Optički > laserski miš

poruka: 15
|
čitano: 9.979
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Optički > laserski miš
zanima me, nigdje nisam uspio pronaći, da li se može zamijeniti samo dioda iz optičkog miša i umjesto nje staviti diodu iz laserskog miša?
ja sam mala gljiva.... svinja je kraljica životinja dok ne probam lava

0 0 hvala 0
15 godina
Optički > laserski miš

Mislim da NE

Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Optički > laserski miš
Vapor kaže...

Mislim da NE

uf nije dovoljno jak argument... svejedno hvala

16 godina
neaktivan
Optički > laserski miš
Možda bi radila Al samo nagadam.optički mis je prilično jednostvan, rastavio sam par pa znam. Probaj ništa te ne košta
Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Optički > laserski miš

Hm...optički i laserski...u čemu je razlika?

Skoro pa da je i nema.

U početcima se koristila crvena ledica i komad akrilne plastike koji je fokusirao svjetlo na podlogu.

Poslije je na to mjesto stavljena infracrvena ledica dok je ostali dio sistema ostao praktički isti (možda minorne izmjene u senzoru).

LED laseri koriste posebne laserske diode poput onih u cd/dvd pržilicama koje imaju potpuno drugačiju konstrukciju.

Po meni su sve to optički miševi, "laser" je samo marketinški trik

Do the inposible, see the invisible ROW ROW FIGHT THE POWER
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.12.2010 21:30 (Katana).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
a nije laser marketinški trik, može se izvuć više dpi iz laserskog nego optičkog... i ja to hoću stavit da mi više ne svjetli....
16 godina
neaktivan
Katana kaže...

Skoro pa da je i nema.

U početcima se koristila crvena ledica i komad akrilne plastike koji je fokusirao svjetlo na podlogu.

Poslije je na to mjesto stavljena infracrvena ledica dok je ostali dio sistema ostao praktički isti (možda minorne izmjene u senzoru).

LED laseri koriste posebne laserske diode poput onih u cd/dvd pržilicama koje imaju potpuno drugačiju konstrukciju.

A nije bas marketinski trik. U praksi se to vidi. Opticka dioda cijelom svojom površinom snima podlogu po kojoj ide dok laser snima kao crtica sto je dosta preciznije.
16 godina
poljepi mis s tzv. Fikstrakom pa vise nece svjetlit.
Imam 1000 postova! | MW2: N'Dorphin | Klan : [N]Team | UMP45 Red Dot - PP2000 Red Dot | Predator/Cobra/Apache | Merry Christmas and happy New Year!
17 godina
neaktivan
explorer 4 kaže...
Katana kaže...

Skoro pa da je i nema.

A nije bas marketinski trik. U praksi se to vidi. Opticka dioda cijelom svojom površinom snima podlogu po kojoj ide dok laser snima kao crtica sto je dosta preciznije.

Optička dioda ne snima, ona samo osvjetljava podlogu, na senzoru i optici se osjeti kvaliteta. Nema tu nikakvog lasera u mišu.

16 godina
neaktivan
Optički > laserski miš
A dobro vidim da se bas kužiš u to pa necu dalje pisat jer o tome bas neznam puno samo sam čitao nešto malo. Al kad radim na misu odmah osjetim koji je optički a koji laserski

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
nebitno što je bolje što nije, ja ne zelim da mi mis svijetli, pa da se odmaknemo od offtopica, dali se može stavit il ne?
17 godina

Mislim da laserska dioda ne bi funkcionirala zbog svoje fokusiranosti u jednu točku, ali možeš probati staviti standardnu IR (infracrvenu) LED-icu.

Nećeš vidjeti svjetlost, a trebalo bi funkcionirati.

Zaboravih, IR LED možeš uzeti npr. iz nekog starog daljinskog upravljača, a trebalo bi ih biti i u Chipoteci i sličnim dućanima.

KaeR
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.12.2010 8:33 (KaeR).
17 godina
neaktivan
KaeR kaže...

Mislim da laserska dioda ne bi funkcionirala zbog svoje fokusiranosti u jednu točku, ali možeš probati staviti standardnu IR (infracrvenu) LED-icu.

Zaboravih, IR LED možeš uzeti npr. iz nekog starog daljinskog upravljača, a trebalo bi ih biti i u Chipoteci i sličnim dućanima.

Trebalo bi raditi, infracrvenu svjetlost možeš vidjeti pomoću kamere mobitela tako da vidiš jeli pravilno spojena i dali radi.

Također treba obratiti pozornost na napon diode, ali sumnjam da će to biti problem.

Puno sreće s modanjema!

15 godina
neaktivan
hvala momci =)
16 godina
neaktivan
KaeR kaže...

Eeee, ljudi tko zna gdje se u Varaždinu mogu kupiti IR ledice ( takve kakve su u daljinskim upravljacima ) Zelim napraviti night vision dodatak za kameru.

ⓑⓤⓖ░░▒▓███✰✰►◕‿◕◄✰✰███▓▒░░ⓑⓤⓖ
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice