Multifunkcijski Ink Jet Printer do 600kn

poruka: 14
|
čitano: 3.001
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

Pozdrav,

dakle treba mi ink jet printer sa skenerom i kopirkom do 600kn. Printao bi većinom c/b tekst i to ispod 100 stranica mjesečno, dakle za po doma kada treba nešto isprintat. 

Ono što mi je bitno je da ima jeftinih tinti za taj printer (ne moraju biti original, ali mi je jako bitno da me tinte ne ispadnu 500kn kada ih idem mijenjati već da za neku siću mogu dobiti tintu)

Hvala!

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Re: Multifunkcijski Ink Jet Printer do 600kn

Za te novce nemaš ništa novo što koristi originalne tinte

https://www.facebook.com/adriatix.hr
11 godina
neaktivan

Dobro, kao što sam gore i napisao cijene tinte bilo ona original ili zamjenska mi je presudan faktor. Dakle tinte ne moraju biti original, bitno je da su jeftine i da ih ima za nabavit po ZG-u. Cijena printera ne bi trebala biti iznad 600kn.

11 godina
protjeran

Za nove printere nema zamjenskih kazeta koje provjereno dobro rade.

Zašto?

Pa zato jer proizvođači printera stalno plasiraju nove modele tako da proizvođači zamjenskih tinti ne stignu pratiti promjene na novim kazetama.

Oćeš jedan primjer.

Uzmeš bocu od ulja. I bocu od mljeka. I jedna i druga su od 1 litre. Kad ih okreneš naopako onda očekuješ da ti svo mlijeko istekne u 5 sekundi.  Dok ukoliko okreneš bocu sa uljem unutar 5 sekundi očekuješ da ti istekne 10% sadržaja iz boce.  I sada recimo da na obje boce smanjiš otvore  koliko su proporcionalni ta dva otvora. E onda kad bi okrenuo bocu sa uljem sa tako smanjenim otvorom. Onda iz nje nebi ništa isteklo. A kod boce sa mlijekom i smanjenim otvorom  mljeko bi teklo van  recimo 3 * sporije.

Jeli ti to jasno?

E sad ukoliko uzmeš da je jučer jedan printer imao 39 mlaznica  a danas u istoj klasi ima recimo 180 mlaznica, a jedan blesav Kinez koji se nimalo ne zazlikuje od sličnog Hrvata misli da je inkjet tinta tinta, nema veze od modela. Glavno da je jeftina. A hrvatski nakupac kupuje sve što kinez nudi jeftino. Onda ti može biti jasno da treba proći neko vrijeme dok onaj blesav Kinez shvati da dans ne može puniti kazete koje izgledaju jednako kao one jučer sa istom tintom kojom se je nabokao po svojim raznim skladištima. Odnosno možda on to i zna ali se prvo mora riješiti one zalihe sa skladišta za prijašnje modele.

Zaključak.

Ukoliko želiš štampati jeftino onda moraš uzeti onaj model printera za koji je poznato da zamjenska tinta funkcionira.

A to znaju i proizvođači printera pa salno mijenjaju negu smicalicu kao onu opisanu u usporebi sa bocama ulja i mlijeka.

11 godina
neaktivan

Ti si ko i hrvatski političari... puno zujiš malo meda daješ...

Znači mene ne zanima uopće to što ti meni pokušavaš objasnit... Mene samo zanima koji je best buy inkjet 3in1 printer do 600kn što se tiče cijene tinte bilo ona zamjenska ili original. Napisao sam točno za što ću koristiti printer - da želim printati par listova dnevno... To što ti meni pokušavaš objasnit da se kužiš u to i da te živciraju noob pitanja na ovom forumu, to mene uopće ne interesira kao ni tvoj stav prema meni koji se u to ne razumijem - jer da se razumijem ne bi pitao na forumu....

11 godina
protjeran

Pa onda kupi što ti se svidi za tvoje novce.

Sigurno netko vodi brigu da ti i nakon toga uzme novce. Naravno po mogućnost što više. Tko je vidio nekoga u trgovini da bude zainterisiran da kupcima dugoročno uzima što manje.

Ukoliko si nezadovoljan za 5-6  mj kupuješ opet najnoviji model sa kojim ćeš biti jednatko tako zadovoljan.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.7.2014 14:04 (Adriatix).
11 godina
neaktivan

Neću kupit to što mi se svidi jer želim kupiti printer koji za 600kn ima najjeftinije tinte. Ti OČITO odgovor ne znaš pa si došao pametovat. Dakle ako nemaš više ništa pametno za reć ili mi preporučit printer do 600kn koji je best buy u omjeru kvalitete i cijena tinte onda bi te molio da više ništa ne pišeš jer sam alergičan na ljude poput tebe koji samo znaju pametovat a nikada ne daju konkretan primjer ili prijedlog.

14 godina
protjeran

Da skratimo priču

Kupi 

HP 2645 koji se nađe za te pare i tinta mu je 75kn org a printa cca 300 stranica 

ili

EPSON XP 215 koji se nađe za 480-500kn i tinte zamjenske su po cca 20kn a printaju po 150 str

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Eto znao sam da ima odgovor na to pitanje i odgovor je skroz ok. Hvala Bulldozer!

16 godina
neaktivan
Nemoj HP kupovat, od problema sa driverima do problema sa tintama i svim i svačim, radio sam u servisu neko vrijeme i mogu ti reč da su to najgori printeri kaj možeš zamislit.
Moja preporuka ti je da odeš u servis di se pune tinte i tamo pitaš za koji printer do 600kn ti mogu punit/dat zamjenske tinte i to će te ispast najbolje (vjerojatno neki epson ili cannon sa 8-cama)...
@modovi, Sunce se okreće oko Zemlje,ne?

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

HP 650 Black Original Ink Advantage Cartridge(CZ101AE) Price $ 39 Excludes VAT === 40* 5,5 kn !!!!!!!

A za XP slušali smo nedavno priču Kupio nove tinte i za tjedan dana izlazi prazan list papira. A nisam zamaklo ništa ni štampao. U čemu je problem ? Problem je u onoj prići o boci za ulje ili mljeko. Preko noći tinta izcurila kad je atmosferski tlak zraka malo porasao. Aha {{#}}

11 godina
protjeran

Još jednom svi proizvođači printera angažiraju najbolje marketingške i dizajnerske stručnjake  koji će dizainirati takav proizvod da oni zarađuju a ti plačaš.

Ukoliko ti netko ponudi nešto što zadovoljava navedene kriterije onda to ne može biti ništa iz aktuelne ponude. I zbog toga odgovor će biti

Ne hvala ja hoću nešto novo neraspakirano što mogu kupiti na karticu. A oni stručnjaci gore trljaju ruke dobivaju bonus na plaču na svaku takvu impulzivnu kupnju.

I gotova prića.

11 godina
neaktivan

@Adriatix ok, kužim ja što hoćeš ti reć...

Jel mi možeš onda preporučiti printer koji da si kupim ako želim dnevno u prosjeku printati 3 papira (100mjesečno) i tu i tamo nešto skenirati i kopirati?

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.7.2014 9:24 (enjoyordie).
11 godina
protjeran

Probaj stvari gledati malo iz druge perspektive.

Neki promatrač stručan na ovom polju sa strane prati što ljudi traže i trebaju i kalkulira što je za njih objektivno gledano najpamatnije i najpovoljnije složiti i ponuditi kao Best Buy. I napravi jednu takvu kombinaciju tako da je najbolja opcija za sve partnere.

Međutim ukoliko ti ovdje ponudi takvu soluciju onda će to ispasti kao reklama ili kao navlačenje ili kao dovođenja mlina na vlastitu vodu.

Recimo da bi sam oscjenio kaoliko je to stvaro best Buy  potraži na Webu uz search  >> Mali Div + vs+ Epson L110.

Sve što ti tamo piše vrijedi i za istu takvu Canom MP XXX izvedbu. Košta 700- 800 kn.

Kad ti rikne glava kupiš novu za cca 100 - 150 kn i imaš ponovo nov printer.

Dok ukoliko te počne zezati neki Epson XP xxx sa zamjenskim kazetama, možeš samo plakati.

Upravo se ovih dana natežemo sa jednim zastupnikom zamjenskih kazeta koji kaže da svaku kazetu koju uzmemo za daljnu prodaju moramo odmah isprobati jer ukoliko ih stavimo na skladište i javimo se za  par tjedana više nam neće priznati garanciju za te zamjenske kazete. Što misliš kako to izgleda kad takve kazete zavše kod kranjeg korisnika.  Budeš li ti možda kupovao zamjenske kazete koje je netko isprobavao i stavljao takve  na skladište.

Dok ovdje trošiš originalne glave uz klasu tinte po vlastitom odabiru.  Odnosno ukoliko malo štampaš treba ti skuplja tinta jer sigurnija za stajanje. A ukoliko puno štampaš uzmeš jeftiniju verziju.

Ukoliko imaš pitanja pitaj.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.7.2014 17:15 (Adriatix).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice