Odlična parica, ne znam što bi tu tcom imao za radit... router zeza ili nešto od kućne opreme.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Line Rate: 4.155 Mbps 23.387 Mbps
Actual Net Data Rate: 4.095 Mbps 23.319 Mbps
Trellis Coding: ON ON
SNR Margin: 31.0 dB 19.7 dB
Actual Delay: 1 ms 4 ms
Transmit Power: 4.7 dBm 14.5 dBm
Receive Power: -8.0 dBm 4.1 dBm
Actual INP: 0.5 symbols 1.0 symbols
Total Attenuation: 12.6 dB 10.3 dB
Attainable Net Data Rate: 43.691 Mbps 75.651 Mbps
============================================================================
VDSL Band Status U0 U1 U2 U3 D1 D2 D3
Line Attenuation(dB): 4.7 12.3 17.2 N/A 8.8 15.1 22.3
Signal Attenuation(dB): 4.7 11.8 16.5 N/A 8.5 15.0 22.3
SNR Margin(dB): 31.0 31.0 31.0 N/A 19.7 19.8 19.7
Transmit Power(dBm):- 9.5 1.1 1.8 N/A 12.3 7.9 7.0
Neko te zajebaje.
a) Nemoze ti veza pucat s 19db marginom. Znaci da u odredjnim slucajevima prakticki bude kratki spoj negdje na infrastrukturi
b) ocito je da mozes puno vise od 20, a po uploadu se vidi da si blizu, 75mbita u downloadu na ovaj upload je mizerija i nesto itekako ne stima. Sve mi se cini da ovo neces rjesit dok ne predjes na ht a onda ces imat 100+ dostupno i 50/10 ko iz puske.
Šta misliš ipak je problem u Iskonu ?
Evo dan danas još problem nije riješen....
Postalo je malo smiješno, imam paket 20 50 a dobivam manje od 20... ja ih pitam kazu da HT riješava i to je to, pa je*e* im sve.. da izvinete. Više mi ih je pun kufer... zvat cu ih danas neka mi sve pogase, jer ovo nije vrijedno živaca.
Nemozes ti imat probleme na 19db margine kazem ti. To znaci da u odredjenom trenutku potpuno nestane dsl signala, ne da imas toliko gresaka pa da se nemogu ispravit. Ako nije router, a valjda su to vec ispitali jer im je to najlakse zamjenit, problem je na infrastrukturi koju oni ocito nemogu popravit jer je to u nadleznosti HT-a, a HT eto, ne popravlja :)
Vjerojatno i oni vide da ti imas mogucnosti za vise, al kako si prijavljivao problem lakse im je rusit brzinu ako ih HT odjebe, i oni sad u statistikama valjda imaju "prijavio problem" x puta i to je to. Neznam dal mozes raskinut ugovor ako ti je min. Inace ti si na ovom novom "od 20 do 50" ? Jer to je ono sto je bas bilo govora da ce fino rusit brzinu. U starom ugovoru bi imao 35/7.5 zagarantirano.
Nemozes ti imat probleme na 19db margine kazem ti. To znaci da u odredjenom trenutku potpuno nestane dsl signala, ne da imas toliko gresaka pa da se nemogu ispravit. Ako nije router, a valjda su to vec ispitali jer im je to najlakse zamjenit, problem je na infrastrukturi koju oni ocito nemogu popravit jer je to u nadleznosti HT-a, a HT eto, ne popravlja :)
Vjerojatno i oni vide da ti imas mogucnosti za vise, al kako si prijavljivao problem lakse im je rusit brzinu ako ih HT odjebe, i oni sad u statistikama valjda imaju "prijavio problem" x puta i to je to. Neznam dal mozes raskinut ugovor ako ti je min. Inace ti si na ovom novom "od 20 do 50" ? Jer to je ono sto je bas bilo govora da ce fino rusit brzinu. U starom ugovoru bi imao 35/7.5 zagarantirano.
Ma, dali su nam raskid ugovora, i nismo sada pod ugovorom.
Nećeš vjerovati, zovem ja HT da bi se prebacili kod njih i provjeravaju .... kad ono nemamo mogućnosti za turbo opciju, a neznaju točno dali imamo mogućnost za internet. Kao da je centrala preopterećena. A kod njih smo imali već 50/10... sad više neznam tko pije a tko plaća....
ludnica..
Jedino sto mozes je zatraziti od Optime ili H1 novu liniju pa ako prodje zahtjev od njih prema HT-u bude ok jer tu ide nova parica.
