USB zvučnici preko power banka

poruka: 9
|
čitano: 1.232
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Prijenosni zvučnici

Poz
Zanima me da li je moguće napajati pc usb zvučnike putem power banka? zvučnici bi bili spojeni na mob pa bi to trebala biti neka verzija prijenosnih zvučnika.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Prijenosni zvučnici

Ako je USB priključak na tim zvučnicima samo za napajanje, a zvuk dolazi preko 3.5 mm priključka, onda možeš.

Ako se ti zvučnici spajaju na PC samo putem USB-a (tj imaju svoju zvučnu karticu), bez 3,5 mm priključka, onda neće ići.

KaeR
12 godina
neaktivan

Pa da, tak bi bilo
USB za napajanje a 3.5mm kao priključak za mob.
Nisam samo siguran da li tako mogu iskoristiti "puni potencijal" zvučnika tj. da li bi se čulo jednako glasno kao i na pc-u.
I kako mogu izračunati koliko bi mi trajalo to? 

9 godina
neaktivan
Iamdanny kaže...

Pa da, tak bi bilo
USB za napajanje a 3.5mm kao priključak za mob.
Nisam samo siguran da li tako mogu iskoristiti "puni potencijal" zvučnika tj. da li bi se čulo jednako glasno kao i na pc-u.
I kako mogu izračunati koliko bi mi trajalo to? 

Možeš, jer ti USB zvučnici kaj imaš vjerovatno vuku do 0,4A (stari standard), tj. 2W.

A svaki power bank ti može dati 0,4A.

A koliko bude trajalo: računaj kapacitet powerbanka (vjerovatno imaš onaj s jednom 18650 baterijom, i to vjerovatno od 2000-2500 mAh).

Recimo da je 2400 mAh, onda ti bude držalo oko 2400mAh/400mA=6h (6 sati na maksimalnoj glasnoći).

Uglavnom, to su zvučnici visoke osjetljivosti, tak da se glasno čuju, a potrošnja je mala.

Kruha i igala...
12 godina
neaktivan

u praksi, doslovno bih htio OVE zvučnike napajati s OVIM power bankom. To bi radilo kako treba?
ili ima tko neki drugi prijedlog? 

9 godina
neaktivan

O da, bez problema.

S tim power bankom budeš cijeli dan slušao bez beda.

P.S. jel piše na pozadini zvučnika maksimalna struja, npr. 500 mA ili tak nekaj?

Kruha i igala...
12 godina
neaktivan
Re: USB zvučnici preko power banka
Nemam ih još,to je sve još samo ideja. Potrebno nam je nešto takvo za maturalac pa da se raspitam prije samo. Tražio sam po netu al nisam uspio naći taj podatak.
9 godina
neaktivan

Vjerovatno je oko 500 mA (inače ne bi radili na svim USB portovima, jer bi se uključila zaštita od kratkog spoja), tak da ti je to oko 20 sati rada s tim Xiaomijevim powerbankom.

A to je fakat puno.

Nemaš se kaj brinuti.

Samo gledaj da zvučnici imaju 3,5 mm konektor za zvuk, a USB za napajanje (kao što je  i kolega rekao), jer ima onih kaj i zvuk dobivaju preko USB-a, a takve izbjegavaj.

Kruha i igala...
12 godina
neaktivan

Da, znam to. Hvala puno 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice