kao što znate, na net se povezujem preko dial-upa, a provider je carnet preko sestre iz škole
problem je što veza puca točno svaka 2 sata
jeli to do providera ili do windowsa? ako je do windowsa, postoji li opcija kojom se to može makar privremeno isključiti? jer planiram nadograditi firmware na novom mobitelu, pa ne bih želio da pukne veza u pola nadogradnje, pa da zahebem stvar
zna li netko?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
To ti je tako kod CARneta kako bi spriječili nabijanje prometa.
ok. hvala. onda ništa... 
To ti je tako kod CARneta kako bi spriječili nabijanje prometa.
Eh, sad neznam da li je ovo 100% točan razlog. Ja sam prije jedno 3-4 godine zvao službu za korisnike dok sam koristio carnet, u vezi ovog "problema". Oni su meni objasnili da se to događa zbog toga što imaju premalo ulaza, a previše korisnika, tako da dok se netko iskopči(tj. izbaci te samo nakon 2 sata), drugi može upasti, i tako u krug. Za download preporučam neki download manager, ako skidaš nešto veće, da možeš nastaviti dok te izbaci (ako izvor podržava). Hehe, sad se sjećam dok sam skidao 60 mb, e trebalo mi je skoro negdje 3 sata i 57 min (heh, blizu 4 sata i drugog iskapčanja), al' na sreću, uspio sam. E da, za nadogradnju softwera u mobitelu, možeš ga updejtat preko njega samog (za SE mobitele govorim), odeš u podešenja, nadogradnja softwera, pa naći novi softwer (prije toga si uzmeš, ak si na t-mobileu, 10 mb prometa za 1 kn(ovo možeš 3 puta tijekom ljeta napraviti, odnosno da dobiješ 10 mb za 1 kn)). I tako ga bez problema updejta.