Ne spominjes H1 ili Optimi da imas vec liniju... jednostavno zatrazis uvodjenje telefona i neki od paketa interneta.
Posto oba operatera sada nemaju ugovorenu obvezu ako ta nova linija ne bude ok moci ces iste odjaviti bez penala.
Ako je sve sa novom linijom ok, Iskon ugasis... ako nije opet mozes sa tom novom linijom pokusati preci na HT tj. vidjeti sta ce HT reci za nju dali moze Turbo itd...
Cinjenica je da si blizu centrale i sta god da HT dade Optimi ili H1 nemoze biti tako lose kao sto je sada sa postojecom a morat ce nesto dati...
Ma, dali su nam raskid ugovora, i nismo sada pod ugovorom.
Nećeš vjerovati, zovem ja HT da bi se prebacili kod njih i provjeravaju .... kad ono nemamo mogućnosti za turbo opciju, a neznaju točno dali imamo mogućnost za internet. Kao da je centrala preopterećena. A kod njih smo imali već 50/10... sad više neznam tko pije a tko plaća....
ludnica..
Moze bit da su onda stvarno optereceni ako im pise da "nema mogucnosti" jer to stoji ili kad nema zavedeno u sustavu, ili kad su sve kartice popunjene, ili jeli, kad znaju da imaju problema s brzinom na centrali pa ne zele nove turbo korisnike. To ipak ne objasnjava probleme s vezom...
Al ja i dalje mislim da bi HT korisnik imao prioritet za brzinu iznad ostalih operatera. Mozda da zovnes prodajnog predstavnika pa da vidis preko njega dal se da stogod sredit kad dodje kod tebe. Oni obicno kontaktiraju s drugim ljudima unutar firme pa mozda dobijes na "vaznosti" u prioritetu raspodjele brzine pa mozda bude mjesta :))))))
Kontaktirao sam HT i kažu da je to sve informativno što kažu, kad bi pokrenuli proces prijenosa, prenjeli bi broj onda bi tehničar provjerio dostupnost turbo opcija, u slučaju da nije dostupno mogu se vratiti nazad u iskon ili biti bez interneta. Pa sad ne znam što je sigurno.... vrijedi li probati tako
vrijedi li probati tako
Ja osobno nebih... jer u slucaju da nesto krene lose alternativa je nikakva osim vracanja nazad no i onda je vrlo upitno gdje ce nazad spojiti tako da se moze desiti da te vrne nazad na Iskon na neku paricu sa 10Mbps.
Bolje probati uvesti novu liniju bez ugovorene obveze pa makar imas sta usporediti ili onda mozgati sa kojom ce se probati prema HT-u a koju odjaviti totalno.
2 izbora su bolja nego jedan, zar ne ?
Kontaktirao sam HT i kažu da je to sve informativno što kažu, kad bi pokrenuli proces prijenosa, prenjeli bi broj onda bi tehničar provjerio dostupnost turbo opcija, u slučaju da nije dostupno mogu se vratiti nazad u iskon ili biti bez interneta. Pa sad ne znam što je sigurno.... vrijedi li probati tako
Da, ti prijelazi su zajebani jer se moze dogodit to sto si naveo. Downtime je u biti najgori i tesko ga je predvidit jer su rokovi operatera toliki da tehnicki mozes bit bez usluge odredjen period (iako obicno ne budes, al uvijek postoji opcija).
gdje ce nazad spojiti tako da se moze desiti da te vrne nazad na Iskon na neku paricu sa 10Mbps.
Ne postoji kod njega parica s 10mbps. Zasto ga ruse je pitanje, tako da sigurno nece dobit paricu s 10mbps kad takva ne postoji. I ova na kojoj je trenutno je parica na kojoj moze 50/10 (iako ocito problematicna radi malog downstreama, al i dalje parica na kojoj 50/10 mora radit).
Bolje probati uvesti novu liniju bez ugovorene obveze pa makar imas sta usporediti ili onda mozgati sa kojom ce se probati prema HT-u a koju odjaviti totalno.
2 izbora su bolja nego jedan, zar ne ?
Da, ovo jos izgleda najbolji izbor ako se moze dovest 2 linije odjednom, al njemu ce obe linije bit dobre prividno, u tom je problem. I sto je najgore obe ce bit na "alternativnim" operaterima. Jos bi bilo najbolje kad bi obe imao jedno mjesec/2 i onda izgasio jednu i s drugom presao na HT, al nigdje nije jos sigurno zasto tocno oni njega ruse.
Ako je problem na infrastrukturi, mislim da ce to HT popravit kad bude kod njih i da ce usluga bit kako spada koju god paricu imao, pa je to sve nepotrebni trosak (jer u biti placa 2 linije).
Ako je problem da je centrala "opterecena" onda ga HT vjerojatno ni nebude prebacio na turbo vec ce cekat dok ne povecaju kapacitet, al mozda i nece pa ce dobit prioritet u odnosu na ostale ISP-ove pa ce njega spojit a nekog drugog srusit od konkurencije, ovo je lutrija
Hvala svima na savijetima.
Neznam, dogovorio sam sa Hrvatskim telekomom - kr0z 15 dana će doći tehničar do mene i provjeri tehničke mogućnosti za 50/10 i onda ćemo vidjet.
Ako bude moguće, aktiviri ću ako ne ostat na Iskonu ali svaki dan ih zvati i tjerati da riješe trenutni problem.
Nema druge :)
Lijep pozdrav,
Dosao mi je novi modem i ugovren je novi paket. Na speedtest rezultat kaze 20mbps.
Kada skidam torrent maksimalno dobijem 500-600kbps, medutim ne znam zasto...Po rezultatu bi to trebalo biti puno vise?
Kada recimo skidam sa ove strance: http://www.thinkbroadband.com/download.html uredno dobijem 2mb/s
Unaprijed hvala
a) torent nema dovoljno seedera
b) ogranicio si download u torent klijentu
Ako je problem na infrastrukturi, mislim da ce to HT popravit kad bude kod njih i da ce usluga bit kako spada koju god paricu imao, pa je to sve nepotrebni trosak (jer u biti placa 2 linije).
Ako je problem da je centrala "opterecena" onda ga HT vjerojatno ni nebude prebacio na turbo vec ce cekat dok ne povecaju kapacitet, al mozda i nece pa ce dobit prioritet u odnosu na ostale ISP-ove pa ce njega spojit a nekog drugog srusit od konkurencije, ovo je lutrija
Mislim da nisi skuzio poantu, bas to boldano prouci... ako je opterecena centrala to ne znaci da je unutar nje opterecena Optima ili H1.
Od kada je t-com dobio upozorbu HAKOM-a da ne smije nuditi prikljucak svoje linije a da isto pravo nema alternativni operater dio resursa u centrali se dodjeljuje tim alternativcima i to je propisano novim pravilnikom.
Nemoj brkati bitstream preko t-coma, to je druga usluga koju alternativci ( operateri ) mogu koristiti u ponudi prema svojim potencijalnim klijentima.
Kod njega moze biti vise stvari, mozda je parica u banani, mozda je t-com pun ko sipak u toj centrali no ako Optima ili H1 imaju svoju Kolokaciju unutar t-com centrale onda definitivno dobiva novi par zica, pogotovo jer staru uslugu jos nece odjaviti. Dali Optima ili H1 imaju svoju kolokaciju unutar te centrale ili nude uslugu putem bitstream-a moze saznat obicnim pozivom.
Ako je u pitanju kolokacija ja bi uveo tu novu liniju, jednu za pocetak na 1-2mj jer sta je 380kn ako ce dugorocnije rijesiti problem neta...
Takodjer na svakom izvodu iliti ormaricu postoji odredjeni broj praznih/slobodnih parica koje korisnik tesko ili nikako ne moze dobiti a sluze za hitne slucajeve ili neke izvanredne situacije ili po osobnom iskustvu mogu reci da se lokalnom "poduzetniku" jednom spajao VDSL2 sa turbo30 iako ni jedan njegov komsija nema mogucnost za ista vise od 10Mbps.
Slazem se da je cista lutrija uvodjenje nove linije ako je u pitanju bitstream no ako nije onda 99% ce dobiti dobru paricu jer strahovito je blizu covjek i ako nije u pitanju neko cvoriste unutar tih 100m pa da su tamo problemi, bice mu bolje.
No opet ponavljam, sve moze saznati pozivom Optimi ili H1 a ako je neko cvoriste slucajno problem onda ce to odmah uociti kod ukljucenja te linije i odjaviti je iduci mjesec jer u tom slucaju je osudjen na cekanje sanacije od t-coma. Oce do nje doci ili nece to ovisi samo o tome dali njegovi komsije ili susjedi imaju probleme, ako nemaju problema i imaju bolje brzine onda je problem iskljucivo njegova parica.
Nisam ogranicio brzinu downloada u opcijama..pretpostavljam ako mi preko browsera skida tako brzo da bi i torrent sa dovoljno seedova trebao
A jesi otvorio portove ?
Mislim da nisi skuzio poantu, bas to boldano prouci... ako je opterecena centrala to ne znaci da je unutar nje opterecena Optima ili H1.
Ja sam drugacije shvatio jednu gore recenicu koju si napisao da "se s tom drugom paricom ide prema HT-u" kao "prebacit cemo tu paricu na HT.
Al ja i dalje vise mislim da je tu problem negdje na infrastrukturi da doslovno nastaje kratki spoj kad njemu puca veza, i oni to ne saniraju jer se ne dogadja stalno pa ga ruse u brzini bez obzira sto parica moze vise, i daju mu odgovor da je "opterecena centrala". Druga linija bi svakako odagnala sumnju na to (jer ako bi na drugoj slicnoj parici imao punih 50 kod drugog operatera onda je jasno da je iskon "potrosio limit") al neznam dal mu se da placat to a i niko mu ne garantira da taj drugi operater isto nije ogranicen.
Nisam ogranicio brzinu downloada u opcijama..pretpostavljam ako mi preko browsera skida tako brzo da bi i torrent sa dovoljno seedova trebao
Ako ti skida preko browsera onda ocito nije problem u vezi vec ili u klijentu ili u torentu pa tu pokusaj rijesit problem.
Istekao mi je ugovor za MaxAdsl i sad bi htio uzeti iskon duo paket. Kod t-coma sam vec 10 godina i sad bi htio nesto povoljnije. Zanima me samo kako izgleda prelazak na drugog operatera, jel treba kontaktirati t-com ili samo zatražiti ponudu od iskona?
Gledajte sad ovo, ovo sam sad preuzeo:
VDSL Training Status: Showtime
Mode: VDSL2 Annex B
VDSL Profile: Profile 17a
Traffic Type: PTM Mode
Link Uptime: 0 day: 8 hours: 7 minutes
VDSL Port Details Upstream Downstream
Line Rate: 4.155 Mbps 23.387 Mbps
Actual Net Data Rate: 4.095 Mbps 23.319 Mbps
SNR Margin: 30.9 dB 24.4 dB
Actual Delay: 1 ms 4 ms
Transmit Power: 4.3 dBm 14.5 dBm
Receive Power: -9.6 dBm 4.3 dBm
Actual INP: 0.5 symbols 1.0 symbols
Total Attenuation: 7.3 dB 10.1 dB
Attainable Net Data Rate: 44.611 Mbps 91.265 Mbps
Line Attenuation(dB): 4.7 12.3 17.2 N/A 8.8 15.1 22.4
Signal Attenuation(dB): N/A 6.5 8.8 N/A 8.5 15.0 22.3
SNR Margin(dB): N/A 31.0 30.9 N/A 24.2 24.1 24.8
Transmit Power(dBm):-128.0 - 4.7 - 6.2 N/A 12.5 7.9 6.1
VDSL Counters
Downstream Upstream
Since Link time = 7 min 55 sec
FEC: 0 0
CRC: 0 0
ES: 0 0
SES: 0 0
UAS: 0 0
LOS: 0 0
LOF: 0 0
LOM: 0 0
Latest 15 minutes time = 8 min 26 sec
Previous 15 minutes time = 15 min 0 sec
Latest 1 day time = 8 hours 8 min 26 sec
UAS: 31 31
Previous 1 day time = 0 sec
Total time = 8 hours 8 min 26 sec
UAS: 31 31
Istekao mi je ugovor za MaxAdsl i sad bi htio uzeti iskon duo paket. Kod t-coma sam vec 10 godina i sad bi htio nesto povoljnije. Zanima me samo kako izgleda prelazak na drugog operatera, jel treba kontaktirati t-com ili samo zatražiti ponudu od iskona?
Ispunis obrazac za prelazak, mos i online resiti i to je to. Imas samo posla s iskonom. Tcom ce dobiti zahtjev za ne znam prebacivanje i iskon to odradi. Posalju ti opremu i jave kad je aktivacija usluge. Znaci sa starim operaterom nemas direktnog posla. Mos eventualno nazvat Tcom i srat da odlazis, pa ti uvale neku ponudu iz trece ladice koja nigde ne postoji sluzbeno a mozda te bas zbog nje zadrze. Ozbiljan sam, mos probat trollat tcom da ides i cekat da nes ponude.
Ispunis obrazac za prelazak, mos i online resiti i to je to. Imas samo posla s iskonom. Tcom ce dobiti zahtjev za ne znam prebacivanje i iskon to odradi. Posalju ti opremu i jave kad je aktivacija usluge. Znaci sa starim operaterom nemas direktnog posla. Mos eventualno nazvat Tcom i srat da odlazis, pa ti uvale neku ponudu iz trece ladice koja nigde ne postoji sluzbeno a mozda te bas zbog nje zadrze. Ozbiljan sam, mos probat trollat tcom da ides i cekat da nes ponude.
Ja sam dobio ponudu od T-Coma koja nije službena, već neka posebna za zadržavanje korisnika. Razgovara sam sa nekim posebnim odjelom, i dobio zadovoljavajuću ponudu i ostao kod njih. Naravno da sam ih par puta "odjebo" da me nazovu za par dana, pa ja malo odugovlačio, rekao kako imam bolju ponudu ali sve su nudili kako bi zadržali korisnika. Tako da te ništa ne košta da probaš
Da li po ovome možete vidjeti kolika bi mi maksimalna brzina mogla biti? Da se ugovori?
Unaprijed hvala
VDSL Training Status: Showtime
Mode: VDSL2 Annex B
VDSL Profile: Profile 8b
Traffic Type: PTM Mode
Link Uptime: 1 day: 2 hours: 35 minutes
VDSL Port Details Upstream Downstream
Line Rate: 1.297 Mbps 24.719 Mbps
Actual Net Data Rate: 1.298 Mbps 24.720 Mbps
SNR Margin: 8.6 dB 8.6 dB
Actual Delay: 0 ms 0 ms
Transmit Power: 11.5 dBm 18.6 dBm
Receive Power: 1.3 dBm 0.5 dBm
Actual INP: 12.0 symbols 27.0 symbols
Total Attenuation: 10.4 dB 18.0 dB
Attainable Net Data Rate: 1.396 Mbps 25.602 Mbps
Line Attenuation(dB): 15.8 N/A N/A N/A 29.6 80.1 N/A
Signal Attenuation(dB): 15.8 N/A N/A N/A 26.9 N/A N/A
SNR Margin(dB): 8.6 N/A N/A N/A 8.6 N/A N/A
Transmit Power(dBm): 11.6 N/A N/A N/A 18.6 N/A N/A
VDSL Counters
Downstream Upstream
Since Link time = 35 min 31 sec
FEC: 26859 66
CRC: 248 20
ES: 149 6
SES: 0 1
Latest 15 minutes time = 8 min 19 sec
FEC: 102 0
Previous 15 minutes time = 15 min 0 sec
FEC: 56 0
Latest 1 day time = 6 hours 8 min 19 sec
FEC: 2842 1
CRC: 10 0
ES: 7 0
Previous 1 day time = 24 hours 0 sec
FEC: 27141 157
CRC: 853 32
ES: 191 13
SES: 10 1
UAS: 101 91
LOS: 1 0
LOF: 7 0
Total time = 1 days 6 hours 8 min 19 sec
FEC: 29983 158
CRC: 863 32
ES: 198 13
SES: 10 1
UAS: 101 91
LOS: 1 0
LOF: 7 0
===========================================================================
Sadašnja ti je max odnosno oko 25/1.4Mbps.
Sadašnja ti je max odnosno oko 25/1.4Mbps.
Hvala :)
Na T-comu nikako nisu mogli vise od 5mbps tako da sam napokon 'prodisao' s bržim internetom
Može pojašnjenje po cemu to vidite koliko je max brzina po podacima kojima sam Vam dao? zanima me...hvala
Kako po čemu se vidi? Pa imaš parametar margina koji ti je 8db (minimalna je 6 ili 8db), moglo bi ići niže na eventualno 6db i Attainable Net Data Rate koji upravo govori maksimalnu brzinu za najnižu marginu.
Gledajte sad ovo, ovo sam sad preuzeo:
To je vec vise u skladu s tvojom linijom, iako ovaj download treba ic preko 100 na ovoliki upload. Moguce da je samo suncano pa ono sto ti radi probleme se osusilo, a mozda su nesto i popravljali. Vidi hoce se kvarit kasnije kako vlaga raste.
Kako po čemu se vidi? Pa imaš parametar margina koji ti je 8db (minimalna je 6 ili 8db), moglo bi ići niže na eventualno 6db i Attainable Net Data Rate koji upravo govori maksimalnu brzinu za najnižu marginu.
N.e.m.a.m.i.n.i.m.a.l.n.e.m.a.r.g.i.n.e
Pošto mi je ugovor istekao prije nekih 2 mj.,a ja bi sad promjenio operatera, dal neko zna koja je procedura oko toga? Išo bi na t-com.