Multifunkc. printer (print,copy,skener) do 500 kn?

poruka: 22
|
čitano: 10.296
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Odabir printera

Pozdrav!

Da budem kratak. Trazim multifunkcionalni printer (print,copy,scener) do 500kn.

Imam jos jedan zahtjev. Neka među preporukama ne bude EPSON. Trenutno ga imam i samo problemi. Nikako na zelenu granu s njim {#}

Printer bi sluzio za skolske i studentske potrebe. Znaci, vecinom je to printanje crno-bjelog teksta, te tu i tamo pokoja slika.

Unaprijed zahvaljujem!

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Odabir printera
domagoj05 kaže...

Pozdrav!

Da budem kratak. Trazim multifunkcionalni printer (print,copy,scener) do 500kn.

Imam jos jedan zahtjev. Neka među preporukama ne bude EPSON. Trenutno ga imam i samo problemi. Nikako na zelenu granu s njim {#}

kakvi problemi? imam 4 epsona od toga dve multifunkcionalna i nemam problema s njima

15 godina

Imao dva epsona nikad problema s njima. Kupio sam sestri nedavno EPSON Stylus SX-218 za 450kn u Linksu. Idu zamjenske boje koje sve skupa koštaju 50ak kuna, multifunkcionalac je, izgleda predobro, radi jako dobro.  Tražio sam dosta po netu i forumima, i ovo je bio best buy za taj novac. Inače preferiram Canona, ali nije bilo nešto u rangu ovoga ispod petsto.

15 godina
Odabir printera

Znas kak ja kupujem printer... Odem u par ducana i vidim koje su najjeftinije zamjenske tinte. onda fino kupim model u koji idu te tinte... :D

4 0 hvala 0
15 godina
Leryan kaže...

Znas kak ja kupujem printer... Odem u par ducana i vidim koje su najjeftinije zamjenske tinte. onda fino kupim model u koji idu te tinte... :D

Hehe, sličan princip jedino što ne šetam nego pogledam na netu :D

14 godina
neaktivan
Odabir printera

Ovo sa zamjenskim tintama. Koliko znam, i koliko sam citao, ubacivanjem zamjenskih tinti gubi se garancija na printer. Jos sam citao da zbog tih zamjenskih moze doci do problema tipa stopanja rupa na glavama u printeru. O ovome sam samo citao, nista ne tvrdim.

I jos jedan razlog zasto ne preferiram EPSON su njegove odvratno malene kutijice za tintu.

Ima li koji solidni HP u rangu ove cijene?

Kako on stoji sa cijenama tinte?

Imao sam i njega prije, ajmo rec, 6-7 godina i bio sam zadovoljniji s njim nego sa sadasnjim.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ako ides na najjeftinije zamjenske tinte, onda canon

vruće je...
14 godina
Odabir printera

evo ti EPSON SYLUS DX4450 JA GA IMAN NEGDJE 2-3 GODINE i prilićno je dobar!!!

P.S. ja ti nebi riskirao sa rezervnim tintama jer je meni već jedan printer oša...sad kupujen ogifinal i sve je ok (4 boje u kompletu-250 kn, 1 boja - 100 kn)

Bilo bi potrebno, ali nije zgodno...
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.9.2011 13:26 (Komunist Izet).

0 0 hvala 1
15 godina
Odabir printera

To sa zamjenskim tintama... Neću tvrditi da je nemoguće, ali koristim printere već jako dugi niz godina i nikada nisam imao problema, a osim ovih koje sam dobio uz same printere, originalnih tinti nisam vidio. Pixma ip4k već 6 godina, epson stylus c66 već 3 godine i prije toga nekakav epson isto bez problema.

HP nema zamjenskih tinti, originale za pojedini model možeš provjeriti na netu, ali mislim da ih možeš puniti pa te izađe jeftinije. Točno je da gubiš garanciju, ali samo ako na servis doneseš printer sa zamjenskim tintama. :P

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Arto kaže...

To sa zamjenskim tintama... Neću tvrditi da je nemoguće, ali koristim printere već jako dugi niz godina i nikada nisam imao problema, a osim ovih koje sam dobio uz same printere, originalnih tinti nisam vidio. Pixma ip4k već 6 godina, epson stylus c66 već 3 godine i prije toga nekakav epson isto bez problema.

HP nema zamjenskih tinti, originale za pojedini model možeš provjeriti na netu, ali mislim da ih možeš puniti pa te izađe jeftinije. Točno je da gubiš garanciju, ali samo ako na servis doneseš printer sa zamjenskim tintama. :P

Nije točno. Ima zamjenskih tinti za većinu HP-ovih modela.

Problem kod HP-a (kao i kod Lexmarka) je da kad ti se potroši 1 boja moraš uzeti cijelu kazetu s 3 boje (C, M i Y). Jedino crna dolazi samostalno. Spremnici nisu odvojivi kao kod jednog dijela Epson i Canon ink-jet pisača. Problemi nastanu kod pojedinih pisača jer se znadu zasušiti kanali kojima prolazi boja (barem je to prije bio problem s nekim Canonima i Epsonima ali je taj problem navodno riješen).

Puniti možeš sam većinu kazeta s bojom iz bočica ali tada dolazi do izražaja veća kvaliteta originalnih spremnika boje. Originalni spremnici kod HP-a se mogu ponovno napuniti i do 7-8 puta dok zamjenski 2-3 puta.

Za Epson postoji tzv. CISS sistem koji cijevima napaja glavu printera tintom iz bočica pa tu dolazi do značajnih ušteda. CISS postoji i za druge proizvođaće pisača ali ga je teže nabaviti.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
16 godina
protjeran
Odabir printera

Ja sam danas kupio u Metrou printer hp 2050 (print-copy-scan) za 295 kuna, s tim da sam dobio unutra i 3 tonera (2crna i jedna boja). Mislim da je danas zadnji dan akcije ali nisam siguran.

Printer je isti ko prijasnji Canonov koji sam imao (mp 160) samo sto ima bolji skener. 

Canonov printer sam imao oko 5 godina i cijelo vrijeme sam koristio zamjensku boju i sve je radilo u najboljem redu - koristio sam onu boju kod koje sam bušiš toner pa špricom stavljas boju u njega jer mi je to bilo naj isplativije. Uglavnom, na boji sam uštedio u ovih 5 godina oko 2000 kuna (mozda i vise). Printer je radio besprijekorno s tom bojom, ali puko mi je kotacic koji uvlaci papir (bar mislim da je to) tak da jbg...

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.9.2011 17:57 (krayzie).

0 0 hvala 0
15 godina
Micek kaže...

Nije točno. Ima zamjenskih tinti za većinu HP-ovih modela.

I stand corrected.  Sorry onda za krivi info :)

14 godina
Arto kaže...

i ja sam imao epson stylus c66 pa mi je oša radi FAKE tinta

Bilo bi potrebno, ali nije zgodno...
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.9.2011 13:06 (Komunist Izet).
14 godina

Koji je od ova dva bolje i isplativije kupiti?
Canon Pixma MP280 (oko 330 kn) ili Epson Stylus Office BX305F (oko 550 kn)?

Ili možda nešto treće?

3 Canon Pixma MP280
3 Epson Stylus Office BX305F
0 nešto treće
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

sve zavisi ako zelis puniti onda HP

ako ne onda izaberi sta ti se svidja...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Dobar dan! Ja se bas i ne razumijem u printere, a meni je pred par dana crko stari printer. Molim vas neki prijedlozi. Hvala :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Multifunkc. printer (print,copy,skener) do 500

Canon Pixma MG3150

wifi, duplex, print copy scan + povoljno printanje sa XL tintama. 

cca 450-500 kn printer.

ako hoćeš jeftinije i manje kvalitetno onda epson SX130  cca 300 kn, zamjenska tinta 25kn.

13 godina
neaktivan

Osobno bih ti preporucio Epson Stylus SX405 ali se vise ne proizvodi...

Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdravljam ,

Molio bi za pomoč,, kupujem printer,zanima me Epson do nekih 600-700kn ,treba mi da tu i tamo nekaj sprintam za faks i sl, i zanima me vaše mišljnje .Dvoumim se između više modela. To su SX435W ,SX218 i BX 305F, razlika je u cijeni nekih stotinjak kuna što i ne igra veliku ulogu...i naravno koji bi bolje podneso zamjensku boju ,jer sam negdje počitao da ona jako šteti glavi printera...

1 SX435W
0 SX218
0 BX305F
napoleon
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.2.2012 11:21 (napoleon123).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Multifunkc. printer (print,copy,skener) do 500

hvala svima

napoleon
13 godina
neaktivan

Može li mi neko pomoći između ova dva multi.... canon mp 280  i hp Deskjet 1050A?

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice