Kupio sam novi kabal za Razer Abyssusa.No kad sam ga prikopcao pise da racunalo ne moze prepoznati usb.Naso sam krivca.Naime jednom od pinova lem je popustio pa sada plese.Neznam bili bi mogao taj lem ponovo zalemiti? Radi se o lemu koji se nalazi na dolnjoj strani.To je naime mala bakrena zicica koja sluzi kao vodic.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ako sam dobro razumio, radi se o jednom od pinova na onom bijelom konektoru? (u gornjem desnom kutu na slici) http://lh5.ggpht.com/_9OK1nEECOX4/TTh9oNBEo9I/AAAAAAAABRg/UfvOgS2J20g/01.jpg
Ako da, možeš sa lemilicom dotaknuti pin koji je popustio, i ono što je ostalo lema na njemu bi se trebalo rastopiti i ponovo samo "skočiti" u dobar položaj. Samo imaj mirnu ruku da ne spojiš 2 pina zajedno s lemom.
Tocno to mislim da je 2 pin(odozdo se odlijepio).E sada kad bi ja imalo lemilicu :(.I ako moze preporuka za kolko se moze naci novaca neki dobra lemilica?Ako nije ostalo lema na pinu onda mogu slobodno malo otopiti kalaja?
Itko?
Ja nebi uzimao lemilicu za ispod 150kn, iako se mogu naći i jeftinije. One obične (bez baze i kontrole topline) od Wellera ima po 150-170kn u Chipoteci, kao i tinol (iliti lemna žica) za kojih 10-20 kn. Chipoteka ima brzu, pouzdanu i dosta jeftinu dostavu ako se dobro sječam, ali i svugdje ostalo se to može naći.
Ako češ lemiti takve male stvari samo uzmi lemilicu s malim šiljastim vrhom, i tinol manjeg promjera, 1mm ili manje.
I kao bonus, trodjelni tutorijal za lemljenje od Dave Jonesa, pametan frajer;
(zanemari svu profi opremu u ovome, netreba ti baš sve to :)
Sretno ako češ lemiti, a ako nisi iskusan, prvo se malo poigraj s nekom starom elektronikom (odlemi koju komponentu, spoji dve žice i tako to) da nebi nešto zajebo na dobrom mišu :D