nezna šta je blue ray ili dual ili double layer DVD. Žao mi je gledati kad mi Otac ili netko drugi prži 20 slika na DVD.
Mrzim kad druge ne možeš uvjerit u nešto, a samo želiš da im bude bolje.
Ili jučer Otac došo s posla i izjavio da im je crko transformator i da ima komp ne radi. Mislio je na napajanje.
ovo s razlikom dvd-a i cd-a to je uobicajeno, kod mene u rodbini to nitko nezna osim tate koji se bavi informatikom. ali ja to njima ne zamjeram jer kako bi to znali, ja neznam pola stvari o poslu koji oni rade.
Ne, ti stariji su još i gori... Moj ćale (62 godine žive vage, penzija), sve pokreće IZ NAREDBENOG RETKA!!!! Pazi, ima zgašen autoplay na DVD-RW-u, jer ''on tome ne vjeruje'', pa ide sve pokretat iz retka.
Za njega je sve krenulo k vragu kad se pojavio usko specijalizirani hardver (u to ubraja i gejmerske grafičke kartice, igraće miševe, tastature koje NISU IBM-ove kliketuše, itd, itd..), pola dokumenata mu je još uvijek na flopijima, ali ajde - monitor je ipak LCD, to mu malo diže prosjek.
Mladi su jednostavno neuki, ne znaju, ali ovakvi su mi triput gori...oni pak znaju SVE, a tko smo mi da im proturiječimo??
Ne bih se baš složio s tim, mislim da je to krivi zaključak. Nije baš to da oni misle da znaju sve - mislim da je to pogrešan zaključak. Nego, oni rade onako kako su naučili i to im odgovara - zadovoljni su s tim i onda im se teško prilagoditi novim tehnologijama.
Stariji su i vjerojatno nemaju više volje (čast iznimkama) za učenjem novih stvari, a tehnologija uz koju su proveli svoj radni vijek tj. na koju su naučeni ih i dalje vjerno služi, tada stvarno postaje jasno da jednostavno nemaju potrebe za učenjem novih stvari vezanih za novu tehnologiju i prelazak na istu.
A i uostalom, tko kaže da vi, pod uvjetom da vam je napisana godina rođenja stvarna, nećete za 30 godina se ponašati kao vaš otac ili ja recimo za 40. Tko zna što će biti sa informatičkom tehnologijom za tih 30-40 godina ili čak u narednih 10. To se stvarno munjevito razvija i mijenja.
Imam i ja frendove koji su slični. Nešto si zamisle i to je gotova stvar. Oni su u pravu nitko drugi nije. Npr., ono sto puno ljudi tvrdi: iPhone 4 ima 4G, iPhone 5 ce imati 5G, ipad 2 ima samo 2G ili 2 gige memorije(ovisi kako tko kaze) a ipad 3 ce tek imati 3G... Tako mi je jucer u busu frend pokusavao dokazati ovo sa iphonom. Bio je tvrdoglav ko MAGARAC! Kada takve stvari cujem neznam da li da se smijem ili da placem...
Ne bih se baš složio s tim, mislim da je to krivi zaključak. Nije baš to da oni misle da znaju sve - mislim da je to pogrešan zaključak.
A i uostalom, tko kaže da vi, pod uvjetom da vam je napisana godina rođenja stvarna, nećete za 30 godina se ponašati kao vaš otac ili ja recimo za 40. Tko zna što će biti sa informatičkom tehnologijom za tih 30-40 godina ili čak u narednih 10. To se stvarno munjevito razvija i mijenja.
Moj stari misli da zna sve, nitko drugi! I to nije bio zaključak nego fina ironija kojom sam ocrtao svaki njegov komentar. Bug nakon što ga pročitam ide njemu, a služi mu uglavnom za ismijavanje. Glavni postulat mu je ''a kome to treba'', i tako stalno i za sve. Lik umire od smijeha na 3D mobitele i televizore, a vjeruj mi - zna jako puno o njima jer prati tematiku. Kad je prešao na laserski miš želudac ga je bolio tjedan dana, nije mogao uzeti kuglični jer ga jednostavno nigdje nije ni bilo za kupiti. Ima dvije kutije za cipele pune floppyja, a memory stick koji sam mu dao (2 GB) - eno ga u ladici zapakiran.
Što se tiče mojih godina, da - imam 35 punih, i vjeruj mi da ću cijeli život pratiti tehnologiju i pokušavati držati korak s najnovijim dostignućima...
Moj stari je tipičan primjerak svoje generacije ('48), znam ih ja još ohoho takvih...
Ne, ti stariji su još i gori... Moj ćale (62 godine žive vage, penzija), sve pokreće IZ NAREDBENOG RETKA!!!!
Ma tvoj stari je kralj! ;)