Usporen download na pc-u

poruka: 45
|
čitano: 6.564
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Usporen download na pc-u

Ovako, sinoć sam primjetio da mi je download na pc-u totalno usporen, jedva 2mbps uhvatim. Do prije 3-4 dana kad sam zadnji put koristio kompjuter sve je radilo normalno. Upload radi normalno. Ista stvar je bija spojen žično ili wifiem

Svi mobiteli, tableti i laptop u stanu rade normalno, dakle full download brzina

Danas sam također isprobao svoj pc u firmi i na toj mreži sve radi kako triba, normalan download šta ispada da je nekakva greška u komunikaciji mog rutera i pc-a?

Gledao sam u postavkama rutera ali ne vidim ništa pametno, a niti se pretjerano kužim u mreže i sve to...

Također mrežna isprobana i radi na punih 100/100 mbps kako bi i tribalo

Ima li netko ideju do čega bi moglo biti

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Usporen download na pc-u
Volume kaže...

Skida ti BF 2042 u pozadini.

AMD/Intel ljubitelj/mrzitelj, ovisno kakav mi je dan. :D
14 godina
Uozbilji se, ovu su ozbiljne stvari :) Kako ću skinit bf s ovim, neće za deset dana
4 godine
Usporen download na pc-u

Ja bih već odavno nazvao službu za korisnike. 

Najteže je u životu sirovini dokazati da je sekundarna ! MININGOM PROTIV DROGE !
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
A šta da im kažem kad svi ostali uređaji rade kako triba?
Očito je neki problem u vezi između pc-a i rutera a ja ne kužim šta
4 godine
Usporen download na pc-u

imao sam prije nekoliko godina sličan problem, router su resetirali u centrali i sve je proradilo.

Najteže je u životu sirovini dokazati da je sekundarna ! MININGOM PROTIV DROGE !
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Kad spojim mobitel kao wifi adapter na pc preko usb thetetinga sve radi kako triba i imam punu brzinu downloada.
Ko je sad ode lud i u čemu je problem?

0 0 hvala 0
14 godina
Volume kaže...
Uozbilji se, ovu su ozbiljne stvari :) Kako ću skinit bf s ovim, neće za deset dana

Probaj ovo: https://www.lifewire.com/how-to-reset-network-settings-in-windows-10-4684679

ps. možda ti beta nije suđena.  Ako kreneš na vrijeme, dok traje, bude skinulo već.

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.10.2021 18:40 (Valentin17).
14 godina
Zaporožac kaže...

resetiralo sam ga i odmah se digao.

Ispravio sam ti. 

16 godina
Volume kaže...

Ovako, sinoć sam primjetio da mi je download na pc-u totalno usporen, jedva 2mbps uhvatim. Do prije 3-4 dana kad sam zadnji put koristio kompjuter sve je radilo normalno. Upload radi normalno. Ista stvar je bija spojen žično ili wifiem

Svi mobiteli, tableti i laptop u stanu rade normalno, dakle full download brzina

Danas sam također isprobao svoj pc u firmi i na toj mreži sve radi kako triba, normalan download šta ispada da je nekakva greška u komunikaciji mog rutera i pc-a?

Gledao sam u postavkama rutera ali ne vidim ništa pametno, a niti se pretjerano kužim u mreže i sve to...

Također mrežna isprobana i radi na punih 100/100 mbps kako bi i tribalo

Možda banalno,  ali možda bi mogao biti problem u LAN kabelu?

Svakako probaj neki drugi kabel spojiti pa pokušaj.

On the Internet you can be anything you want. It is strange that so many people choose to be stupid.
14 godina
Crni Valentine probao, ne pomaže ni to...
Probao sam par lan kabela, nije problem u njima jer s laptopom rade

0 0 hvala 0
16 godina

da li ti je ista brzina na speedtestu, fast.com i tipa torrentima? testiraj, obavezno provjeri lan kabel i portove i zadnje, stisni windows tipku, upisi u search, settings, pa network&internet i tu mozes stisnuti network reset, nakon toga odi na ethernet i properties i stavi private profile ne javni i makni kvacicu sa metered connection

battletag:MasnaKrvavic#2275
16 godina
Usporen download na pc-u

Troubleshooting zna odraditi posao kako treba.

Disable/Enable Network Adapter isto pomaže u većini slučajeva.

On the Internet you can be anything you want. It is strange that so many people choose to be stupid.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Usporen download na pc-u

Hm, danas je 01.10. Dakle, prvi dan u mjesecu. Ako ti danas download odjednom dobro radi onda je do providera. Probaj doma danas,

Ako si na Tele2 možda si prešao 200GB mjesečno pa ti je zadnjih par dana smanjena brzina. U tom slucaju predlažem prelazak na A1 jer oni smanjuju brzinu nakon 1TB

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.10.2021 19:09 (ikolic).

0 0 hvala 0
14 godina
ikolic kaže...

Hm, danas je 01.10. Dakle, prvi dan u mjesecu  i download odjednom dobro radi...

Rekao je da ne radi i dalje.

14 godina
@ Dado Testirao sam na speedtestu, steamu, downloadima iz Firefoxa i Edga i nikako priko 2mbps
Sve ostalo učinjeno
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.10.2021 19:09 (Volume).
14 godina

My bad - moram prestat s popodnevnim spavanjem :)

14 godina
Volume kaže...

Promjeni računalo, daj meni svoje, kod mene bude radilo sigurno. 

14 godina
@Ikolic na tcom vdslu sam, flat
16 godina
Volume kaže...
Kad spojim mobitel kao wifi adapter na pc preko usb thetetinga sve radi kako triba i imam punu brzinu downloada.
Ko je sad ode lud i u čemu je problem?

Jedan dan je i meni tako bilo. Nedavno. Čak mi na računalu nije uopće bilo veze na Internet. Bilo preko kabela ili WiFi-ja. Router mi je D-Link DWR-921. Dakle 4G preko A1. Laptop, mobitel, PS4 Pro i TV - na svemu tome radi , a na stolnom PC-u ne. Ne sjećam se sada je li do kraja dana proradilo, ali sljedeći dan je sigurno bilo sve OK.

16 godina
neaktivan
Usporen download na pc-u

zovi čovika? 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
ak i dalje ne radi, probaj napravit rollback systema na datum prije nego su poceli problemi...btw jesi probao sa tim istim kablom na neki drugi uređaj, tipa tv pa pokrenes netflix on ima u sebi speedtest
14 godina
Svi kabeli su isprobani s laptopom i s njima je sve u redu. Spojio se ja direktno žicom, powelineom ili wifi adapterom svejedno je, nikako priko 2 mbps da ga jebeš... Sve od navedenog je naravno testirano laptopom i radi bez greške, odnosno daje punu download brzinu

Inače problem sam riješio večeras tako da sam kupio novi usb ac wifi adapter i sad sve radi kako triba. Kako i zašto je to riješilo problem nemam pojma, ali radi...
I dalje mi je veliki minus šta ne mogu žicom normalno koristiti net, al jbg bolje i wifi nego ništa

0 0 hvala 0
16 godina
ocito dolazi do problema sa lanom, sad dali do ulaza od kompa ili driveri ili slicno ko zna....
14 godina
Volume kaže...

Otiđi u device manager, pronađi svoju lan karticu (network adapters), na karticu klikni desni klik i odaberi uninstall. Kad odradi svoje, napravi restart računala.

17 godina
Volume kaže...
Svi kabeli su isprobani s laptopom i s njima je sve u redu. Spojio se ja direktno žicom, powelineom ili wifi adapterom svejedno je, nikako priko 2 mbps da ga jebeš... Sve od navedenog je naravno testirano laptopom i radi bez greške, odnosno daje punu download brzinu

Inače problem sam riješio večeras tako da sam kupio novi usb ac wifi adapter i sad sve radi kako triba. Kako i zašto je to riješilo problem nemam pojma, ali radi...
I dalje mi je veliki minus šta ne mogu žicom normalno koristiti net, al jbg bolje i wifi nego ništa

A kakv ti je prije bio wifi adapter? Nesto onboard? Jel mi ovo izgleda ko problem sa mreznom karticom, kad koristis ovaj onda zaobides svoju mreznu.

14 godina
Valentin17 kaže...
Volume kaže...

Otiđi u device manager, pronađi svoju lan karticu (network adapters), na karticu klikni desni klik i odaberi uninstall. Kad odradi svoje, napravi restart računala.

Jesam, nije pomoglo

R4zOR229 kaže...
Volume kaže...

A kakv ti je prije bio wifi adapter? Nesto onboard? Jel mi ovo izgleda ko problem sa mreznom karticom, kad koristis ovaj onda zaobides svoju mreznu.

Neki alfa network sličan ovome, samo šta nije ima podršku za ac standard

11 godina

Nema veze novi wifi adapter sa 802.11ac (5GHz) jer ruter D-Link DWR-921 nema wifi 5GHz pa i dalje radiš na 2,4GHz 802.11n (300Mbps) što je u praktičnom radu u idealnom slučaju ( bez smetnji drugih wifi uređaja u okolini na istom kanalu ) do max 150Mbps.

Jesi siguran da nisi LAN spajao sa PC na WAN umjesto LAN od rutera ?

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.10.2021 8:35 (AF139).
14 godina
Volume kaže...

Ja bih na tvome mjestu za početak uzeo neki SSD koji imaš slobodan i za test probao na njega odraditi čistu instalaciju Win,

na ovaj način odmah budeš eliminirao problem sa OSom, driverima, krivim podešavanje, nekim konfliktom i sl.

14 godina
AF139 kaže...

Nema veze novi wifi adapter sa 802.11ac (5GHz) jer ruter D-Link DWR-921 nema wifi 5GHz pa i dalje radiš na 2,4GHz 802.11n (300Mbps) što je u praktičnom radu u idealnom slučaju ( bez smetnji drugih wifi uređaja u okolini na istom kanalu ) do max 150Mbps.

Jesi siguran da nisi LAN spajao sa PC na WAN umjesto LAN od rutera ?

Kakav d link? Ja imam speedport plus koji ima podršku za ac

Sve sam dobro spojio sigurno

Valentin17 kaže...
Volume kaže...

Ja bih na tvome mjestu za početak uzeo neki SSD koji imaš slobodan i za test probao na njega odraditi čistu instalaciju Win,

na ovaj način odmah budeš eliminirao problem sa OSom, driverima, krivim podešavanje, nekim konfliktom i sl.

To sam eliminirao tako šta sam pc odnio u firmu i testirao, tamo je sve radilo savršeno

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice