Tipkovnica+ruka=kaos

poruka: 6
|
čitano: 1.089
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Tipkovnica+ruka=kaos

Za početak, ni sam ne znam kakav bih naslov stavio, jer ni ja nisam siguran što je. Valjda sam pogodio temu. Ugl, imam problem sa položajem ruku na tipkovnici. Tražio sam na internetu ali čini se nitko nema sličan problem. Stvar je u tome da ja dok igram tipa Battlefield 3 ili neki drugi fps, konstantno premještam tipkovnicu, vućem ju po stolu. Jednostavno ne mogu naći položaj u kojem će meni ruka biti na tipkovnici, a da se osjeća ugodno. Ne znam shvaćate li što pokušavam objasniti, ali stiže video kad mi se napuni mob. 

Life is a lemon.
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
Tipkovnica+ruka=kaos

Moraš nam dati više informacija.

Koja je tipkovnica i koliko stara? Bježi li tipkovnica po stolu/plohi dok tipkaš (igraš) ili stoji na mjestu (odnosno sam ju pomjeraš)?

Koliko ti je tipkovnica udaljena od ruba stola (ili plohe na kojoj ju držiš) i na kojoj je visini u usporedbi s naslonima za ruke na stolcu na kojem sjediš?

Jesu li ti miš, tipkovnica i baza monitora (postolje) u istoj visini/razini?

Možda ti ovo pomogne:

Twitter @191x7 za pomoc oko racunala i preporuke hardvera...
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Tipkovnica+ruka=kaos
191x7 kaže...

Moraš nam dati više informacija.

Koja je tipkovnica i koliko stara? Bježi li tipkovnica po stolu/plohi dok tipkaš (igraš) ili stoji na mjestu (odnosno sam ju pomjeraš)?

Koliko ti je tipkovnica udaljena od ruba stola (ili plohe na kojoj ju držiš) i na kojoj je visini u usporedbi s naslonima za ruke na stolcu na kojem sjediš?

Jesu li ti miš, tipkovnica i baza monitora (postolje) u istoj visini/razini?

Možda ti ovo pomogne:

Tipkovnica je neka random HPova koju imam 3 godine, koju sam sa starim kompom dobio. Tipkovnicu ja pomičem, a udaljena je dvadesetak cm od ruba od mene. Naslone nemam(lol) ali u kojem god položaju da sjedim, ili uspravno ili zgrbljeno(loše) ne mogu naći položaj. Sve je u ravnini.

Life is a lemon.
17 godina

Dakle i kada složiš pravilan ergonomski razmještaj položaj tipkovnice ti ne odgovara?

Si siguran da se ne radi o lošoj visini stola ili krivom nagibu tipkovnice? Jesi probao bez podignutih stražnjih nogica tipkovnice i s podignutima (nagib tipkovnice)?

S prethodnom tipkovnicom nisi imao tih problema? Problemi su počeli nedavno ili su tu otkako imaš tu tipkovnicu?

Jesi probao zamijeniti tipkovnicu i ako jesi je li problem i dalje prisutan?

14 godina
neaktivan

Moguće je zbog šitne stolice, uskoro nabavljam novu, a prije nisam baš ni igrao tako da nisam ni primječivao. Ali je užasno frustrirajuće. Prethodne tipkovnice nisam imao.

Life is a lemon.
17 godina
Tipkovnica+ruka=kaos

A gle, zamijeni stolac ako ti postojeći nevalja, probaj i zamjenit tipkovnicu - il ise samo trebaš naviknuti...

Edit: Valjda igraš na WASD a ne na strelice XD.

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.11.2012 3:29 (191x7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice