Di to DIY ekipa koristi drivere od razglasa?
sve ima svoje prednosti i nedostatke, pa logicno di god ima prednosti.
mozda nije baš on topic sve jer tema nije diy pa nek ne cita kome smeta..
apsolutno svugdi di in treba visoka iskoristivost i di se traži poznat raspon frekvencije, od bezbroj primjera najpopularnij je onaj boombox s solarnim napajanjem(boominator) sta su svi zivi radili, preko 600 stranica na diyaudio, ima ih i šta koriste zvucnike koje nađu ali svi kojima je bitna iskoristivost koriste razglasne, a u hifi vjerovatno svako ko se bavi diy ima sub od razglasnih drivera, dosta ekipe je koristilo i za midbass ogromne drivere, pogotovo open baffle rješenja, a za "standardne" bookshelf eminence alpha, brutalna beyma ili nešto ko npr jeftini monacor za manje i jeftinije zvucnike. kvragu cak mislim da sam negdi vidi ove eighteensound zvucnike ko oem u kupovnim hifi zvucnicima, neko tu bi ih moga prepoznat po karakteristicnom izgledu.
a da ne ulazim u prepirku o razglasnim zvucnicima evo cp sta misle na diyaudio, da se objasni razlika između hifi/pro drivera, uglavnom isto kako može u hifi zvucniku bit loš driver moze bit i u razglasnom naravno, i isto kako nemoš uspoređivat zvucnik od 10k kn i 1k kn bez obzira koje je namjene.
[".....After having worked for a large PA company I came across a few PA speakers that sounded good enough on my test system to be used for home hi-fi use."
Hard to understand the question.
How can any Pro speaker (I mean pro speaker, not cheap'n'loud-speaker) be NOT "good enough" for home use?
Pro speakers have the efficiency. They are designed for a certain coverage angle and frequency range.
In contrast, "hifi" speakers are the ones, where the efficiency is low, and most of the money goes to some rich self-proclaimed gurus peddling BS like "oxygen-free" cables...]

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.

), ali najte me...
Sad će skočiti "odvjetnici" rabljenog, ali... neka skaču... Za svoju lovu radiš što i kako želiš; tvoje osnovno pravo!