Odabir zvučnika - Corsair SP2500?

poruka: 25
|
čitano: 4.885
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina

Pozdrav ekipa

Pošto su moji X-230 već na rubu krepavanja (sateliti) a i već mi je dosadio jednoličan i monoton zvuč cvrčanja iz tog wooferčića, odlučio sam se počastiti novim zvučnjacima.

E sad, čitam po forumu, svi hvale SP2500, a i vidim da ih možda i mogu dobiti tu kod nas. Stoga, da li kupujem to za soma i pol ili kupujem Z623 od Logija za dosta manje novca...?

Fuck me I'm famous.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Na tvom mjestu, kad bi mi izbor bio ogranicen na taj dvojac, bez razmisljanja bih isao na Corsair. Imao sam ih na "probi" jedno vrime i zvucnici su je*enica... i odlicno bi se uklopili uz tu DX-icu.

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
protjeran

Ja ih osobno nikad nisam koristio ali sam imao priliku čuti ih na djelu. Zvučnici su odlični ali sad da baš vrijede tolike novce nisam baš siguran... Pokušaj ih prije isprobati pa vidi, ne paše svima ista "nijansa" zvuka

1 0 hvala 1
13 godina
Re: Odabir zvučnika - Corsair SP2500?

Pa baš zbog zvučne bi htio neku dobru kombinaciju zvučnika, a čitam da su ti sp bili odlični neko vrijeme, a sad ih se opet može naručiti...

Fuck me I'm famous.
14 godina

Jesi razmisljao o nekim 2.0 zvucnicima? Za tu lovu bi se mogli naci fini aktivni monitori.

Sto uopce mislis najvise slusati na njima?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Pa začudio bi se, ali mi najviše treba radi filmova (bas me osobno najviše muči, ovaj moj krči na fullHD uracima), također radi klasične glazbe, a volim i poslušati nešto žešće. Dosta vremena provodim slušajući glazbu, internet radio, klepajući nekaj sam i tako...

Fuck me I'm famous.
14 godina

Meni su ono malo vrimena sta sam ih imao vecinom sluzili za glazbu, sateliti imaju jako ugodan i detaljan zvuk. U filmovima i igrama Corsair rastura, snage ko u prici. Jako dobar izbor za all-around PC upotrebu.

Baci oko i na ove aktivne monitore tipa M-Audio BX5/AV40, Audioengine A5/A2 (neznam da li ih ima jos dostupno kod nas) ili neki Swans M200MKii, za glazbu jos bolji izbor.

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Imam ih, ne vjerujem bas da vrijede taj novac.  Daleko od toga da su loši, ali bas ne vjerujem da vrijede ocjene sa stranih reviewa.

Šogor ima Corsair SP2200, njih bi ti rađe preporucio, pošto su bili po 550 kn, ovi moji nema šanse da vrijede 1800+ kn.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Imao sam ih u vlasnistvu 6 mjeseci i mogu samo reci da su brutala, ali ja sam ih platio 1100 kn tek kad su dosli u hrvatsku, i nakon 3 miseca cijena im je skocila za 600-700 kn tako da ako imas love uopce se nemoj dvoumit nego ih kupuj. Imao i sam i Logijeve z-2300 i mogu ti reci samo da Corsi daju i do 35% kvalitetniji zvuk.

http://www.downloadmoreram.com/
17 godina
neaktivan

Kak si samo izvukao ovaj postotak. :D 35% bolji zvuk.  :D

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Hmm, ok,subjektivan i neznam kako bih se drugacije izrazio, nisam Audiofil, ali jedino njih necu prebolit jer sam prodao iz gluposti. Mogu samo reci da su mi ti zvucnici bili najbolja i najzadovoljnija kupovina u zadnjih 10-tak godina.

13 godina

Ja se isključivo oslanjam na reviewove po netu, čitao sam ovdje i na pce, malo oc3d i techpowerup, uglavnom ih svi hvale i vele da su za kućnu upotrebu inače odlični zvučnici.

Volim s dragom pogledati film, želim da zvuk bude mekan ili grub kada to treba (moji trenutni zvučnici su skloni "probijanju" zvuka), volim poslušati glazbu, igre kada igram rabim headset, ako će klinci htjeti napraviti rođendan, dobro je imati tako malo jaču zvučnu kulisu pa neka skaču po kući i tako... lovu nekakvu imam, mislim da bolje u rangu iznad 1000kn neću naći. Jedino ako postoji neki ekvivalent u klasi ispod 1000kn, gledao sam malo prijedloge od M-Audia, sviđaju mi se, samo treba vidjeti kako stoje s dostupnošu i cijenama.

Fuck me I'm famous.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

A reci gdje bi kupio SP2500, pošto nema dostupnih? 1800 kn ne vrijede, samo cu to reci, da idu po cijeni kada su izašli - naravno.

Po meni, SP2200 su najbolji odabir za neku normalnu upotrebu. Ispod 600 kn, uz naruđbu koliko vidim.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ovde mozes pogledati ponudu M-Audio monitora. Ja sam u njih bio uzeo AV40, jako usluzna ekipa.

Samo imaj na umu da su to vecinom near-field monitori, tj. da ce najbolju zvucnu sliku dati ako sjedis tocno ispred njih te da nece u potpunosti ispuniti sobu zvukom.

Uza sve sto si naveo mislim da bi ti jos najvise odgovarali ovi SP2500.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

@Gilbert, ako ih ikada budes prodavao MOLIM te javi mi se.

13 godina

Gilbert, planirao sam ih kupiti u FuturaIT, navodno traže prethodnu uplatu te naručuju izvana preko uvoznika. Trebali bi doći 22.1. Točnu cijenu ne znam, ali znam da se vrti oko cifre od 1700kn nadalje... Minus PDV, naravno :)

@AnarchyST Hvala ti na pomoći!

Fuck me I'm famous.
17 godina

Za te novce (1800 kn?) si kupiš poštene rabljene zvučnike i pojačalo.

Mission M33i

http://www.njuskalo.hr/zvucnici/mission-m33i-oglas-6550560

Infinity Reference 61 MKII
http://www.njuskalo.hr/zvucnici/infinity-reference-61-mk2-oglas-6434610

Wharfedale Diamond 8.3
http://www.njuskalo.hr/zvucnici/wharfedale-diamond-8.3-kao-moze-zamjena-oglas-6876229

Oni su oko 1200 kn, probaš malo spustiti cijenu, pa uzmeš neko pojačalo od 400-500 kuna, recimo ovaj Denon:
http://www.njuskalo.hr/hi-fi-komponente/pojacalo-denon-pma-280-2x80-w-povoljno-oglas-6738772 

NIKAD nećeš kupiti aktivni 2.1 sustav koji će tako dobro zvučati kao ovako složen sustav. Aktivni 2.1 sustave, koji dobro zvuče, tražiš u pro audio dućanima, nekakvi monitor sustavi. Problem sa njima jest da se mora napraviti kvalitetno pojačalo i aktivna ekvilizacija da popegla ono kaj je driverima problem odsvirati, da zvuče koliko toliko linearno, a da sve to stane u malu kutiju sa rješenim hlađenjem. Nije to tako jednostavno. Može se riještiti sa D klasom pojačala, no njima frekvencijski odziv jako varira ovisno o opterećenju - takvi su po konstrukciji. Problem je rješiv, ali tada nije jeftin.

Da, mali su pa stanu na stol, no možeš uzeti i kvalitetnije bookshelf zvučnike, pa si i to riješio.

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
SPLICO212 kaže...

@Gilbert, ako ih ikada budes prodavao MOLIM te javi mi se.

Hehe. Daj mi ponudu koju ne mogu odbiti i tvoji su. Kutija i gara. :D

Isti tren bi narucio SP2200 kao zamjenu.

13 godina

Naručio SP2500, stići će za dva tjedna. Nadam se da će opravdati ulaganje. Hvala svima.

Fuck me I'm famous.
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina

Pozdrav

Zvučnici su stigli, sve je to lijepo divno i krasno, zvuče odlično no ima jedna stvar koja me jako smeta.

Subwoofer je nečujan na nekoj normalnoj razini glasnoće (25-30%). Kada opletem glasnoću da uši zabole tek onda počne lupati kao nenormalan.

Pokušao sam odvojeno pojačavati subwoofer, dok su sateliti bili na 25% volume. Subwoofer se tek osjetio kada sam ga doveo u crvenu razinu, znači iznad 90% volume.

Postavke su referentne, nisam mijenjao EQ ni ono nešto dodatno.

Znači, zasad cijelo vrijeme slušam samo srednje i visoke tonove, niskih uopće nema. Kako tome doskočiti, nemam pojma. Guglao sam po netu, navodno je to boljka tih zvučnika (ne znam kako ranije nisam naišao na tu informaciju). Jedino rješenje je povećati volume subwoofera na 100%, a satelita na 20-30% i tako slušati glazbu, što je opet banana...

Fuck me I'm famous.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Probaj ih spojit na neku drugu zvucnu !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Probao sam spajati i na Xonar i na integriranu, ništa se ne mijenja...

Fuck me I'm famous.
17 godina

Nisi me htio slušati :) jeftinije bi prošao i bio bi zadovoljniji zvukom. Čak štoviše, riješio bi se problema za do kraja života... što zvučnika, pojačala... :)

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina

Ma nisu ovo loši zvučnici, dapače, sateliti daju izvrsnu zvučnu sliku, ne mogu biti zadovoljniji njima. Samo mi je glupo što je subwoofer on/off, a ne da ga mogu podešavati.

Kaj je tu je.

Fuck me I'm famous.
12 godina
neaktivan

daj mi reci sada molim te nakon par mjeseci korištenja dali se šta promjenilo po pitanju subw. dali radi drugačije..naime imam slične potrebe i razmišljanja kao i ti pa me zanima dali bi sada opet da si na početku kupovine opet isto izabrao ili..."meni su zvučnici prvenstveno za slušanje muzike"

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice