printer mi printa krive boje, printam sliku koja gore ima crveno i prema dnu slike ide crna ali umjesto toga on mi printa neku žutu prema crnoj. kako riješiti, molim vas hitno mi treba?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Da nije suha/istrošena tinta?
Da li je originalni cartrige (kazeta s bojom ili toner) ili je punjen naknadno? Koji printer imaš?
Ispiši nekoliko stranica i ako i dalje postoji isti problem problem je ili u elektroničkom sklopu printera ili glavi cartrigea koja izbacuje boju na papir.
Ako je originalni izvadi color cartrige i probaj mekom krpom obrisati elektronski sklop i na cartrigeu i na printeru. Provjeri u printeru da nemaš razlivene boje oko ležišta cartrigea. U programu koji je od printera sigurno imaš opciju "Clean the print cartriges" koja čisti glavu cartrigea. Probaj tako ispisati nekoliko stranica.
Ako je cartrige punjen naknadno sigurno je boja ubačena u krivi dio ili je cartrige prepunjen pa se boja prelijala u drugi odjeljak.
Cartrige (toner s bojom) je u zastoju (prevedeno). Probaj nešto od ovoga:
Izvadi i ponovno stavi cartrige u printer- možda nije dobro sjeo u ležište (treba škljocnuti).
Očisti elektronski sklop cartrigea i printera na mjestu gdje se cartrige i printer spajaju. Očisti lagano papirnatom maramicom a da ti ne ostanu komadići papira slijepljeni.
Ištekaj i uštekaj printer iz/u struju i u međuvremenu restartaj windowse kad je printer ištekan.
Provjeri da ti printer nije uvukao komadić otkinutog papira pa je to napravilo zastoj.
Ne znam što bi drugo moglo pomoći.