Evo već godinu i pol vlasnik Alfice 145, 2.0 TD (da dobro ste pročitali hehe), 90 ks, napravio 35000 km za to vrijeme, nikad nikakvih problema, stavio nove zvučnike i mali woofer u gepek, naprijed sam stavio hid xenone i bijele pozicije pa po noći lijepo izgleda :). Jako sam zadovoljan i nekako sam se vezao za njega (ipak mi je to prvi auto).
Evo već godinu i pol vlasnik Alfice 145, 2.0 TD (da dobro ste pročitali hehe), 90 ks, napravio 35000 km za to vrijeme, nikad nikakvih problema, stavio nove zvučnike i mali woofer u gepek, naprijed sam stavio hid xenone i bijele pozicije pa po noći lijepo izgleda :). Jako sam zadovoljan i nekako sam se vezao za njega (ipak mi je to prvi auto).
Pozdrav kolegi Alfisti.
Ja posljednjih godinu dana vozam AR 156.
Svenska Aeroplan Aktiebolaget 93 2.0T .
Pozdrav pozdrav,
imam pitanje: Kako si zadovoljan sa 156icom? gledam ih po njuskalu i nisu skupe (pikiram 1.9 jtd-a) a odlicno izgledaju i da ih se nac s puno opreme...
Cuo sam da nisu bas kvalitetne, sad sto to znaci? I kak su dijelovi za nju (skupi/jeftini)?
Pozdrav pozdrav,
imam pitanje: Kako si zadovoljan sa 156icom? gledam ih po njuskalu i nisu skupe (pikiram 1.9 jtd-a) a odlicno izgledaju i da ih se nac s puno opreme...
Cuo sam da nisu bas kvalitetne, sad sto to znaci? I kak su dijelovi za nju (skupi/jeftini)?
Heh upravo sam sad skužio da mi je na nicku još slika od Lancie. Vozio sam i to jedno vrijeme. Nego što se tiće 156 ja sam zadovoljan. Moja je baš 1.9 JTD. Imam ju negdje godinu dana. U tih godinu dana sam dao 3500kn za veliki servis i eto prije mjesec dana 800kn za novi akumulator (doduše očekivo sam da će akumulator crknit još prošle zime, al izdržo je), a osim toga neke velike kvarove i nisam imo. A što se tiće dijelova, original dijelovi su naravno skupi, ko i kod svakog auta. Ali zato postoji njškalo na kojem možeš za ok novce naći dio ak ti nešta krepa. A ak imaš mogućnosti otići u Italiju, tamo možeš proći super za sve dijelove, jer oni tam imaju velike autootpade na kojima se može naći zbilja sve.
Prošle zime uredno palila i nakon 5 dana stajanja bez da je radila.
I eto uskoro na red dolaze prednje vilice jer to je standardni problem kod 156 i 147. I što se tiće vilica set za jednu stranu je 900kn zamjenski i traje oko 90 000km a original je mal skuplji al mislim da traje oko 120 -150 000 km.
Od opreme na njoj imam klimu i kožu, el podizače...
A što se tiće kvalitete nisu Alfe loše, problem je što dost ljudi kad kupe Alfu onda ju gaze a ne servisiraju kako treba. I onda krepa i onda se priča kako ne valjaju. Ja sam eto vozio 2 godine Lanciu Lybru koja ima dosta sličnosti sa 156 i s njom isto nisam imao nekih problema. I eto u posljednjih godinu dana 156 me nije razočarala.
Općento ljudi blate talijanske aute, ne samo alfu, evo ja vozim Fiat Punta 2003. godište 1.2s, auto je kupljen nov i na satu ima 125tkm.
Što se tiče kvarova stvarno nemam primjedbi na njega, jedino što je njemu mjenjano kroz tih 9 godina je komplet kvačila na 90tkm, homokinetički zglobovi, amortizeri i komplet ispušnog sustava (auspuh). I to je to, naravno neću računati gume i akumulatore.
Auto je pali vozi, nema problema ni na dužim relacijama (Vinkovci- Zadar/Split), uvijek je uredno dovezao bez problema
Svaki auto je dobar ako se redovno održava. Radim u servisu i svašta se nagledam i naradim, od svih se najviše kvare francuzi, pogotovo Renault, od kočnica, dihtunga glave, ovjesa..na tom autu baš sve prolazi, talijani i njemci skoro pa ništa.. standardni godišnji servisi i to je to, Škode Octavie 1 linija 1.6 troši ulje itd itd.. mogao bi do sutra pisat
Uglavnom ako se auto redovito održava nema problema..isto kao i žena, daj joj šta joj treba i nema problema
Ima li itko iskustva ili da zna nesto vise o Alfama 156/159 karavan TDI motori 140 konja.
Stari ozbiljno razmislja o jednoj Alfici,zaljubio se u dizajn i snagu Alfica pa sada zeli saznati sto vise.
Citam da su eksplozivne i da imaju snage,potrosnja se krece oko 8-9 litara garant'
Kad se već hvalimo koja auta imamo onda je jedan od mojih auta i Opel Kadett C 1.2 iz 1974. godine.
LINK DO SLIKE: http://midzan21.deviantart.com/#/d5ek7oc
Ima li itko iskustva ili da zna nesto vise o Alfama 156/159 karavan TDI motori 140 konja.
Stari ozbiljno razmislja o jednoj Alfici,zaljubio se u dizajn i snagu Alfica pa sada zeli saznati sto vise.
Citam da su eksplozivne i da imaju snage,potrosnja se krece oko 8-9 litara garant'
Odma u startu Alfe nikad nisu imale TDI pod haubom, Alfe imaju svoj JTD ili nova verzija koja se zove M-jet. E sad motori u 159 su malo unaprijeđeni tako da češ morat precizirat točno koji motor. Jer ima 1.9JTD i 2.4JTD koji je redni 5 cilindarski motor. Ti motori su dobivali sve više konja kroz godine. E sad pošto je karavan u pitanju to je malo teži auto al nije puno i to se neće vidjeti toliko na potrošnji. I ako bude uzimo 156, poznata je stvar da 156 ima problema sa prednjim vilicama. Ako uzme taj 2.4JTD to je teži motor od 1.9 pa je to dodatno opterećenje na prednji ovjes. Ali to nisu loši motori. Moja 156 1.9 JTD sa 220 000 km i sad može dobro povuć. A ak uzme 159 2.4 tu mislim da neće pogriješiti.
Odma u startu Alfe nikad nisu imale TDI pod haubom, Alfe imaju svoj JTD ili nova verzija koja se zove M-jet. E sad motori u 159 su malo unaprijeđeni tako da češ morat precizirat točno koji motor. Jer ima 1.9JTD i 2.4JTD koji je redni 5 cilindarski motor. Ti motori su dobivali sve više konja kroz godine. E sad pošto je karavan u pitanju to je malo teži auto al nije puno i to se neće vidjeti toliko na potrošnji. I ako bude uzimo 156, poznata je stvar da 156 ima problema sa prednjim vilicama. Ako uzme taj 2.4JTD to je teži motor od 1.9 pa je to dodatno opterećenje na prednji ovjes. Ali to nisu loši motori. Moja 156 1.9 JTD sa 220 000 km i sad može dobro povuć. A ak uzme 159 2.4 tu mislim da neće pogriješiti.
159
Po meni jedan od ljepših auta.
Inače koliko sam čitao po forumima, mislim da je 1.9 JTD 150ks nešto kvalitetniji od 2.4 JTD.
Lijepo uzeti 1.9 JTD i chipirat.
159
Po meni jedan od ljepših auta.
Inače koliko sam čitao po forumima, mislim da je 1.9 JTD 150ks nešto kvalitetniji od 2.4 JTD.
Lijepo uzeti 1.9 JTD i chipirat.
Heh čipiranje. Cilindar više je ipak cilindar više.
A 159 2.4 JTDm sa 200ks u crnoj boji ja se ne bi bunio.
Ja vozim Focusa,ali šteta samo bicikl!
Ali stari vozi audia a8 stavim i slike..

Kad se već hvalimo koja auta imamo onda je jedan od mojih auta i Opel Kadett C 1.2 iz 1974. godine.
Klasik , oldschool , savrsenstvo kada ludujes s njim ( zadnji pogon leti ) , nego reci mi jesi li imao ikad problema s razvodnim kapama?
OT: Trenutno vozim Seat Ibizu 1,9 SDi 2001 godina , fantastican autic za grad , potrosnja 5-6 l/100km , otvorena cesta 4,5-5 l/100km, inace mi je to auto od roditelja, ja sada brzo idem radit pa se nadam za godinu dana ako Bog da kupiti sebi polovnoga BMW-a 320i ili Hondu, sve zavisi
http://www.njuskalo.hr/auti/renault-clio-2.0-16v-sport-oglas-4940729
Ne znam da li je ovo vama seljo ili nesto, ali, isuse, osobno mi auto izgleda da bih dao odmah lijevu ruku da ga mogu vozit.
Savrseno!
Joj ja fulao temu mislio sam Vas Auto Snova da je to :D!
http://www.njuskalo.hr/auti/renault-clio-2.0-16v-sport-oglas-4940729
Ne znam da li je ovo vama seljo ili nesto, ali, isuse, osobno mi auto izgleda da bih dao odmah lijevu ruku da ga mogu vozit.
Savrseno!
bolje izgleda u biloj boji sa crnim felgama .. ima jedan u splitu kraj pravnog faksa..
Mislim da je naslov teme i vise nego jasan pa....
Vozim Ford Mondeo i Ford Fiestu.
Ford FTW :-)
A misliš da nije nikad vozio auto od starog??
Inače ja vozim Seat Toledo 92'
Ja ne znam je li vozio auto od svog starog, a ne znas ni ti, medutim ja hvala Bogu dobro vidim sto je on napisao i drzim se toga za razliku od tebe .
Znaci citati s razumijevanjem!
EDIT:
Sorry za offtopic
Klasik , oldschool , savrsenstvo kada ludujes s njim ( zadnji pogon leti ) , nego reci mi jesi li imao ikad problema s razvodnim kapama?
...
El clasico od auta... Prepoznatljivo i po najvecem mraku (boja ga isitce ). Nije bas za luidiranje, al za poneku voznju do faksa posluzi itekako dobro. I nikad problema sa razvodnim kapama.
Ja ne znam je li vozio auto od svog starog, a ne znas ni ti, medutim ja hvala Bogu dobro vidim sto je on napisao i drzim se toga za razliku od tebe .
Znaci citati s razumijevanjem!
EDIT:
Sorry za offtopic
De ajde sta se petljaš u ono što ti nije mjesto..
David hvala!
Pa nego sta nego vozio!
AHAH
I da da malo citas temu, ima nas vise
...
El clasico od auta... Prepoznatljivo i po najvecem mraku (boja ga isitce ). Nije bas za luidiranje, al za poneku voznju do faksa posluzi itekako dobro. I nikad problema sa razvodnim kapama.
haha , meni prijatelj ima istog kadetta bijeloga , ali pukla mu je 3 puta razvodna kapa hahaha , naime pukne mu samo kada ide u rikverc s punim gasom, e sad ni ja ni on nismo znali u cemu je problem i pitali smo jednoga momka sta mu je prodao to i on je rekao da je to normalno u kadetta, i uglavnom sada skuplja novce za neki novi motor , vjerojatno iza nove godine ce staviti od vectre ja mislim, al auto je inace vrh, jako je udoban
vw polo 2008g. 1,2 i 75 konja. živahan ali i može popit!
Prvi auto mi bio bravo 1.9Td 100ks. Prodao ga i poslao u pm jer sam ga vozio punih 5 godina i platio popravaka duplo vise nego sta vrijedi. Auto je da ide i isao je ali se i kvario nenormalno. Kao da je imao neki komp u sebi da mu ocitava kada mi je placa da moze crknut.
Onda sam vozio fabia 1.9 SDI(po meni najbolji auto) vozio sam se prakticki badava i uzivao u voznji. Dao ga bratu jer je radio vece relacije a sebi uzeo peugeot 306 i sada njega vozim mogu reci da sam zadovoljan auto je 1.4 75ks. DOsta je zivahan i lijepo ide. Iz 1996 je godine ima full opremu osim koze.Dobio sam sa njim servisnu i ima 210 000 stvarnih kilometara. Vozila ga jedna zena iz istre i jako jako ocuvano vozilo. Za sada nikakvih kvarova ni nista nadam se da ce tako i ostati