Wireless adapter USB, PCI ?

poruka: 15
|
čitano: 4.080
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Wireless adapter

eo ovako bili je već tema čito sam al nigde nisam dobio konkretan odgovor.. zanima me adapter za PC [ znači kutija] e sad da li je bolja varijanta uzet PCI ili USB s obzirom da ce mi svakako bit ubodeno u komp? Cena je prihvatljiva do 160 kn. Bitno mi je da ne puca veza, da nemam nikakvih problema oko toga i signal da bude dosta jak al nije mi daleko ruter cca 10-ak metara. Uz preporuku molim i obrazloženje..

10 PCI
3 USB
Šta radi plavuša na listu papira? Vozi A4 :D

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Wireless adapter

Evo ja nisam neki veliki stručnjak, ali ako ces koristiti PC (kutiju) i ako ce ti stalno stajati na mjestu, uzmi PCI karticu. Koliko ja znam PCI je dosta brzi od USBa i dosta je stabilnija veza. Eto

Bang!
14 godina
neaktivan
WindEmperor kaže...

Evo ja nisam neki veliki stručnjak, ali ako ces koristiti PC (kutiju) i ako ce ti stalno stajati na mjestu, uzmi PCI karticu. Koliko ja znam PCI je dosta brzi od USBa i dosta je stabilnija veza. Eto

Razlika u brzini je nebitna, jer je USB propusnost sasvim dovoljna da podnese normalnu ADSL brzinu.

clock2much
15 godina

Da, ali sto ako ce koristiti i file sharing ili media streaming?

Bang!
Poruka je uređivana zadnji put sub 15.9.2012 13:27 (WindEmperor).
14 godina
neaktivan
WindEmperor kaže...

Da, ali sto ako ce koristiti i file sharing ili media streaming?

Eh, to mi nije palo na pamet, hvala.

Ja bi uzeo PCI u toj dilemi.

clock2much
15 godina
Imao USB i sad imam PCI.

Kupio sam prije 3 godine nekav Netgear USB od 100kn. Veza je bila dobra ,ali se dosta grijao. Radio je sve do prije par tjedana. Slučajno sam ga slomio dok je bio uključen u komp.

Sada sam kupio D Link PCI karticu za 140kn i nisam nikako zadovoljan. Veza mi je užasna! Ne znam u čemu je stvar. Router je udaljen nekih 10m sa 2 zida između. Sad ne znam što da napravim. Bolja mi je veza kad spojim mobitel kao wireless.
Možda zato što se ona antenica nalazi otraga ,a na stolu nemam mjesta da kućište stavim okomito i usmjerim antenu.
http://www.youtube.com/watch?v=Jl_3Yq36fSg&feature=related
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Wireless adapter USB, PCI ?
dv14 kaže...
Imao USB i sad imam PCI.

Sada sam kupio D Link PCI karticu za 140kn i nisam nikako zadovoljan. Veza mi je užasna! Ne znam u čemu je stvar. Router je udaljen nekih 10m sa 2 zida između. Sad ne znam što da napravim. Bolja mi je veza kad spojim mobitel kao wireless.
Možda zato što se ona antenica nalazi otraga ,a na stolu nemam mjesta da kućište stavim okomito i usmjerim antenu.

Razlog je upravo taj što na PCI kartici ne možeš mjenjati položaj antene (još više problema može biti ako se  kučište nalazi nisko na podu), stoga je bolje rješenje Wifi u obliku USB-a jer uz dodatni USB produžni kabel micanjem stika u prostoru možeš uvelike poboljšati kvalitetu signala.

Brzina od 54Mbps trebala bi biti dostatna za streaming, ako nije morat ćeš posegnuti za Wifi uređajima koji podržavaju brži "n" standard.

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.9.2012 14:53 (Hardwhelper!!!).
13 godina
neaktivan

Kod mene se bolje pokazala PCI od D-link , nego usb wifi card od Airlive. Primjeti se kad se prica preko skype (imam skype premim)  , bude perfektan sound .

Imaš jeftino rješenje , nabavi si wifi kabel rp-sma dosta ti je 1.5m samo da ti antena bude iznad stola. košta 20ak kn .

franc
Poruka je uređivana zadnji put sub 15.9.2012 15:04 (franc_32).
13 godina
neaktivan
zile96 kaže...

eo ovako bili je već tema čito sam al nigde nisam dobio konkretan odgovor.. zanima me adapter za PC [ znači kutija] e sad da li je bolja varijanta uzet PCI ili USB s obzirom da ce mi svakako bit ubodeno u komp? Cena je prihvatljiva do 160 kn. Bitno mi je da ne puca veza, da nemam nikakvih problema oko toga i signal da bude dosta jak al nije mi daleko ruter cca 10-ak metara. Uz preporuku molim i obrazloženje..

Što smatraš pod izrazom kutija? Misliš li ovdje na Wifi indoor antenu u kutiji s koaksijalnim kabelom koji ušarafiš umjesto antene na Wifi karticu?

Postoje i USB Wifi kartice s antenom koja se može odvrnuti i na njeno mjesto spojiti Wifi indoor antenu.

14 godina
neaktivan
Hardwhelper!!! kaže...
zile96 kaže...

Što smatraš pod izrazom kutija? Misliš li ovdje na Wifi indoor antenu u kutiji s koaksijalnim kabelom koji ušarafiš umjesto antene na Wifi karticu?

Postoje i USB Wifi kartice s antenom koja se može odvrnuti i na njeno mjesto spojiti Wifi indoor antenu.

HAHAHAH ne, pod kutijom smatram "kućište od PC-a" hahah nasmijo si me stvarno :D 
e ovako pošto sam pročito vaše komentare dolazim opet do nedoumice neki kazu USB neki PCI ajd sad ovako ljudi kojima se bolje pokazo USB nek mi daju link njihovog, a kome se bolje pokazao PCI nek mi da link karitice. Napomena jos jedna moja kutija tj kućište stoji na podu i deli ga 1 zid od modema imam laptop na tom mestu gde ce bit moj komp novi i wireless crtice su mi 100%.

Šta radi plavuša na listu papira? Vozi A4 :D
14 godina

Ja koristim ovog na drugom kompu, udaljenost od routera nekih 7m, signal uvijek oko 80%. Ali bilo je problema, router mi je bio u sobi i drugi komp na katu na kojem je bila spojena ova mrežna nije hvatao signal ili je bio slab i pucao, pa sam router premjestio u hodnik i od tad nema problema, signal odličan.

http://www.links.hr/?naziv=mrezna-kartica-adapter-usb2-0-d-link-dwa-125-802-11b-g-n-za-bezicnu-mrezu&option=artikl&id_kategorija=053503&id_artikl=053.503.041&tab=spec

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ja ti ljeti (kad sam na odmoru) koristim OVU za spajanje na router koji je druga kuća od mene.

Router je na prozoru koji je okrenut prema mojoj kući, ovaj USB na mom prozoru koji gleda u smjeru routera.

Udaljenost je jedno 50-60m niz ulicu, sa jednom kućom i 2-3 stabla između - nema optičke vidljivosti - valjda se ipak vide preko refleksija signala od okolnih kuća.

Signal nije nešto jak, ali za surfanje i FB igrice mi je sasvim dovoljno.

A u tvom domu bi na osnovu gore navedenog trebao imati odličan signal.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
zile96 kaže...

eo ovako bili je već tema čito sam al nigde nisam dobio konkretan odgovor.. zanima me adapter za PC [ znači kutija] e sad da li je bolja varijanta uzet PCI ili USB s obzirom da ce mi svakako bit ubodeno u komp? Cena je prihvatljiva...

Htio sam ovdje pomoći , citiram "zanima me adapter za PC [ znači kutija ]...", što bi ti smatrao pod izrazom adapter za PC ili kutija? Što misliš dali je laptop PC? Hvala na komentaru!

Oko izbora Wifi u PCI ili USB izvedbi u postovima smo se trudili sve pojasniti, po meni izvedba manje bitna no vrlo je bitno da dobiš što bolji signal time i brzinu, ako 54Mbps nije dovoljno uzmi router i karticu-e u Wifi "n" standardu. 

15 godina

Evo uspio sam nekako usmjeriti antenu i sad je internet više manje ok. Signal je na "very good", a brzina je na 48-54 Mbps. Ja sam zasad zadovoljan.

Inače, imam ovo.

http://www.youtube.com/watch?v=Jl_3Yq36fSg&feature=related
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
dv14 kaže...

a brzina je na 48-54 Mbps

a propusnost veze? :)

1
Nova poruka
E-mail: