[Pomoć]Imperator ili R.A.T. 7?

poruka: 34
|
čitano: 4.671
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Dobar dan svima!

Prvo da se ispričam svima ako je ova tema postana tamo gdje ne bi smjela biti.

Pratim ovaj forum i uvijek mi je bio od koristi, pa sam iz tog razloga ovdje odlučio potražiti pomoć. O čemu se radi? Dakle, kupujem novi miš. I od svih miševa, izbor je spao na Razer Imperator i R.A.T. 7. I ovdje sam zapeo. Nikako da se odlučim koji da uzmem. Nagledao sam se svih mogućih review - ova od oba miša, prešao Google i YouTube uzbrdo i nizbrdo i još uvijek sam u dilemi. A što ja zahtijevam od miša? Tražim, prije svega, udobnost za ruku, kvalitetu izrade materijala i samog miša, te odlične tehničke karakteristike. 

Od Razera sam prije koristio Copperhead 3 godine i bio sam jako oduševljen njime. Osim miša, posjedujem Razer slušalice i Razer Mantis Speed podlogu i općenito sam s tom firmom jako zadovoljan. Nemam primjedbi zapravo. Dok recimo to nemogu reći za Cyborg i Mad Catz. No, ne zanima me sada usporedba ovih dvje firme, nego miševa. Zanima me kako se ponašaju na različitim podlogama (pošto sam čitao da ponašanje RAT 7 itekako ovisi o podlozi na kojoj se koristi), kako leže u ruci (ruka mi je prosječne veličine, Palm grip), te kako se ponašaju u svakodnevnoj upotrebi. 

Što se tiče cijene, Imperator je cca 200 kn jeftiniji od RAT 7. Eh, sad opravdava li RAT 7 tu cijenu i vrijedi li zbilja ta modifikacija toliko para?Osim toga, sad se nemogu sjetiti gdje, ali na slikama RAT 7, koje je netko objavio na ovom forumu, vidjeli su se izraziti znakovi korištenja na mjestu gdje se nalazi palac, kažiprst i mali prst. Je li to zbilja tako vidljivo nakon samo par mjeseci (normalnog) korištenja ili to posrijedi nešto drugo?

Prilažem review i usporedbu ova dva miša na bit-tech- ovoj stranici. Po njima, Imperator je daleko bolji.

RAT 7 : http://www.bit-tech.net/hardware/peripherals/2010/10/31/cyborg-r-a-t-7-review/1

Imperator : http://www.bit-tech.net/hardware/peripherals/2010/05/15/razer-imperator-gaming-mouse-review/1

Trenutno, osobno sam bliži Imperatoru, ali nekako ne prođe dan da se sjetim RAT 7. Istina je, ogromne su to pare, i zbog toga želim biti 100% siguran u ono što kupim - a ne da mi za par dana/mjeseci bude žao. Stoga molim za pomoć. I molio bih da ovdje pišu samo oni koji posjeduju ili Razer Imperator ili RAT 7. Dakle, tražim osobe koje imaju iskustva s miševima između kojih se dvoumim. I pišite mi subjektivne dojmove, ali nemojte opet pretjerivati s uzdizanjem u nebesa vašeg miša. 

Cijenim Vašu pomoć!

P.S.

Zaboravio sam napomenuti da miš koristim u gejmerske svrhe (CoD, BFBC2) i koristim ga za grafički dizajn.

Hvala!

8 Razer Imperator
49 Cyborg R.A.T. 7
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.2.2011 10:16 (ll2p).

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo moje mišljenje (napominjem: moje mišljenje):

Znam da se ukusi razlikuju i sve to ali po meni ta dva miša ne spadaju u istu kategoriju, iako Imperator ima dosta pozitivnih review-a i ja imam pozitivno mišljenje o tom mišu, R.A.T 7 je ipak druga kategorija, iako sam na par foruma (stranih) pročitao da su neki ljudi imali problema s njegovim oblikom, čak mislim da ima i tu na BUG-ovom forumu da je jedan zbog tog odusto od ovog RAT-a (mislim da je to bio Co7 ili kak već), ipak je full podesiv (ima onaj pinky rest, i samo zbog toga mislim prodat svog G700 i uzet neki miš s pinky rest-om) i teško da ti neće odgovarat, osim toga po meni, izrada je vrhunska, metalno tijelo i općenito cjela konstrukcija je odlična, i sve je to ogroman plus za RAT, dok se priča o nekim minusima, tu se jako ističe osjetljivost na podlogu i neki problemi sa senzorom, ipak, neki kažu da im se to dešava a neki kažu suprotno i to je ono zbog čega i sam nisam uzo RAT-a (miš od 700 KN bi trebao radit bez ikakvih problema), i samo da ti kažem u Imperatoru i RAT-u 7 je isti senzor (nisam skroz siguran), stoga, sve što loše što si može desit sa RAT-om može se desit i sa Imperatorom, znači da zaključim: moje mišljenje je da je Imperator ipak niža kategorija od RAT-a 7, e sad je na tebi da odlučiš dali ti je dovoljan Imperator ili ćeš ipak uzet RAT-a (napominjem, i Imperator je odličan miš, samo smatram da je RAt puno, puno bolji)!?

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.2.2011 13:44 (Ivsa).
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
odjavljen

imam rat i mogu ti ga topla srca preporucit... i demantij : ne, ne vide se tragovi koristenja... vjerujem da si moje slike vidio jer je jedan nesto slicno bio komentirao - to je samo tako ispalo zbog loseg svjetla.

na razeru sam se dobrano opekao i to na lycosi i mambi tako da neko objektivno misljenje ne ocekuj

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Posjedujem R.A.T-a i sve pohvale za njega. Slazem se sa kolegom gore, mislim da on i Imperator ne spadaju u istu kategoriju, a sto se i vidi po cjeni.

Moja topla preporuka je R.A.T 7.

Low life ! .. Turbo is my heart, nos is my blood and cars are my life!
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina

Ne vide se tragovi korištenja, površina miša i tipaka je izuzetno kvalitetna. Možda se vidio otisak masnih prstiju, to je čest slučaj kod ekipe. Da su im miševi masniji od prosječnog somuna u sarajevskoj čevabđinici.

O Imperatoru sam čuo dobre stvari iako ga osobno nisam imao prilike probati. No, djeluje mi premali.

Za R.A.T. 7 ti, kao i Skank, mogu reći samo pozitivne stvari. Nisam imao nikakvih problema koji bi mi spriječavali ugodan rad.

Odi u neki dućan i probaj oba u ruku. Ja sam osobno preko 40 minuta "drkao" po R.A.T. 7 u Algoritmu prije nego sam ga kupio. Nije to sramota i oni bi ti to trebali omogućiti.

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!

2 0 hvala 1
17 godina
odjavljen

e, podloga je golliatus... ne znam koja, platnena ogromna - odlicno radi mis po njoj. bar nisam primjetio nikakve nepravilnosti u nekom nazovi radu i igranju

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja sam isto odustao od rat-a, nije mi pasao za ruku jednostavno, tj. bio mi je pretežak.

A zašto rađe ne uzmeš deathaddera, umjesto imperatora? DA ima bolji senzor.

Ja sam svog starog koristio 3 godine i sad sam ga prodao frendu, a sebi uzeo novi model, jer sam uzeo 24" ekran pa mi je falilo malo dpi-a.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

U mene je bila Goliathus Control, i mis je zapinjao po njoj konstantno. Nju sam prodao i sad ocekujem CM Storm Tactics, kad stigne javim dojmove.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: [Pomoć]Imperator ili R.A.T. 7?
Koji god uzmes neces pogrijesiti.
Pwned?
14 godina
neaktivan

Izvinajvam se 1000 puta sto upadam kao padobranac ali u mojoj temi nece niko da mi odgovori...juce sam kupio Microsoft Sidewinder X5 mis mis je prejak..ali nemam podlogu e sad je meni drug rekao ce mu otici laser ako ga koristim na stolu,da li je to istina (za 2-3 dana mi stize razer goliathus omega speed).

HVALA UNAPRIJED.

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

Koristio sam sa rat7 goliathus speed i vespulu, na obje je radio odlično.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Najbolja je podloga stol. :)
Ma koliko mi šutjeli o tome.
14 godina
neaktivan

Prvo da se zahvalim na odgovorima.

Ma čitao sam da Imperator ima dosta problema sa svojim senzorom, tj. kad se miš podigne od podloge onda se kursor miče u desno.Osim toga, čitao sam i o koje kakvim problemima s Imperatorom, da miš jednostavno prestane raditi, pa mu se onda isključi x - os, i za sve to treba miš iskopčati pa ponovno ukopčati u komp da bi ponovno radilo.   {#}

Ja bi svakako, bez obzira koji miš uzeo, koristio ga na Razer Goliathus Speed podlozi.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
Najbolja je podloga stol. :)
Ma koliko mi šutjeli o tome.

Ma meni radi super na stolu,ali drug mi je rekao da ce mu otici laser ako to bude na stolu..a ne zelim shebati mis od 400kn.

16 godina
neaktivan

Frend te valja.

Kakve veze ima odlaženje lasera sa podlogom?

Možeš eventualno potrošiti teflonske nožice, a ja nisam to uspio sa svojim DA-om u 3 godine korištenja na svim mogućim podlogama.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Mislim da ti prijatelj nezna sta prica. Nece stol misu nastetit.

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

A oce li mis biti precizniji na podlozi i koje su prednosti koristenja podloge ?

0 0 hvala 0
17 godina
GSE kaže...

Ma meni radi super na stolu,ali drug mi je rekao da ce mu otici laser ako to bude na stolu..a ne zelim shebati mis od 400kn.

Ma frend ti je paranoik. :)

Cijeli život radim bez podloge i nikad problema.

Probao sam nekoliko puta podloge, posljednja je bila Goliathus koju sam masno platio sam da bi ju par dana kasnije dao burazu jer mi razlike između rada na njoj i rada na stolu nije bilo.

Podloge su dobra stvar ako ti površina stola nije povoljna, ako je previše glatka ili previše uništena.

Ukoliko imaš klasičan uredski radni stol sa bijelom, lagano perforiranom površinom ne postoji podloga koja je bolja od toga.

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.2.2011 14:34 (Danny_HR).
16 godina
neaktivan
GSE kaže...

A oce li mis biti precizniji na podlozi i koje su prednosti koristenja podloge ?

U mom slucaju dok sam imao Abyssusa bio je precizniji.

14 godina
neaktivan

Momci razmumijem ja Vas i Vaše probleme, ali molim Vas držite se teme...

Hvala!

0 3 hvala 0
16 godina
neaktivan

Oba 2 miša su dobra,preporučio bi ti da ih isprobaš ako je ikako moguće jer se podosta razlikuju te si uzmeš onog koji ti najbolje paše.

R.A.T. 7 je trenutačno jedan od najpopularnijih( ako ne i najpopularniji) miševa ovih dana.Ali isto je tako bilo i meni kad sam birao miš između deathaddera(starog) i diamondbacka. Svi su hvalili i govorili da uzmem deathaddara,probo sam oba 2,uzeo na kraju

diamondbacka i nisam požalio.

Al ako nisi u mogučnosti isprobati miš i stvarno si i dalje neodlučan,onda uzmi onaj koji je dobio najviše glasova :D a to je R.A.T. 7

14 godina
neaktivan

Ha, istina zasad glasovi itekako idu u korist RAT.7. 

Istina je, da je možda od tih 27 glasova, možda 5-10 glasova osoba koje ga doista posjeduju, ili su ga koristile na neko dulje vrijeme. Tako da, vjerujem da su ovi trenutni rezultati, rezultati popularnosti između ova dva miša, a ne doista prikaz omjera uloženoga i kvalitete.

Istina je, da ću na kraju krajeva ipak odluku donjeti - ja. Bez obzira na to, koliko glasova koji miš imao.

Obratio sam se na ovaj forum zahtijevajući pomoć pri izboru. Javilo se par kompetentnih ljudi koji su neke stvari korektno iznjeli, i na tome sam im jako zahvalan.

Bio bih više možda zadovoljniji, kada biste počeli pisati o MANAMA ova dva miša. Pogotovo onim tehničkim.

Npr. znam da RAT 7 ima problema s podlogom na kojoj se koristi (njegovo ponašanje ovisi o podlozi). Zatim znam, da Imperator ima problema s Z - osi.

Dajte da pročitam neke anomalije/mane vezane uz ove miševe, pošto je 95% review-a na internetu marketinški-sponzorski orjentirano i normalno da svaki cigan svoga konja hvali. I iz takvih review-a ne saznaš ništa, osim kak je miš VAU.

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.2.2011 0:36 (ll2p).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ll2p kaže...

Ha, istina zasad glasovi itekako idu u korist RAT.7. 

Istina je, da je možda od tih 27 glasova, možda 5-10 glasova osoba koje ga doista posjeduju, ili su ga koristile na neko dulje vrijeme. Tako da, vjerujem da su ovi trenutni rezultati, rezultati popularnosti između ova dva miša, a ne doista prikaz omjera uloženoga i kvalitete.

Istina je, da ću na kraju krajeva ipak odluku donjeti - ja. Bez obzira na to, koliko glasova koji miš imao.

Obratio sam se na ovaj forum zahtijevajući pomoć pri izboru. Javilo se par kompetentnih ljudi koji su neke stvari korektno iznjeli, i na tome sam im jako zahvalan.

Bio bih više možda zadovoljniji, kada biste počeli pisati o MANAMA ova dva miša. Pogotovo onim tehničkim.

Npr. znam da RAT 7 ima problema s podlogom na kojoj se koristi (njegovo ponašanje ovisi o podlozi). Zatim znam, da Imperator ima problema s Z - osi.

Dajte da pročitam neke anomalije/mane vezane uz ove miševe, pošto je 95% review-a na internetu marketinški-sponzorski orjentirano i normalno da svaki cigan svoga konja hvali. I iz takvih review-a ne saznaš ništa, osim kak je miš VAU.

Ako ti šta vrijedi moj komentar:
nisam koristio RAT 7, jedno vrijeme sam ga mislio kupit al odustao zbog njegovih navodnih problema, Imperatora sam malo "ćapo" ko frenda, miš je OK, ali po meni ništa posebno, meni osobno je daleko premal, ali to probaj što više "mišova" i odluči se, meni je dobro sjeo G700, samo mi je žao što nema pinky rest!?

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
16 godina
neaktivan
ll2p kaže...

Ja sam ti gore lijepo napisao, da sam ga koristio na Razer Goliathus Control podlozi i da je mis zapinjao. Na stolu normalno radi.

17 godina
neaktivan

Ne mogu ti baš direktno pomoći, jer nisam probao niti RAT 7, niti Imperatora {#}  ali sam do sada imao 2 Razer miša i RATa 5. Moj izbor bi definitivno bio RAT, najviše zbog toga što Razeri odišu nekvalitetom (za tako skup komad hardwarea). Da pojasnim, prvi Razer mi je bio Copperhead, i mada me odlično služio nekih 2 godine, možda malo manje, nakon 2 mjeseca rada imaš osjećaj da tipke nekako "klapaju", da se kotačić stopio... Onda ti nakon 2 godine crkne tipka, i on ode u povijest! Drugi Razer, Abyssus, sam dobio kao poklon s laptopom. Dojam je isti, tipke opet nekvalitetne i labave za moj ukus, cijeli miš je kao nabrijani Genius. Cijelo vrijeme rada na njemu imam osjećaj "još radi, al ne zna se kad će".

Što se tiče RATa, rađen je ko mali tenk koji se lako prilagodi svakoj ruci. Iskreno, u početku se nisam baš lagano naviknuo na njegovu podignutu stražnju stranu, ali nakon početnog perioda pitaš se gdje je to rješenje bilo godinama :)) potencijalni problemi leže samo u navikavanju na raspored tipki (ima ih dosta, te treba to upeći u mozak ako ih u igri misliš koristiti) i probleme s podlogom. Otvoreno kažem da postoje za određene materijale, ali ja imam neku generičku iz dućana i s njom sve radi savršeno.

Why so serious???

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Imam Imperatora i mogu ti ga toplo preporuciti.

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Gauta kaže...

Koliko ga dugo posjeduješ?Ikakvi problemi pri korištenju?

16 godina
neaktivan
ll2p kaže...
Gauta kaže...

Koliko ga dugo posjeduješ?Ikakvi problemi pri korištenju?

Napravio sam review bio

http://www.bug.hr/forum/topic/periferija/reviewrazer-imperator/63990.aspx

16 godina

Imam ti ja r.a.t. 5. Radi normalno na Razer Goliathus Speed podlozi. Jedina nepravilnost je da kad ga podigneš od podloge kursor se nešto malo pomakne dolje-desno. Dal se to primjeti prilikom igranja? Ne. Osim te sitnice miš je u svakom pogledu 10/10. Preporuka.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Nisu isti 5 i 7 u puno stvari koje se ticu ponasanja misa za vrijeme igre (drukciji dpi, akceleracija i tracking speed) pa to nije za usporedbu.

BE HAPPY xD : )
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.2.2011 1:45 (Joe Cooker).
Moj PC  
0 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice