UPS sa šuko utičnicama

poruka: 6
|
čitano: 4.950
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
UPS sa šuko utičnicama

Najljepše molim da me netko uputi na malo jači UPS, cca 700W koji ima šuko utičnice. Naime apsolutno svi koje sam našao imaju one ženske IEC320 utičnice, a ja bi osim kompa htio na UPS spojit i router/modem što mi se čini neizvedivim s tim utičnicama.

Ne znam jel tražim nemoguće, ali prije sam imao UPS od 550W sa šuko utičnicama, a sada mi se čini da tako što ne postoji.

Hvala!

0 0 hvala 0
16 godina
UPS sa šuko utičnicama

-ima ovako nešto...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 1
16 godina
odjavljen
UPS sa šuko utičnicama

Ja sam sebi za tu primjenu kupio muški IEC320 utikač i montirao ga na obični produžni kabel. Moram te upozoriti, bez obzira koje rješenje odabereš, rijetko koji UPS trpi induktivna trošila npr. bilo koji uređaj s elektromotorom ili klasičnim trafom (recimo obični adaptor, onaj stariji tip koji je malo teži). Upravo zbog toga se i stavlja IEC320 konektor kako ljudi ne bi bilo što spajali. Većina tih jeftinijih sa šuko utičnicama ima upozorenje da se smije spajati samo oprema sa switcherskim napajanjima (PC, monitor i oni lagani adaptori), a neki čak imaju i kombinaciju da im je pola utičnica samo za switch napajanja, a pola za ostala trošila, ali ta druga polovica ima samo zaštitu, a ne radi preko baterije. UPS koji podržava bilo koje trošilo u pravilu dođe "malo" više.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.

1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
RE: UPS sa šuko utičnicama

hvala na objašnjenju!

nisam onda baš pametan što napravit

ja bi htio da kada nestane struje na 10-20sec da mi ne umru komp i router/modem, a nakon 3min nek se slobodno sve isključi ... naravno ne očekujem 30min autonomije

izgleda da to nije tako simple :)

16 godina
RE: UPS sa šuko utičnicama
gordan55 kaže...

hvala na objašnjenju!

nisam onda baš pametan što napravit

ja bi htio da kada nestane struje na 10-20sec da mi ne umru komp i router/modem, a nakon 3min nek se slobodno sve isključi ... naravno ne očekujem 30min autonomije

izgleda da to nije tako simple :)

-navedeno se može bez problema postaviti (upravo kao što si zamislio..) samo (što mr.blc kaže) netreba priključiti npr laser printer ili neki sličan uređaj. Ni monitor nemora biti  na UPSu, što ovisi isključivo o snagi UPSa i željenoj autonomiji, ako je npr server, onda monitora često ni nema ili je ugašen. Router (switch i sl.) se naravno mogu spojiti, pogotovo što mrežni rad podrazumijeva da se i ti uređaji moraju napajati (bar dok se ne sejvaju dokumenti..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.1.2010 17:02 (ihush).
17 godina
neaktivan
UPS sa šuko utičnicama

kupit ću onda UPS koji mi se čini OK i pozabavit se sa DIY produžnim kabelom sa IEC utičnicom :)

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice