Dobar dan svima!
Prvo da se ispričam svima ako je ova tema postana tamo gdje ne bi smjela biti.
Pratim ovaj forum i uvijek mi je bio od koristi, pa sam iz tog razloga ovdje odlučio potražiti pomoć. O čemu se radi? Dakle, kupujem novi miš. I od svih miševa, izbor je spao na Razer Imperator i R.A.T. 7. I ovdje sam zapeo. Nikako da se odlučim koji da uzmem. Nagledao sam se svih mogućih review - ova od oba miša, prešao Google i YouTube uzbrdo i nizbrdo i još uvijek sam u dilemi. A što ja zahtijevam od miša? Tražim, prije svega, udobnost za ruku, kvalitetu izrade materijala i samog miša, te odlične tehničke karakteristike.
Od Razera sam prije koristio Copperhead 3 godine i bio sam jako oduševljen njime. Osim miša, posjedujem Razer slušalice i Razer Mantis Speed podlogu i općenito sam s tom firmom jako zadovoljan. Nemam primjedbi zapravo. Dok recimo to nemogu reći za Cyborg i Mad Catz. No, ne zanima me sada usporedba ovih dvje firme, nego miševa. Zanima me kako se ponašaju na različitim podlogama (pošto sam čitao da ponašanje RAT 7 itekako ovisi o podlozi na kojoj se koristi), kako leže u ruci (ruka mi je prosječne veličine, Palm grip), te kako se ponašaju u svakodnevnoj upotrebi.
Što se tiče cijene, Imperator je cca 200 kn jeftiniji od RAT 7. Eh, sad opravdava li RAT 7 tu cijenu i vrijedi li zbilja ta modifikacija toliko para?Osim toga, sad se nemogu sjetiti gdje, ali na slikama RAT 7, koje je netko objavio na ovom forumu, vidjeli su se izraziti znakovi korištenja na mjestu gdje se nalazi palac, kažiprst i mali prst. Je li to zbilja tako vidljivo nakon samo par mjeseci (normalnog) korištenja ili to posrijedi nešto drugo?
Prilažem review i usporedbu ova dva miša na bit-tech- ovoj stranici. Po njima, Imperator je daleko bolji.
RAT 7 : http://www.bit-tech.net/hardware/peripherals/2010/10/31/cyborg-r-a-t-7-review/1
Imperator : http://www.bit-tech.net/hardware/peripherals/2010/05/15/razer-imperator-gaming-mouse-review/1
Trenutno, osobno sam bliži Imperatoru, ali nekako ne prođe dan da se sjetim RAT 7. Istina je, ogromne su to pare, i zbog toga želim biti 100% siguran u ono što kupim - a ne da mi za par dana/mjeseci bude žao. Stoga molim za pomoć. I molio bih da ovdje pišu samo oni koji posjeduju ili Razer Imperator ili RAT 7. Dakle, tražim osobe koje imaju iskustva s miševima između kojih se dvoumim. I pišite mi subjektivne dojmove, ali nemojte opet pretjerivati s uzdizanjem u nebesa vašeg miša.
Cijenim Vašu pomoć!
P.S.
Zaboravio sam napomenuti da miš koristim u gejmerske svrhe (CoD, BFBC2) i koristim ga za grafički dizajn.
Hvala!
| 8 | Razer Imperator |
|---|---|
| 49 | Cyborg R.A.T. 7 |

Pwned?

ali sam do sada imao 2 Razer miša i RATa 5. Moj izbor bi definitivno bio RAT, najviše zbog toga što Razeri odišu nekvalitetom (za tako skup komad hardwarea). Da pojasnim, prvi Razer mi je bio Copperhead, i mada me odlično služio nekih 2 godine, možda malo manje, nakon 2 mjeseca rada imaš osjećaj da tipke nekako "klapaju", da se kotačić stopio... Onda ti nakon 2 godine crkne tipka, i on ode u povijest! Drugi Razer, Abyssus, sam dobio kao poklon s laptopom. Dojam je isti, tipke opet nekvalitetne i labave za moj ukus, cijeli miš je kao nabrijani Genius. Cijelo vrijeme rada na njemu imam osjećaj "još radi, al ne zna se kad će".