Zvučna 5.1/7.1 - 200 KN

poruka: 15
|
čitano: 3.817
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Zvučna 5.1/7.1 - 200 KN

Moze neka preporuka zvučne kartice do nekih 200 KN, ne vise...

najvise mi treba za gaming, i jedno pitanje - dali se to uopce isplati?

Respect the Raise...!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zvučna 5.1/7.1 - 200 KN

Fala Bogu na Asusu, Xonaru i odličnom C-Media čipu.

Za mene je Creative prošlo svršeno vrijeme ... muljanje s čipovma i nomenkaturom kartica, gro problema s driverima, apsolutno nikakva podrška za EOL proizvode i nove operativne sustave (ispada da prastari Live rastura na Linuxu, a nema drivera za Vista/W7), precijenjenost.

@definho

Isplati se ak imaš iole kvalitetne zvučnike. DG se posebno isplati ak imaš sluške.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.2.2011 20:13 (stef).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zvučna 5.1/7.1 - 200 KN
ako gdje nades po 200 kn creative audigy 2, 4 ili 2zs uzmi jer su odlične i za igre bolje od dosta ovih novih kartica tipa Asus xonar ds ili x-fi gamer koje su nove oko 400 kn.
Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Zvučna 5.1/7.1 - 200 KN

Nijedna Audigy nije u igrama bolja od pravog X-Fi čipa kakvog ima Gamer. Krenuvši samo od hardverskog EAX-a 5.0HD, i podrške tj. optimizacija koje on vuče za sobom.

Audigy 2 ZS a pogotovo Platinum itd. može imati bolji DAC za reprodukciju glazbe, i podržavati DolbyDTS i EX standarde, ali za igre jedino EAX 5.0 dolazi u obzir.

To je što se tiče Audigy vs. X-Fi.

Što se tiče Xonara tu si u krivu, ASUS se pametno dosjetio i bez greške emulira dotični EAX na svojim karticama, tako da u biti i Xonar DX i DG podržavaju EAX u igrama. Do koje inačice točno ne znam, vjerojatno ne ravnopravno sa 5.0HD standardom, ali nije nešto što će prosječan igrač čuti ili ne.

Tako da što se tiče novih kartica ja sam svakako pobornik Xonara DG za budžet korisnike, DS za one sa 300 i više kn za zvučnu, te recimo jačih Xonara za polu-pcaudiofile. Daleko najveći omjer uloženog i dobivenog imaju osim što eto, gaze cijenom i EMU, M-Audio, Audiotrak, ESi i Auzentech polako zvučne.

Ako se ne varam ima u linksu Xonara po 1000 i više kn, što je već ozbiljna cijena, za okačiti ih na prosječne zvučnike, pa i to treba uzeti u obzir.

http://www.links.hr/index.php?option=katList&id_kategorija=0523

Mislim da se ASUS odlično pozicionirao do 500kn, jer ima čak 3 modela, što se baš i ne može reći za konkurenciju.

Creative labs od novih zvučnih tu ima jedino okrljaštenu X-Fi Extreme Audio koja i nije X-Fi čip nego rebrandani SB Live 24-bit odnosno AudigySE. Izbjegavati za tu cijenu.

Dalo bi se naći i kakva X-Fi Extreme Music eventualno nova za 450 možda, ja ju koristim 2g i mogu samo preporučiti kao odličnog all-round igrača za igre,filmove i glazbu.

Moja preporuka, da rezimiram, je jedan od Xonar modela bio DG,DS ili D1 -  od 220-550kn je raspon cijena.

Cemetary gates
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Zvučna 5.1/7.1 - 200 KN

Ako smije biti polovna i možeš uštedjeti, onda Extreme Music za 350 definitivno.

http://www.njuskalo.hr/pc-kartice/creative-labs-x-fi-xtreme-music-oglas-2362479

Po meni bolja zvučna od tih najslabijih Xonara DG i DS, samo što su ovi novi iz trgovine i imaš garanciju.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.2.2011 17:07 (thedream).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Zvučna 5.1/7.1 - 200 KN

dal bi ja osjetio ikakvu razliku na slusalicama Speedlink Medusa Stereo na Xonaru, kasnije bih vjerovatno na Siberie presao...

Respect the Raise...!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zvučna 5.1/7.1 - 200 KN

Bi meni je prijatelj prije tjedan dana uzeo asus xonar dg i razlika je osjetna

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Zvučna 5.1/7.1 - 200 KN

vezano za ASUS Xonar DG:

vidim da na dosta recenzija spominju kako je to više "headset" kartica, u smislu da je najveca promjena kvalitete zvuka primjećena kod korištenja 5.1 headseta, no kakva su vam iskustva sa 5.1 zvucnicima? Da li igre uredno prepoznavaju softver, tj. da li puštaju zvukove na prave kanale i kakva je kvaliteta?

Imam Geniusove SW HF5.1 4000 zvucnike, i onboard Realtek HD zvuk (maticna podržava 5.1 zvuk, imate pod Moj PC tocan model), htio bih upgrade jer me živcira što u nekim igrama surround radi normalno (npr. Dragon Age: Origins), dok u nekima radi, no zvuk stražnjih zvucnika je skroz tih, kao da je na 10-20% (mass effect 1).

...pošto se već spominje kartica, a da ne radim novu temu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Zvučna 5.1/7.1 - 200 KN

evo narucio sam karticu, cijena 250 KN...nadam se da ce se isplatiti...

e sad u vezi same instalacije, to samo strpam u PCI i sto instaliram drivere, nista posebno nemoram radit?

dal moram podesavat ono posebno u igri nesto ili stavljati te 44.1 KHz 24 bit kako to vec ide, ne kuzim se u te zvucne nikako...

Respect the Raise...!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zvučna 5.1/7.1 - 200 KN
ma jednsotavno ubacis karticu, instaliras drivere i goni.

0 0 hvala 0
15 godina
Zvučna 5.1/7.1 - 200 KN

Da pitam samo dali ima kakve koristi zvucna kartica na zvucnicima 2.1 dali se osjeti nekakva velika razlika

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Zvučna 5.1/7.1 - 200 KN
Tommy_GTI kaže...

Da pitam samo dali ima kakve koristi zvucna kartica na zvucnicima 2.1 dali se osjeti nekakva velika razlika

Ako su zvučnici neki kvalitetniji sigurno da.

A life? Cool! Where do I download one of those?
15 godina
Zvučna 5.1/7.1 - 200 KN

evo stigla i kod mene Asus Xonar DG...

e sada imam par pitanja, sve sam drivere instalirao sve radi..e sada me zanimaju neke postavke za slusalice i za gaming...

sto stavim pod audio channel: pise kao 8CH za gaming jel to stavim iako imam stereo sluske?

sample rate da stavm sample rate igre ili ostavih 96 KHz?

i jos nesto, kod spajanja front panel dali da spojim AC'97 ili HD Audio?

Respect the Raise...!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Zvučna 5.1/7.1 - 200 KN
definho kaže...

evo stigla i kod mene Asus Xonar DG...

e sada imam par pitanja, sve sam drivere instalirao sve radi..e sada me zanimaju neke postavke za slusalice i za gaming...

sto stavim pod audio channel: pise kao 8CH za gaming jel to stavim iako imam stereo sluske?

sample rate da stavm sample rate igre ili ostavih 96 KHz?

i jos nesto, kod spajanja front panel dali da spojim AC'97 ili HD Audio?

ostavi na 96khz,a za front panel netrebas nista spajat,samo zvucnike direkt u zvucnu i dalje postelavas preko windowsa ili nekog programa za to ali u winsima moras te zvucnike stavit da su default,bar je tako kod mene.

darkness is my friend
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice