- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Mislim da NE
Mislim da NE
uf nije dovoljno jak argument... svejedno hvala
Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.
Hm...optički i laserski...u čemu je razlika?
Skoro pa da je i nema.
U početcima se koristila crvena ledica i komad akrilne plastike koji je fokusirao svjetlo na podlogu.
Poslije je na to mjesto stavljena infracrvena ledica dok je ostali dio sistema ostao praktički isti (možda minorne izmjene u senzoru).
LED laseri koriste posebne laserske diode poput onih u cd/dvd pržilicama koje imaju potpuno drugačiju konstrukciju.
Po meni su sve to optički miševi, "laser" je samo marketinški trik
Skoro pa da je i nema.
U početcima se koristila crvena ledica i komad akrilne plastike koji je fokusirao svjetlo na podlogu.
Poslije je na to mjesto stavljena infracrvena ledica dok je ostali dio sistema ostao praktički isti (možda minorne izmjene u senzoru).
LED laseri koriste posebne laserske diode poput onih u cd/dvd pržilicama koje imaju potpuno drugačiju konstrukciju.
A nije bas marketinski trik. U praksi se to vidi. Opticka dioda cijelom svojom površinom snima podlogu po kojoj ide dok laser snima kao crtica sto je dosta preciznije.
Imam 1000 postova! | MW2: N'Dorphin | Klan : [N]Team | UMP45 Red Dot - PP2000 Red Dot | Predator/Cobra/Apache | Merry Christmas and happy New Year!
Skoro pa da je i nema.
A nije bas marketinski trik. U praksi se to vidi. Opticka dioda cijelom svojom površinom snima podlogu po kojoj ide dok laser snima kao crtica sto je dosta preciznije.
Optička dioda ne snima, ona samo osvjetljava podlogu, na senzoru i optici se osjeti kvaliteta. Nema tu nikakvog lasera u mišu.
Mislim da laserska dioda ne bi funkcionirala zbog svoje fokusiranosti u jednu točku, ali možeš probati staviti standardnu IR (infracrvenu) LED-icu.
Nećeš vidjeti svjetlost, a trebalo bi funkcionirati.
Zaboravih, IR LED možeš uzeti npr. iz nekog starog daljinskog upravljača, a trebalo bi ih biti i u Chipoteci i sličnim dućanima.
Mislim da laserska dioda ne bi funkcionirala zbog svoje fokusiranosti u jednu točku, ali možeš probati staviti standardnu IR (infracrvenu) LED-icu.
Zaboravih, IR LED možeš uzeti npr. iz nekog starog daljinskog upravljača, a trebalo bi ih biti i u Chipoteci i sličnim dućanima.
Trebalo bi raditi, infracrvenu svjetlost možeš vidjeti pomoću kamere mobitela tako da vidiš jeli pravilno spojena i dali radi.
Također treba obratiti pozornost na napon diode, ali sumnjam da će to biti problem.
Puno sreće s modanjema!
Eeee, ljudi tko zna gdje se u Varaždinu mogu kupiti IR ledice ( takve kakve su u daljinskim upravljacima ) Zelim napraviti night vision dodatak za kameru.