Problem sa zvučnicima

poruka: 14
|
čitano: 4.071
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Problem sa zvučnicima

Uzeo sam Logitech z506 zvučnike (5.1 sustav) i spojio ih na laptop preko vanjske zvučne kartice. E sada problem je u tome što mi ne rade svi zvučnici odjednom, tako da radi ili bass + prednja dva ili bass + stražnja dva ili bass + centralni zvučnik. Kabeli su svi spojeni po bojama, a to koji zvučnici rade ovisi o tome koji kabel utikam u jedan utor na zvučnoj kartici. Naime taj jedan utor mi uvijek ima nekakvu "prednost" nad ostala dva i rade samo zvučnici koji su u njega uključeni. Kada taj ostavim prazan rade prvi sljedeći...

Prilikom stavljanja zvučne laptop nije imao nikakvih problema sa driverima (imam XP) a u postavkama kartice sam namjetio sustav 5.1 no nikako da mi radi svih pet zvučnika (plus bass) odjednom. Zvučna kartica je 7.1 sustav sa šest kanala... Probavao sam i glazbu u raznim formatima (wma, mp3), i klipove sa youtubea i filmove i serije (720p i 1080p) i nikada mi ne rade svi zvučnci odjednom, a radi toga sam i uzeo 5.1 sustav.

Molim vas pomozite, ukoliko trebaju slike samo recite. Unaprijed hvala.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problem sa zvučnicima
Koju zvučnu karticu imaš ?
Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problem sa zvučnicima

Imam eksternu zvučnu karticu za laptop. USB 7.1 CH 3D.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problem sa zvučnicima

Updatea sam sve audio drivere od laptopa, no svejedno ne radi. XP mi audio karticu prepoznaju samo kao "generic usb audio device". Iskreno, dobio sam ju pa ne znam koji je proizvođač, no na internetu sam našao podatke o njoj i driveru. Imam drivere iz 2001., a na toj stranici (link ispod) piše da su preklani izašli novi driveri no apsolutno nigdje ih ne mogu naći. Zadnji koje nalazim su ovi koje imam intralirane...

Može li biti problem do drivera, ili možda do same kartice koja je 7.1?

http://www.liutilities.com/device-driver/generic-usb-audio-device/

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Problem sa zvučnicima

Kartica je VIRTUALNI 7.1, to nema veze sa pravim 7.1 sustavom.

Ofc.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problem sa zvučnicima

Dobro, znam da je nemoguće postići 7.1 sustav na taj način, zato i imam 5.1, no samo sam pitao može li to biti uzrok problema.

Uvjeren sam da nisam krivo spojio kabele a taj jedan driver (link gore) nigdje ne mogu naći. No, programi za provjeru adekvatnosti drivera ionako ne očitavaju probleme sa driverima zvučne kartice. Problem mi je što mi je uvijek isti zvuk neovisno koju konfiguraciju odabarem u postavkama zvučne kartice i rade samo pojedini zvučnici kao što sam opisa u prvom postu.

Što savjetujete da napravim?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Problem sa zvučnicima
Al.Capone.zd kaže...

Dobro, znam da je nemoguće postići 7.1 sustav na taj način, zato i imam 5.1, no samo sam pitao može li to biti uzrok problema.

Uvjeren sam da nisam krivo spojio kabele a taj jedan driver (link gore) nigdje ne mogu naći. No, programi za provjeru adekvatnosti drivera ionako ne očitavaju probleme sa driverima zvučne kartice. Problem mi je što mi je uvijek isti zvuk neovisno koju konfiguraciju odabarem u postavkama zvučne kartice i rade samo pojedini zvučnici kao što sam opisa u prvom postu.

Što savjetujete da napravim?

Z506 ima 3 kabla ako se ne varam, a ti si spojia jedan od 3 i cudis se?

Ofc.
16 godina
neaktivan
Problem sa zvučnicima

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Al.Capone.zd kaže...

To je prava 7.1 kartica. Spoji kablove kako treba po bojama i mora raditi.

Ofc.
16 godina
neaktivan

Ne, odakle ti to? Spojio sam sva tri, ali se ponaša kao da jedan od ta tri ima "prednost" pred ostalima. Dakle kada su sva tri uključena radi samo bass + prednji zvučnici. Kada istikam zeleni onda radi bass + stražnji zvučnici, a kada utikam narančasti u crni onda radi samo centralni + bass.

Ima nekoliko crnih ulaza na zvučnoj kartici, no niti jedna kombinacija ne radi. Sada ću slikati pa ću staviti na forum...

14 godina
neaktivan
Al.Capone.zd kaže...

Ne, odakle ti to? Spojio sam sva tri, ali se ponaša kao da jedan od ta tri ima "prednost" pred ostalima. Dakle kada su sva tri uključena radi samo bass + prednji zvučnici. Kada istikam zeleni onda radi bass + stražnji zvučnici, a kada utikam narančasti u crni onda radi samo centralni + bass.

Ima nekoliko crnih ulaza na zvučnoj kartici, no niti jedna kombinacija ne radi. Sada ću slikati pa ću staviti na forum...

Slikaj, jer sam ja mislia da imas ovako nesto

http://www.ebay.com/itm/USB-2-0-3D-Virtual-7-1-Channel-Audio-Sound-Card-/300573465826?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item45fb931ce2

Ljude zavara sto ovdje pise 7.1, a ima samo jedan izlaz za zvuk.

Ofc.
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.2.2012 14:38 (mate960).
16 godina
neaktivan
Problem sa zvučnicima

Dakle, evo i slike. Trnutno je crni uključen u srednji utor. Rade prednji zvučnici. Kada ga uključin i prvi lijevi, onda rade samo stražnji a kada je utikan u prvi desni onda oept samo prednji...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problem sa zvučnicima

Dakle, vjerojatno nije do spajanja.

Driveri su optimalni jer pošto programi za provjeru ne nalaze nedostatke, iako san na jednom mistu na internetu našao da postoji i novija verzija no nema je nigdje za skinuti.

Može li biti kvar na zvučnoj kartici, nedostatak xpa? Možda neadekvatnost audio formata, iako kažem puštao sam sve od wma, mp3, glazbe sa neta, streaminga radija, pa do filmova u 1080p koji bi zaista morali biti 5.1 kompatibilni...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problem sa zvučnicima
Možda nešto nije u redu sa zvučnom , neznam šta bi moglo drugo bit. Provjeri još jednom sve postavke.
Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice