Reklamacija tipkovnice Corsair Vengeance K95

poruka: 13
|
čitano: 2.141
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa,

u 11. mjesecu 2013 sam kupio Corsairovu mehaničku tipkovnicu K95 (btw perverzija), međutim tipkovnica je slaba na statičko pražnjenje u LED osvjetljenje tipki te u kratkom periodu rikne osvjetljenje na 15+ tipki što je horor.

Zbog istog nedostatka sam već slao na garanciju i dobio drugu i opet nakon 2-3 mjeseca isti problem sa rikavanjem osvjetljenja. Ponovno tipkovnica ide u trgovinu di je kupljena uz poruku prodavaču da bih htio povrat novca ako je ikako moguće jer svaki put kad šaljem tipkovnicu na servis sam barem 2-3 tjedna bez tipkovnice.

Odgovor prodavača je bio prvo da nakon godine dana više se nemože dobiti povrat , pa nakon 6 mjeseci nakon što sam ukazao da nije prošla godina dana. Uglavnom pare ne žele dati nazad iako su svjesni da je tipkovnica opako podložna tom kvaru.

Zanima me da je povrat apsoultno nemoguć ili je to do prodavača koji zavlači izjavom da je servis poslao novu tipkovnicu te nemogu dobiti novce nazad.

Opcije koje mi oni nude su preuzimanje nove tipkovnice koja će vrlo vjerojatno završiti na servisu kao i prethodne dvije ili da uzmem nešto drugo u tom cijenovnom rangu (1100 kuna).

Iskreno baš i nije nešto kada svaka 2-3 mjeseca šaljem tipkovnicu na garanciju i tako do kraja jamstvenog roka od 2 godine.

Vaša pomoć je jaaaako poželjna..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Reklamacija tipkovnice Corsair Vengeance K95
VOST3 kaže...

Pozdrav ekipa,

u 11. mjesecu 2013 sam kupio Corsairovu mehaničku tipkovnicu K95 (btw perverzija), međutim tipkovnica je slaba na statičko pražnjenje u LED osvjetljenje tipki te u kratkom periodu rikne osvjetljenje na 15+ tipki što je horor.

Zbog istog nedostatka sam već slao na garanciju i dobio drugu i opet nakon 2-3 mjeseca isti problem sa rikavanjem osvjetljenja. Ponovno tipkovnica ide u trgovinu di je kupljena uz poruku prodavaču da bih htio povrat novca ako je ikako moguće jer svaki put kad šaljem tipkovnicu na servis sam barem 2-3 tjedna bez tipkovnice.

Odgovor prodavača je bio prvo da nakon godine dana više se nemože dobiti povrat , pa nakon 6 mjeseci nakon što sam ukazao da nije prošla godina dana. Uglavnom pare ne žele dati nazad iako su svjesni da je tipkovnica opako podložna tom kvaru.

Zanima me da je povrat apsoultno nemoguć ili je to do prodavača koji zavlači izjavom da je servis poslao novu tipkovnicu te nemogu dobiti novce nazad.

Opcije koje mi oni nude su preuzimanje nove tipkovnice koja će vrlo vjerojatno završiti na servisu kao i prethodne dvije ili da uzmem nešto drugo u tom cijenovnom rangu (1100 kuna).

Iskreno baš i nije nešto kada svaka 2-3 mjeseca šaljem tipkovnicu na garanciju i tako do kraja jamstvenog roka od 2 godine.

Vaša pomoć je jaaaako poželjna..

blue backlight? čitao sam da su imali problema sa plavim ledicama.ja imam k70 sa red ledicama i zasad ništa.

17 godina

Mislim da bi ti ovo moglo pomoći:

http://prava-potrosaca.hr/hr/prava-potrosaca

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

da ,moze se reci da su svjetla vise plavicasta nego bijela kako Corsair klasificira . poceo sam malo istrazivati nakon sta je 2. riknula i vidi vraga to statičko pražnjenje spali LED-ice koje nisu u samom MX switchu vec pored njega. novija RGB serija je taj problem navodno rijesila posto je poveci postotak korisnika slao tipkovnica na RMA zbog tog problema. ova koju sam ja imao imala je MX red switcheve i sad nazalost koristim "obicnu" tipkovnicu i razlika je nebo i faking zemlja. naravno trgovina sad zavlači iz nekog meni nepoznatog razloga....

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.10.2014 13:47 (VOST3).
16 godina

kontaktiraj Corsair direktno,možda ti pošalju novu RGB.probaj

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

evo priveli smo ovu glupost kraju, nakon nekih 30 mailova i par zakonskih članaka dobio sam povrat novca.

Dakle za sve koji budu imali problema sa slicnim situacijama: nedajte se smesti njihovim netocnim informacijama, prolistajte malo zakon o zastiti potrosaca i obavezno za takve stvari trazite sefa ili cak direktora, ovi fikusi koji tamo sljakaju pisu gluposti samo da im posao ispadne iz ruku.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo, da se nadovežem na temu, imam isti problem. Tipkovnicu sam kupio prije mjesic i pol, krepalo svjetlo na 4 tipke za sad. Zatražio sam povrat novca, na što me trgovac otpilio, i poslao da se obratim direktno ovlaštenom servisu radi reklamacije proizvoda. Tipkovnica je kupljena u tvrtki Adria Computers. Ima li netko kakvih savjeta?

ʞɔǝu ɹnoʎ ʞɐǝɹq
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
micho kaže...

Evo, da se nadovežem na temu, imam isti problem. Tipkovnicu sam kupio prije mjesic i pol, krepalo svjetlo na 4 tipke za sad. Zatražio sam povrat novca, na što me trgovac otpilio, i poslao da se obratim direktno ovlaštenom servisu radi reklamacije proizvoda. Tipkovnica je kupljena u tvrtki Adria Computers. Ima li netko kakvih savjeta?

Povrat novca ne možeš odmah dobiti, ali trgovac mora preuzeti tipkovnicu na servis.

13 godina
neaktivan

Trebao bi dobiti povrat novca. "Ukoliko se nedostatak pojavio tijekom prvih 6 mjeseci nakon kupnje, pretpostavka je da je za nedostatak odgovoran trgovac odnosno prodavatelj, osim ako on ne dokaže suprotno. U tom slučaju, pravo je potrošača birati želi li popravak, zamjenu, povrat novca ili sniženje cijene. Obveza potrošača je da nedostatak prijavi najkasnije 2 mjeseca od dana kad je otkrio nedostatak."

0 0 hvala 0
17 godina
Nije nego kaže...

Trebao bi dobiti povrat novca. "Ukoliko se nedostatak pojavio tijekom prvih 6 mjeseci nakon kupnje, pretpostavka je da je za nedostatak odgovoran trgovac odnosno prodavatelj, osim ako on ne dokaže suprotno. U tom slučaju, pravo je potrošača birati želi li popravak, zamjenu, povrat novca ili sniženje cijene. Obveza potrošača je da nedostatak prijavi najkasnije 2 mjeseca od dana kad je otkrio nedostatak."

To nije nedostatak (čl. 401. ZOO) već neispravnost (čl. 423. ZOO).

17 godina
neaktivan

Zvao sam društvo za zaštitu potrošača i objasnio moju situaciju, gdje su mi rekli da u roku 6 mjeseci imam potpuno pravo tražiti povrat novca, sukladno čl. 410 zakona o obveznim odnosima. Savjetovali su mi ukoliko se ne uspijem dogovoriti sa prodavačem, da se obratim državnom inspektorat i sudu ako ne ide drugačije.

ʞɔǝu ɹnoʎ ʞɐǝɹq
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
micho kaže...

Zvao sam društvo za zaštitu potrošača i objasnio moju situaciju, gdje su mi rekli da u roku 6 mjeseci imam potpuno pravo tražiti povrat novca, sukladno čl. 410 zakona o obveznim odnosima. Savjetovali su mi ukoliko se ne uspijem dogovoriti sa prodavačem, da se obratim državnom inspektorat i sudu ako ne ide drugačije.

Obrati se.

16 godina

.. uvjek je isti problem.. trgovac je 'samo' posrednik, primjena članka ovisno o nedostatku, neispravnosti itd..

kupac ne može od trgovca tražit, tj prvo ovlašteni serviser mora utvrditi što je nedostatak/kvar .... na kraju priće pogotovo kod ovakve robe koja se ugl ne popravlja (nema rezervnih dijelova i sl. osim lemilice) kupac može dobiti zamijenu, dali ima pravo dobiti povrat novca nije sigurno, može tražiti pa što bude. Kratko vrijeme nastanka ('nečeg') je osnova za to kao nekvalitetnog proizvoda ali jednako može biti slučajnost pa da zamijenjena tipkovnica radi '100 godina' bez greške. Kupac je imao rok kad je mogao bez objašnjenja vratiti proizvog kojim nije zadovoljan (uz to da je birao prilikom kupnje, ako se sad predomislio to nije problem trgovca), sad je 'garancijski' dio...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice