Onemogucen pristup ADSLu u 2013. godini

poruka: 6
|
čitano: 1.840
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Ovako ljudi, trebao bih vas savjet oko toga kako da natjeram T-com da mi konacno omoguci pristup internetu posto vec 2 godine zivim bez interneta sto smatram apsurdom u 2013. godini. No prije svega da vam objasnim situaciju:

Dakle ovako, bio sam korisnik Max ADSLa (kasnije i Max TVa) od svima nam ''dragog'' T-coma punih 5 godina. No zbog odredenih okolnosti moji su se preselili iz grada u jedno manje mjesto (turisticko naselje) u kojem skoro svi stanovnici imaju normalan pristup internetu. E sada kada smo zatrazili zahtjev za preseljenje veze, momci iz T-coma su rekli da nazalost u nasoj zgradi to nece biti moguce posto je zgrada nova te jos nisu, citiram, ''provukli stupove do nje''. Receno nam je da posaljemo zamolbu za postavljanje veze i da sacekamo neko vrijeme za odgovor. Od onda su prosle 2 godine no nikakav konkretan odgovor nismo dobili, poslali smo jos nekoliko puta upit i raspitali se o nasoj situaciji ali svaki put ista prica: ''pricekajte jos malo, radimo sve sto je u nasoj mogucnosti ali trenutno vam nemozemo omoguciti pristup ADSLu.

Ono sto je najsmijesnije/tuznije jest da susjedi koji zive 50-100 metara od nase zgrade imaju najnormalnije i internet i Max Tv tako da stvarno nerazumijem u cemu je problem. Zivimo u 21. stoljecu, u Europskoj smo uniji a ja nemogu dobiti pristup internetu jer do zgrade jos uvijek nisu ''provuceni stupovi''?!

Zar ne postoji nekakav zakon koji bi trebao omoguciti svima ADSL internet pa makar po nekakvoj mizernoj brzini? Na koji nacin da reagiram kod T-coma? Dali netko od vas ima iskustva/saznanja o slicnim situacijama?

Neznam kome drugom da se obratim pa ste mi vi momci na ovome forumu zadnja nada da na nekako konacno rijesim ovu situaciju sa T-comom.

Hvala vam unaprijed!

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Onemogucen pristup ADSLu u 2013. godini

Sta kazu ostali stanari zgrade? Mozda ako skupite dovoljno potpisa i svi se obvežete kod tkonja  uspijete dobiti adsl.... zar nebi trebao investitor koji radi zgradu provuci svu infrastrukturu pa i sa tim telefon? 

16 godina
neaktivan
DyerMaker kaže...

Sta kazu ostali stanari zgrade? Mozda ako skupite dovoljno potpisa i svi se obvežete kod tkonja  uspijete dobiti adsl.... zar nebi trebao investitor koji radi zgradu provuci svu infrastrukturu pa i sa tim telefon? 

U tome i jest jedan od problema, u zgradi pretežno dolaze ljudi ljetnom na ljetovanje dok je zimi skoro pa prazna. Investitor je trebao provući infrastrukturu ali znamo kako stvari kod nas funkcioniraju... Stvarno neznam sto mi preostaje za napraviti, jedino da se i dalje mučim sa mobilnim internetom :( ...
17 godina
Independent kaže...

U tome i jest jedan od problema, u zgradi pretežno dolaze ljudi ljetnom na ljetovanje dok je zimi skoro pa prazna. Investitor je trebao provući infrastrukturu ali znamo kako stvari kod nas funkcioniraju... Stvarno neznam sto mi preostaje za napraviti, jedino da se i dalje mučim sa mobilnim internetom :( ...

Ako je investitor nešto trebao, zašto misliš da HT mora?

Vjerojatno hoće, samo je pitanje kad. Priupitaj u HAKOM-u mogu li pomoći.

15 godina
neaktivan

Investitor treba sredit instalacije po samoj zgradi a ne ''provuć stupove do nje''.

I da, pošalji upit u HAKOM kao što je kolega prije predložio, možda ih oni mogu natirat nekako.

Zdravi i veseli bili :)

1 0 hvala 0
17 godina
bradonja_85 kaže...

Investitor treba sredit instalacije po samoj zgradi a ne ''provuć stupove do nje''.

I da, pošalji upit u HAKOM kao što je kolega prije predložio, možda ih oni mogu natirat nekako.

Nekad treba i povući dosta toga van samog objekta, da ne govorim o investicijama koje su puno veće (trafo stanica, vodovod / kanalizacija itd.).

Treba vidjeti tamo što je na snazi i zašto sad ne žele dovući stupove, tj. imaju li kakav srednjoročni ili dugoročni plan radova tamo.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice