Preporuka uredskog printera (c/b, mrežni)

poruka: 9
|
čitano: 4.535
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Preporuka uredskog printera (c/b, )mrežni

Ovako, zanima me koji je najpovoljniji uredski printer (po pitanju potrošnog materijala).

Trebao bi biti laser, mora imati podršku za mrežu (dakle da može biti sharean bez nekog PCja) i da obavezno printa obostrano. I može biti c/b, boja ne treba.

Koji bi po vašem mišljenju bio najbolji?

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Šta nitko nema prijedlog?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Najviše ovisi o mogućem mjesečnom kapacitetu ispisa. Iskreno nisam sreo previše printera, konkretno niti jedan koji printa obostrano, obično je riječ o uredskim multifunkiconalnim uređajima. Ja osobno koristim Canon iR1022iF kao ovaj ovdje, naravno samo bez dodatnih ladica za papir, ugrađena ladica za 500 listova papira je sasvim dovoljna, a isto je prvotna namjena uređaja bila printanje, a tek zatim kopiranje.

0 0 hvala 1
17 godina
odjavljen
Re: Preporuka uredskog printera (c/b, mrežni)

Zgodno. Koliko te dođe potrošni materijal (zamjena tonera)?

Koliko se mjesečno printa ne mogu ti točno reći ali trenutno je dovoljan mali Samsung ML-2010. Dakle, takav ili malo "jači" bi poslužio. Jedini zahtjevi su jeftin potrošni materijal, obostrano printanje i mrežna podrška.

Malena je tvrtka (obrt) i nema jako puno ispisa.

16 godina
odjavljen
Sum_of_all_fears kaže...

Zgodno. Koliko te dođe potrošni materijal (zamjena tonera)?

Koliko se mjesečno printa ne mogu ti točno reći ali trenutno je dovoljan mali Samsung ML-2010. Dakle, takav ili malo "jači" bi poslužio. Jedini zahtjevi su jeftin potrošni materijal, obostrano printanje i mrežna podrška.

Malena je tvrtka (obrt) i nema jako puno ispisa.

Onda se to jako puno razlikuje. Recimo menen toner izađe oko 400 kn, odnosno čak ispod, neznam cijenu sad napamet koji ima kapacitet za 8000 listova. S time da mi je mjesečni kapacitet ispisa 500-1000 stranica. Ukoliko te zadovoljava samo PRINTER, dakle duplex, moja preporuka ide Canon LBP 6200 modelu kojeg možeš nabaviti od cca. 900 kn, jedina zamjerka, nema podršku za mrežu, ali sa Siemens Gigaset 555 routerom ga možeš lako podijeliti na mreži. Originalni toner je oko 505 kuna, dok zamjenski mođeš naći od 180 kuna, tako da nemaš što puno razmišljati. Ja isto na iR1022iF modelu koristim zamjenske tonere, i nemam nikakve primjedbe na broj ispisanih stranica ili kvalitetu ispisa.

EDIT: Ili ovo

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.6.2012 15:59 (alankish).
17 godina
odjavljen
alankish kaže...
EDIT: Ili ovo

Printer je kupljen odavno a ja nikako da se sjetim napisati koju {#}

Ugl., hvala na preporuci - gazda je oduševljen sa printerom, toneri su jeftini (250kn - 5000 stranica), ima sve tražene opcije, radi u mreži bez problema, konfiguracija/instalacija je bila prelagana... Ukratko, odličan printer. Vrlo je brz, kvaliteta ispisa je OK a sam printer djeluje vrlo čvrsto (ne škripi kao neki), relativno je tih i ne stvara nikakve probleme.

Da skratim - bezuvjetna preporuka svakome kome treba uredski laser srednjeg kapaciteta sa obostranim ispisom i mrežnom podrškom. {#}

U planu je kupovina još jednog da se ostali samsungi i Lexmarki maknu iz ureda.

16 godina
odjavljen
Sum_of_all_fears kaže...

Ček, nisam razumio što si na kraju kupio?

EDIT: Sad sam skužio, Canona, imamo jači model odnosno multifunckionalca i moram priznati da smo preporođeni, mreža, scan, copy, fax, scan to mail, scan to pc... da ne nebrajam dalje, a cijena ispisa prava sitnica.

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.8.2012 14:19 (alankish).
16 godina

-naravno (Canon) ... jedna od glavnih prednosti je potrošnja odnosno zamjenski toner (cijena)... i btw, Canon=HP tako da ih ima na svakom čošku dok ostali postanu skupi nakon prvog potrošenog tonera.

-za uredske potrebe uvjek treba računati godišnju potrošnju, tad ni neki iz serije iR nije skup (hint, toner za kopirku...), pogotvo ako je potreban boja, A3 ili fax...

btw, sad se pojavio neki Brotherov A3 tintaš 1.800kn, s jeftinom zamjenskom (30kn -2000str), ... navodno bi trebao konkurirati ovim rješenjima, ali to je 'navodno', može biti prednost za color ispis jer laser nema tako žive boje.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
odjavljen
ihush kaže...

-naravno (Canon) ... jedna od glavnih prednosti je potrošnja odnosno zamjenski toner (cijena)... i btw, Canon=HP tako da ih ima na svakom čošku dok ostali postanu skupi nakon prvog potrošenog tonera.

-za uredske potrebe uvjek treba računati godišnju potrošnju, tad ni neki iz serije iR nije skup (hint, toner za kopirku...), pogotvo ako je potreban boja, A3 ili fax...

btw, sad se pojavio neki Brotherov A3 tintaš 1.800kn, s jeftinom zamjenskom (30kn -2000str), ... navodno bi trebao konkurirati ovim rješenjima, ali to je 'navodno', može biti prednost za color ispis jer laser nema tako žive boje.

Upravo za time, odnosno cijenom ispisa smo se povodili, odnosno sam se povodio. Riječ je upravo o iR1022iF, dakle najačem modelu, koji se definitivno isplati kupiti, samo što ih nažalost više ne proizvode prema riječima uvoznika i distribuitera u RH. Prije toga smo imali laser u boji isto sa mrežnom podrškom HP CLJ CMI1312, čija cijena ispisa uvelike nadmašuje ovu kod Canona. Da računao sam {#}

S Brotherom nisam previše upoznat, no nekako se ne povodim za navodima, a i laser je puno praktičniji za uredsko korištenje.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice