Problem sa UPS-om

poruka: 11
|
čitano: 1.805
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Problem sa UPS-om

Imam problem sa UPS-om...naime, danas sam upalio komp i nesto je krcnulo nakon 5 min....radim malo na kompu i nakon opet od prilike 5 min nesto krcne....odma sam znao da je UPS jer znam da takav zvuk napravi kad prebaci izvor struje na bateriju....onda sam ga pokusao iskopcati iz struje da vidim sta ce biti....i pocelo je nesto lupati u njemu...stol mi se lagano tresao...prestrasio sam se i ugasio komp da mi slucajno ne izgori....(a moram napomenuti da je prije nego sto sam stavio novi proc (sa P4 na Core 2 Quad) radio OK...)...(sto se tice detalja oko moje konfe...imate pod moj PC)...onda sam probao ikopcat komp iz njega i pustiti ga da radi bez struje...i nije nista lupalo....e sad...dali se to desava zbog toga jer mi komp vuce previse struje a on to nemoze podnjet...ili je neispravan??

01010100 01001001 01001111

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
RE: Problem sa UPS-om

Može biti da je UPS preslab za tu konfu. Isprobaj ga na nekom drugom kompu.

VRATITE INTERNET ARPA-i!! // Never underestimate the power of stupid people in large groups.
16 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Može biti da je UPS preslab za tu konfu. Isprobaj ga na nekom drugom kompu.

necu to moci danas izvest....al evo citam na njemu pise Output snaga koju moze dati je 600W, a ja imam napajanje na kompu od 450W...i monitor, al mislim da monitor ne treosi previse...Samsung SM 193P plus LCD...

16 godina
odjavljen

Jedini način da vidiš što je sa tim UPSom je da ga testiraš negdje. Spoji TV i liniju na njega npr. kad nemaš nijedan komp na raspolaganju.

VRATITE INTERNET ARPA-i!! // Never underestimate the power of stupid people in large groups.
16 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Jedini način da vidiš što je sa tim UPSom je da ga testiraš negdje. Spoji TV i liniju na njega npr. kad nemaš nijedan komp na raspolaganju.

problem je u tome sto u njega nemozes spojiti obican utikac, nego sa njime dobijes poseban samo za komp i monitor...model je: BLAZER 1000

EDIT: imam ja 2 kompa jos...al sam danas bolestan pa moram biti u krevetu, a on ima blizu 20 kila(.ipak su unutra 2 akumulatora), pa nisam u stanju ga odnest u studio..

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.9.2009 15:45 (Tionio).
16 godina
odjavljen

Onda se strpi dok ozdraviš pa ga onda odnesi do drugog kompa i isprobaj... Drugačije ne možeš doznat što mu se dogodilo...

16 godina
Problem sa UPS-om

ok...hvala za sada...kad spojim drugi komp onda cu vidjet..bas imam jedan stari od AMD-a...durion 1.3, 768ram....al, ako bude radilo na njemu, onda sam opet na nuli...jer to znaci da UPS nemoze izdrzat moju konfu, a pise da moze izdrzati do 600W  a ja imam napajanje od 450W....sta bi to trebalo znaci, da sam potrosio pare na nis, jer bas sam htio uzeti jeci UPS da mi izdrzi kad budem nadogradjivao konfu....

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.9.2009 15:57 (Tionio).

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

ako bude držao tu staru konfu, nađi neku jaču pa isprobaj na njoj. ako na njoj crkne, onda je preslab. ako crkne i na staroj AMD konfi, onda stvarno nije za ništa.

16 godina
Sum_of_all_fears kaže...

ako bude držao tu staru konfu, nađi neku jaču pa isprobaj na njoj. ako na njoj crkne, onda je preslab. ako crkne i na staroj AMD konfi, onda stvarno nije za ništa.

da...al kazem nebio smio, pise da moze izdrzat do 600W...al mozda nece ni crknut...jer on je samo poceo lupat...a sad, sta bi to bilo, to nezz....nezz sta bi moglo tako jako lupat u njemu...??

16 godina
odjavljen

Čitam po drugim forumima i vidim da su čudni zvukovi iz jeftinijih UPSova (a i skupljih) uobičajena pojava. Ne brini se ako UPS radi normalno. Ako se kapacitet prepolovio, ako se na upali svaki put ili ima neke slične probleme, odnesi ga na servis da nebi bilo dima i vatre.

16 godina
neaktivan
Problem sa UPS-om

Da ne otvaram novu temu...

Do prije par dana pojavio mi se problem sa UPS-om. Kupio sam ga skupa sa kompom u ADM-a prije 3 godine (C-lion blazer vista 1400), i sve je do sada super radilo, ali sada odjedanput iz čista mira mi se resetira nekoliko puta u nekoliko sekundi i naravno komp mi se isključi...padne sistem. Ne znam u čemu je problem, ali znam da nije preslab za komp jer je tri godine besprijekorno radio. Da li je još netko imao ovakve probleme i ako je kako ih je riješio?

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice