Web kamera cudne boje

poruka: 18
|
čitano: 3.685
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Web kamera cudne boje

Imam web kameru ugradenu u laptop (ASUS republic of gamers) i od kad sam ju prvi put upalio(dosta dugo nakon kupovanja laptopa) slika izgleda kao da je u akvarelu. Slika se moze razaznati ali je sva nekakva zeleno-zuta. Jel ima neko ideju sto da napravim, kako da rjesim to jer mi je sad prilicno bitna web kamera posto mi sestra ide u inozemstvo na 6mjeseci pa da mozemo normalno preko skypa pricat.

Unaprijed se zahvaljujem!!{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Web kamera cudne boje

Probaj prvo deinstalirati drivere za istu pa pustiti da Windowsi pronađu sami nove (ili ih skini sa službene stranice laptopa).

Davno sam imao sličan problem i prvo sam mislio da su postavke kamere u krivu ali nakon što sam skinuo stariju verziju drivera sve je proradilo.

Od frendice kamera na laptopu nije ispravno radila sa Skypeom verzije 5 (slični simptomi ko tvoji+znao se Skype srušiti).

Dignuo sam stariju verziju 4.2 i sve je proradilo kako treba.

World Championships: 7, GP started: 284, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,501

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Web kamera cudne boje
F1-IVO kaže...

Probaj prvo deinstalirati drivere za istu pa pustiti da Windowsi pronađu sami nove (ili ih skini sa službene stranice laptopa).

Davno sam imao sličan problem i prvo sam mislio da su postavke kamere u krivu ali nakon što sam skinuo stariju verziju drivera sve je proradilo.

Od frendice kamera na laptopu nije ispravno radila sa Skypeom verzije 5 (slični simptomi ko tvoji+znao se Skype srušiti).

Dignuo sam stariju verziju 4.2 i sve je proradilo kako treba.

Neznam di bi naso koje drivere imam. Neznam cak ni koji model kamere imam. Pod "devices and printeres" je nema.

17 godina
neaktivan
Web kamera cudne boje

Koji od ovih je tvoj?

http://rog.asus.com/products/nb/

World Championships: 7, GP started: 284, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,501

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

G60jx-jx121v

to je moj model, pise na naljepnici. A od ovih sa linka niti jedan.

17 godina
neaktivan
KCro kaže...

Imaš ovdje drivere uza kameru (u device manageru ti obično piše imaging device):

http://support.asus.com/download.aspx?SLanguage=en&m=G60JX&p=3&s=195&os=29&hashedid=wNlU5jNxXL3CrjRU

15 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...
KCro kaže...

Imaš ovdje drivere uza kameru (u device manageru ti obično piše imaging device):

http://support.asus.com/download.aspx?SLanguage=en&m=G60JX&p=3&s=195&os=29&hashedid=wNlU5jNxXL3CrjRU

E hvala puno, al nekuzim sto ono dolje znaci. Koji da skinem?

Sorry kaj te gnjavim =)

17 godina
neaktivan
KCro kaže...

Sorry kaj te gnjavim =)

Ma ne daviš. Tu sam da pomognem.

Na koje dolje misliš? Imaš pod camera dvije vrste: za Chicony kameru i za Suyin. Neznam koja je tvoja pa skini oba, raspakiraj i onda u device manageru obriši stare i ubaci ove tj. kad te pita za instalirat ručno mu odredi putanju do ovih koje si skinuo (ako ti je problem reci pa ću ti sredit preko TeamViewera).

15 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...
KCro kaže...

Sorry kaj te gnjavim =)

Ma ne daviš. Tu sam da pomognem.

Na koje dolje misliš? Imaš pod camera dvije vrste: za Chicony kameru i za Suyin. Neznam koja je tvoja pa skini oba, raspakiraj i onda u device manageru obriši stare i ubaci ove tj. kad te pita za instalirat ručno mu odredi putanju do ovih koje si skinuo (ako ti je problem reci pa ću ti sredit preko TeamViewera).

cek, naso sam koje trebam skinut i skinuo sam, i instaliro ali samo sam otvorio .exe file. nisam nista rucno. I nije se nista popravilo.

Kako to mislis rucno? I kako da obrisem stare?

17 godina
neaktivan
KCro kaže...
cek, naso sam koje trebam skinut i skinuo sam, i instaliro ali samo sam otvorio .exe file. nisam nista rucno. I nije se nista popravilo.

Kako to mislis rucno? I kako da obrisem stare?

U device manageru imaš opciju kod svakog hardvera uninstall ili update driver:

Probaj recimo kliknut na uninstall i oda restartat laptop i pustit da Windowsi sami nađe driver.

15 godina
neaktivan
Web kamera cudne boje

Napravio sam to(uninstall i onda je na rebootu instalirao drivere), i opet nema razlike.

Jel moguce da je on instalirao opet stare drivere nekako?

oznacio sam pri uninstallu onu kockicu(delete driver ili tak nesto)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
KCro kaže...

Napravio sam to(uninstall i onda je na rebootu instalirao drivere), i opet nema razlike.

Jel moguce da je on instalirao opet stare drivere nekako?

oznacio sam pri uninstallu onu kockicu(delete driver ili tak nesto)

Gdje gledaš sliku sa kamere? Na Skypeu ili?

15 godina
neaktivan

trenutno na chatrouletteu :D

15 godina
Web kamera cudne boje

Evo sto se meni desilo... Naime, isto su mi boje bile cudne, a na kraju se ispostavilo da je na kameri bila jos zastitna folija prozirna! :) Eto, jedan out of the box solution, mozda pomogne.

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.10.2011 23:24 (Leryan).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Leryan kaže...

Evo sto se meni desilo... Naime, isto su mi boje bile cudne, a na kraju se ispostavilo da je na kameri bila jos zastitna folija prozirna! :) Eto, jedan out of the box solution, mozda pomogne.

nazalost nije, ali dobra ideja :)

15 godina
Web kamera cudne boje

Hehe, steta... A ja uopce necu rec koliko mi je trebalo da skuzim da je gore folija. Koliko sam samo drivera promijenio... :D A tek zagnjavio ljude sa: "A jel tako da je sada malo bolje?" pri svakoj promijeni drivera... :D

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Web kamera cudne boje

@F1-IVO ima li jos nesto sto bi mogao pokusati?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
KCro kaže...

@F1-IVO ima li jos nesto sto bi mogao pokusati?

Probaj instalirat Skype pa vidi kakva ti je u njemu slika.

EDIT:

Možda ti Flash player radi probleme pa probaj i njega reinstalirat.

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.10.2011 17:24 (F1-IVO).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice