Pozz.
Dugo mi slušalice leže pokvarene. U pitanju su "Energy System DJ 410", kvar je bio izlomljeno kablo kod mikrofona. pa je to vremenom skroz stradalo.
Ja, kao neki majstor, to sve rasklopim, onu plocu gdje leži mikrofon, skroz izbacim i spojim onako žice, koja kojoj odgovara, sve kombinacije isprobao (barem tako mislim), i ne radi nikako desna slušalica, na čijoj žici je i bio ugrađen mikrofon.
Da li tu ima ikakvog spasa, da li je moguće spojiti žice, ali bez vraćanja mikrofona, ili bi najbolje bilo skroz komplet kablo zamijeniti (ako je to ikako moguće).
Nekako su mi se pravo svidile, nisu nešto previše skupe bile, ali ipak mi se ne kupuje druge slušalice.
Tražio sam tutorijale po netu kako popraviti, ali uglavnom za popravku jack-a, i nešto slično, ali ne baš ovako nešto.
Prije mikrofona ima 3 žice, a poslije njega 2. Kada spojim dvije iste boje, nikako ne daje zvuk na slusalicu, ocistio sam zice od same njihive izolacije, ali nikako da proradi..T
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Evo ovako, kraj koji ide prije mikrofona; zelenu zicu i bakrenu zicu kratko spoji, napravis kratki spoj i te dvije bi trebale ciniti uzemljlenje odnosno nulu, zatim te dvije kratko spojene zice spojis sa drugim krajem slusalica na samo bakrenu zicu, ostane ti plava koju spojis sa drugim krajem zelenom. Plava bi trebala oznacavati plus za jednu stranu zvucnika dok je crvena za drugu stranu zvucnika. Nadam se da nisam previse iskomplicirao, iako bi ti tu super dosao ohmmetar da tocno utvrdis koja zica je za sta.
Pokušati ću to odraditi, pa vidim kako će reagovati.
A što se tiče tog ohmmetra, babo mi je električar, pa ja msm da ima taj uređaj, ali on nije trenutno tu, pa ne bih znao kako izmjeriti i pta :D
Evo ovako, kraj koji ide prije mikrofona; zelenu zicu i bakrenu zicu kratko spoji, napravis kratki spoj i te dvije bi trebale ciniti uzemljlenje odnosno nulu, zatim te dvije kratko spojene zice spojis sa drugim krajem slusalica na samo bakrenu zicu, ostane ti plava koju spojis sa drugim krajem zelenom. Plava bi trebala oznacavati plus za jednu stranu zvucnika dok je crvena za drugu stranu zvucnika. Nadam se da nisam previse iskomplicirao, iako bi ti tu super dosao ohmmetar da tocno utvrdis koja zica je za sta.
Opet ništa. Samo ponekad kad malo pomjerim žice, kako vibrira kablo na dodir i ta sranja, čuje se pomalo da krči, ali nikakvoh zvuka nema.
Kontao sam da će biti jednostavno, reko spojim žice i evo ga. Al' malo sutra.
Ono što ti promiče je da ta plava žica ustvari ima izolacoju, koja je upravo taj plavi lak. Da biš uspješno lemio, moraš prvo spaliti taj plavi lak da vidiš goli bakar, onda zalemiti, i ponovo izolirati nečim da ne bi diralo ovu drugu žicu.
Opet sam pokusao sa opaljačem spaliti lak sa žice, ali nikako jbg.
Jbg moras ohmmetrom onda tocno vidjeti koja je zica za sta.
Riješen je problem.
Drug je uzeo, pa isprobao.
Trebalo je spojiti bakarnu i plavu koje su bile prije mikrofona, i onda to spojiti na bakarnu koja je poslije mikrofona, i onda samo spojiti preostale dvije zelene.
Eto, ako neko bude imao isti problem, nek pokuša ovako.
Ipak, hvala na odgovorima i trudu.