[Review] Logitech H800 by Pranja

poruka: 1
|
čitano: 4.522
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
odjavljen
[Review] Logitech H800 by Pranja

Logitech H800 review:

Pakiranje:

Headset je došao u stiliziranom Logitechovom pakiranju koje je na jednoj strani prozirno tako da se može vidjeti jedna polovina slušalica i nano prijemnik. Logitech na kutiji ističe glavne osobine slušalica kao i njihovu usporedbu sa niže rangiranim modelima. Unutar pakiranja koje se sastoji od kartonskog papira i prozirne plastike, nalazimo smotuljak sa uputama, garantnim listom,Logitech info,te kraću verziju uputa kao i micro usb kabel koji služi za punjenje slušalica. Ono što definitivno nedostaje je logitech produžni kabel za prijemnika i veća kutija da sve ne bude nabubano i stisnuto.

Izgled:

H800 izgleda jako privlačno,no naspram nekih drugih, pomalo neugledno jer se ničim ne ističe. Mat plastika prevladava, no osim toga materijala,Logitech je uputrijebio i sjajnu sivu plastiku te gumu na mirofonu. Razlog ovako generičkom,non-gamerskom izgledu je naravno u samoj svrsi ovog headseta. Pošto je namijenjen korištenju sa računalom i bilo kojim uređajem koji ima moguććnost emitiranja zvuka preko Bluetooth veze, definitivno se ne želite zateći u busu sa vanzemeljski dizajniram headsetom. U takvim slučajevima,cijeniti ćete minimalistički dizajn.

Ergonomija:

Headset je izuzetno udoban-zobg svoje male težine ne radi pritisak na glavu, a uši vam nisu zamorene stiskanjem. Naime, driveri su postavljeni u zglobna kučišta koja se pligađavaju vašima ušima a oko tog plastičnog oklopa se nalazi udobna spužva. Headset se naravno dade podesiti tako da pristaje na svaku glavu a mikrofon približiti ili odmaknuti od usta. Ono što je meni čudno jest pozicija mikrofona-nalazi se na desnoj strani.

Mogućnosti:

Kao što sam već ranije spomenuo,ovaj headset se dade upariti sa računalom (putem nano prijemnika) i sa bilo kojim drugim uređajem koji ga je u stanju prepoznati (putem bluetootha). Ja sam H800 upari sa svojim Android tabletom i imao sam mogućnost obavljati pozive i slušati glazbu.

H800 posjeduje zavidan broj kontrola-vol+,vol-,mute mikrofona, play(ujedno i tipka za javljanje/prekidanje poziva),next,forward, te prekidač za odabir načina spajanja/gašenje. Tu se nalaze i neke zgodne mogućnosti kao što su sklapanje slušalica radi lakšeg prenošenja te mogućnost spremanja nano prijemnika u poseban odjeljak pored baterije na lijevoj strani.

Kvaliteta zvuka:

Kavliteta zvuka je naprosto odlična iako nedostaje malo basa. Iznenadio sam se kako je puno Logitech uspio izvući iz tako malih drivera (riječ je o 40 mm driverima). Bio sam doslovno zapanjen, ačk sam u jednoj igri (WOT) morao pitati suigrače da li su zvukovi unutar igre mijenjani.

Mikrofon je također odličan, ne hvata pozadinsku buku, te je jako responzivan i odlično reagira. Ovaj headset unatoč kvaliteti zvuka ipak ne bih preporučio audiofilima jer mu ipak nedostaju veći driveri i malo bolja pokrivenost frekvencija.

Dojam:

jako,ali jako impresivan headset. Od kvalitete zvuka do kvalitete veze (dva pregradna zida, zidni radijator,6 metara od prijemnika i zvuk je kristalno čist). Doduše,pokušavajte izbjegavati veliku količinu metala (kod mene je to inox ograda od stubišta). Svakodnevna uporabljivost je nešto zbog čega bi se itko trebao odlučiti na kupnju ovog headseta. napomenuo bih da je trajanje baterije 6-8 sati (meni i previše) što nije dostatno za dugačka putovanja ali za otići vlakom na fax (slušajući glazbu), vratiti se doma, te sjesti za komp i nabaciti partiju neke igre od 3-4 sata, nezamjenive su. Mana koja mi je najviše zasmetala (meni je ovo jedina mana) jest ne baš velika čvrstoća H800. Daju se savijati,ali danak maloj težini je platio materijal. Nema metalne potpore u ubruču, što je za mene kritično mjesto. Također,mehanizam za preklapanje mi ne izgleda kao nešto što bi izdržalo konstantnu upotrebu dugi niz godina. No sve u svemu, zadovoljan sam. Jedina enigma mi je prijemnik za koji ne mogu protumačiti da li je USB 3.0 ili ne.

Plus:

-kontrole

-udobnost

-povezivost

-kvaliteta zvuka

-kvaliteta veze

-sklopivost

Minus:

-kvaliteta materijala

-trajanje baterije

-lošije pakiranje i dodatni pribor

Ocjene (*/5):