Najeftiniji printer

poruka: 2
|
čitano: 1.314
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Najeftiniji printer

Ovako treba mi printer jeftin i da ima zamijenske boje do sada sam imao epsona stylus sx115 i odlican je bio ali je crko :)

sada sam gledao canon pixma mp230 (329kn) samo me zanima dali on ima zamijenske boje i kolika je cijena u odnosu na nekog epsona 

treba mi prvenstveno za fakultet znaci samo crno bijelo printanje/kopiranje/skeniranje Hvala {#}

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Najeftiniji printer

Ja evo upravo Epsona SX125 pripremam za kantu za smeće. Jedino funkcionalno na njemu je scanner, pa razmišljam da ga možda prodam za 50kn umjesto da bacam u smeće, iako sumnjam da bi to netko kupio. Printer je bio katastrofa, a EPSON proizvode ću kupit više nikad.

Sasušila se glava, no to sam sam kriv, a problem je u nečem drugom.

Ono što me najviše na njemu živciralo je što troši farbu kao blesav, jako malo ispisa se dobije po patroni, no ajde da je to stvarno tak. Najgora stvar je što ne troši farbu do kraja, nego ima čip koji očito broji stranice, i čip se ne može se resetirati (na nekim tintama postoji i ta mogućnost, no na ovoj ne).

I kad odbroji čip svoje printer više neće printati. Neće printati recimo ni crnu, iako je puna, a prazna je žuta tinta. Također printer troši CYM kad printaš crno-bijelo, ne znam zašto.

Evo sad sam baš rastavio tu "praznu" tintu i unutra ima još farbe za ohohoho stranica. Izvukao sam sigurno čajnu žličicu boje iz patrone, toliko o tome da je prazna.

Canon kojeg sam imao prije ovog Epsona je trošio tintu do kraja. Nije imao čipove na tinti, a mogao si pokušati i printati kad nije bilo tinte u patronama pa se i uvjerit da je stvarno nema. Također bez problema je printao crno-bijelo kad su CYM spremnici bili prazni.

Za ono što tebi treba ja bi uzeo ovako nešto: http://www.canon.hr/For_Home/Product_Finder/Multifunctionals/Laser/i-SENSYS_MF3010/index.aspx

Dakle laserski crno-bijeli pisač, sa skenerom. Zamjenski toner za njega imaš već za 100kn u Protisu. Kapacitet ispisa 1600str, što ti daje jako nisku cijenu ispisa od samo 6.25 lipa (bez papira). Eto uzmi da se radi o 10 lipa s papirom. To nećeš dobit s niti jednim ink-jet printerom.

Također troškovi održavanja ovog canona tu ti nikakvi jer ima "sve u jednom" toner. Jedino što će te printer koštati 1000kn. No u njemu već dobiješ početni spremnik tonera od 700str tako da mislim da se isplati uzeti.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.10.2013 18:58 (lllnuclearlll).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice