Zamjenski/punjeni toneri i tinte

poruka: 15
|
čitano: 12.102
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozdrav!

Planiram kupovati zamjenske tonere i tinte (do sada nisam jer su printeri bili pod garancijom, a i nisam ih bas koristio). Pocet cu ih intenzivnije koristiti pa bi mi se moglo isplatiti.

Interesiraju me laser toneri za HP, ink-jet tinte za HP i laser toner za Samsung. Naravno bitna mi je cijena i da imaju garanciju, tj. da ako ne rade da dobijem novi bez puno natezanja i gubljenja vremena!

Molim savjete gdje kupujete, tj. koji je proizvodjac, a da ste zadovoljni s kvalitetom i cijenom! Isto tako, ako je netko imao losa iskustva s nekom firmom molim da napise.

Hvala svima!

Pozz

davor07

0 0 hvala 0
16 godina

Imam Canon MP520 printer. Do sada sam koristio originalne tinte. međutim,kako puno printam fotografije,tako puno i trošim. Zanima me da li bi prelazak na zamjenske tinte osim malo lošijeg ispisa (na što sam spreman) mogao oštetiti moj printer? Kakva su vaša iskustva s ovim?

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Zamjenski/punjeni toneri i tinte

Imam canon PIXMA I8500 I NIKADA ne bih se usudio staviti neku zamjensku tintu!

Zašto; pa printer je predobar i bio puno skup kada sam ga kupio i jednostavno kada imaš kvalitetnog ždrepca u štali, daj mu jesti samo kvalitetno sijeno i zob.

Razumijem ljude koji rade fotografije, ali neka sami odluče što je važnije;

kvaliteta ispisa fotografije ili kupnja ili česti servisi printera opcija koju uzimate za stalno! 

16 godina

Da,to sam i mislio...i ja se bojim. Ipak ću ostati na originalima!

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja imam već 3-4 godine lexmark X1200 i od prvog puta uzimam zamjenske boje, i odlično radi, bez ikakvih kvarova.

http://www.drazen-online.net84.net Web Dizajn i Hosting!

0 0 hvala 0
17 godina
Liverpool1892 kaže...

Ja imam već 3-4 godine lexmark X1200 i od prvog puta uzimam zamjenske boje, i odlično radi, bez ikakvih kvarova.

Epson C86 kod mene, osim prvog punjenja ni jednom nisam stavio originalne tinte u njega, sve zamjenske i tako već četri godine.

15 godina
neaktivan
Kristyans kaže...
Liverpool1892 kaže...

Epson C86 kod mene, osim prvog punjenja ni jednom nisam stavio originalne tinte u njega, sve zamjenske i tako već četri godine.

Ista stvar kao i kod mene, uz printer je bila orginal tinta, nakon nje samo zamjenske {#}

http://www.drazen-online.net84.net Web Dizajn i Hosting!
17 godina

Original je original. Ali...

Sada se zapitajte zašto kućni printer HP košta 300 kn a sa njime dobiješ tonere koje bi inače platio 250 kn (color i crni)? Da li printer košta 50 kn?

Malo sutra. HP zarađuje na tonerima i to jako dobro. To je ista stvar zašto se mobilnim operaterima isplati dati ti mobitel za 1 kn a da kod njih skupo plaćaš pretplatu iduće 2 godine.

Zamjenski toneri ne mogu zamijeniti original ali i ne zaostaju puno.

Inače i sami možete puniti tintu, ali o tome ću otvoriti novu temu za određeno vrijeme.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

imam Epson dx4450, original tinte bile samo jednom, i to one koje se dobiju uz njega

4 godine već radi i ne buni se, nikada se nije ni zaštopao niti ništa

da Bog da crk'o rock'n'roll, kad ga svako svira
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Upravo kupio crnu originalnu i oderalo me 90 kuna. Sada sam opet u nedoumici jer su mi i cijan i magnenta pri kraju...{#}

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
BlackMoon kaže...

Upravo kupio crnu originalnu i oderalo me 90 kuna. Sada sam opet u nedoumici jer su mi i cijan i magnenta pri kraju...{#}

Pročitaj iskustva nas nekoliko iznad pa sam odluči :)

Naravno ima razlike izmedju zamjenske tinte za 16 kn i one za 50, ako printaš samo tekstove onda je svejedno ali za fotografije treba ipak uzeti nešto kvalitetnije.

16 godina

Mislim da će ove dvije ipak biti zamjenske,nešto do 50-tak kuna...

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Koristim zamjenske Orink, Speed (Max Navia) tinte, i super su mi.

Printeru ne može biti ništa ako se ne printa. Kod originala se naplaćuje ime, a ne titna.

Recimo Espon tinte serije 711/712/713/714 originali koštaju 90kn sa 5ml tinte.

Iste te zamjenske sa 14ml boje, odnosno 15ml crne koštaju 30ak Kn.

Također koristim i Orink originalne refill boje od 1L, i punim si Canon printer IP4600.

I kvaliteta ispisa je jednaka originalu.

Jedino kod fotografija, moji kolege iz foto-studija preporučaju original crvenu, jer crvena boja

je karakteristična, ako ste kad stavili kutiju od MBO/VGA/itd kraj prozora, izblijedi,

dok je originalna nešto trajnija što se toga tiče, ali ako neće biti na direktnom suncu, nema razlike.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
17 godina

Da ne otvaram novu temu.

Trebam zamjensku tintu za moj hp photosmart d5160 i to:

339 Crna

344 Tri-Color

i

348 photo :)

Nemam iskustva sa tim zamjenskim tintama, kako se samostalno pune, gdje kupiti pribor i tintu..

ok, pregledao sam po netu, za oko mi je zapeo CISS :)

Hvala

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.8.2011 16:20 (Nix).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Ja sam probao sa Tvoj-toner webshopom za zamjenske tonere. Naručio sam HP i CANON tonere pa evo ako kome treba ima moju preporuku :)

Stavio sam link na ime ako je netko zainteresiran.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice