Logitech x530 problem

poruka: 28
|
čitano: 6.253
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Logitech x530 problem

pozz svima...

evo imam problem sa 5.1 logitech zvucinicima

kolko ja vidim ja imam 2.1 integriranu zvucnu...e sad me zanima dali bi ja ikako mogao spojit 5.1 zvucnike na moj komp?

bio bi jako zahvalan ako bi mi neko mogao pomoci...

ono sto nemoze bager, ja lopatom
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Logitech x530 problem

ako može mala pomoć. prodajem ovom dečku te logitech zvučnike ali on na matičnoj ima samo Line in / Front Speaker / Microphone i kaže da mu je zvučna 2.1 Skuzio sam da neke matične iako imaju samo 3 rupe ipak imaju 5.1 zvuk. Kako se spajaju 5.1 zvučnici na takvu matičnu, dal se samo spoji i automatski radi dal treba prebacit neki jumper....?

0 0 hvala 0
17 godina
Logitech x530 problem

Pomoglo bi puno kad bi reko model maticne... A i to kaj ima 3 utora ne znaci da je stereo tj. 2.1, sve se to iskonfigurira u control panelu od zvucne... Reci prvo model maticne, pa cemo dalje...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Logitech x530 problem

opet problem...evo instalirao sam everest, iso na maticnu plocu i tamo di pod nazivom pise nepoznato...-.- sta da sad radim? :S

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Logitech x530 problem
FRZEK kaže...

opet problem...evo instalirao sam everest, iso na maticnu plocu i tamo di pod nazivom pise nepoznato...-.- sta da sad radim? :S

Ocito starija verzija everesta pa ne prepoznaje maticnu..

Odi na Start -> Run -> upisi "dxdiag"   (bez navodnika)   i pod "System Model" bi trebalo bit ime maticne (mozda)....

EDIT: ili jednostavno skini novu verziju everesta Osmijeh

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.8.2009 20:41 (ch33ta).
16 godina
protjeran
Logitech x530 problem

pod system model pise : P43-A7

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
FRZEK kaže...

pod system model pise : P43-A7

Google kaze da bi to trebala bit Biostar P43-A7 maticna no nije ni bitno, imas P43 chipset, a s njim mora ic i 5.1 zvucna, evo jedne TEME tu sa foruma, sve ti pise... Ako nekaj nebude jasno, pitaj...

16 godina
protjeran
Logitech x530 problem

aha...a kuzis meni je problem to sto ja na zvucnike dok mi starci spavaju prikopcam slusalice...a mic do kompa...e sad ako idem ukopcavat na prednje utore moram komp restartat da mi prihvati...jer nemogu imati spojene i slusalice i mic :S

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
FRZEK kaže...

aha...a kuzis meni je problem to sto ja na zvucnike dok mi starci spavaju prikopcam slusalice...a mic do kompa...e sad ako idem ukopcavat na prednje utore moram komp restartat da mi prihvati...jer nemogu imati spojene i slusalice i mic :S

Ma da se i to rijesit, uzmes 2 razdjelnika (SLIKA ili SLIKA) i ukopcas ih iza u zeleni i ruzicasti konektor iza, onda mozes imat u isto vrijeme spojene i slusalice i zvucnike.... Slusalice ce ti normalno radit, a za mikrofon ces trebat samo u onom Realtek manageru vratit na stereo, tak bi trebalo bit jenostavnije nego da stekas naprijed pa restart svaki put...

16 godina
neaktivan
FRZEK kaže...

x530 ti imaju na jednom satelitu izlaz za slusalice ako ti to pomaže jer nisam bas skuzio u cemu je problem

16 godina
protjeran
Logitech x530 problem

ma to je ok, ali kuzis ja imam utor za mikrofon tamo di bi trebali zvucnici ic...

Crni - plavi

Zeleni-zeleni

narandzasti- ruzicasti

u ovaj naranđasti mi ide mic...:S

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
FRZEK kaže...

ma to je ok, ali kuzis ja imam utor za mikrofon tamo di bi trebali zvucnici ic...

Crni - plavi

Zeleni-zeleni

narandzasti- ruzicasti

u ovaj naranđasti mi ide mic...:S

Pa stavis onaj razdjelnik na taj narančasti da mozes obadvoje imat ukljuceno i problem rijesen...

16 godina
protjeran
Logitech x530 problem

da, ali di mogu nabavit taj razdjelnik???

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ma to imas u svakom ducanu sa audio-video opremom, ako imaju audio kablove imaju i razdjelnike vjerojatno...

16 godina
protjeran
Logitech x530 problem

aha...a kako se to tocno zove, taj razdjelnik? mislim ga kupit pa da znam sta da trazim...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
FRZEK kaže...

aha...a kako se to tocno zove, taj razdjelnik? mislim ga kupit pa da znam sta da trazim...

Evo LINK, ali imas ih prakticki svuda za kupit...

16 godina
protjeran
Logitech x530 problem

ok, hvala...a imam jos jedan problem sada...tamo di si mi dao link...nesto kaze da u realteku moram stavit na 6 stereo,,, di da to tocno stavim?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Logitech x530 problem

e a da si nabavis neku 5.1 zvucnu za 50 kn ko ja i nemas problema sa manjkom konektora, imam takoder x 530 i sve sljaka, a ako trebas spojit slusalice  imas na desnom satelitu konektor 3,5 mm.

AMD Athlon64 X2 5200+ 2.71 GHz , Asus Radeon HD3650, 2 GB RAM, 320 GB, Logitech X-530
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Logitech x530 problem

pa imam integriranu 5.1 zvucnu -.-

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
gamer2 kaže...

e a da si nabavis neku 5.1 zvucnu za 50 kn ko ja i nemas problema sa manjkom konektora, imam takoder x 530 i sve sljaka, a ako trebas spojit slusalice  imas na desnom satelitu konektor 3,5 mm.

to sam mu i ja preporucio jer ce i ovako potrosit tih 50tak kuna na te razdjelnike, a i nisam bas siguran da se preko tog razdjelnika može u istu rupu uštekat i zvučnik i mikrofon

16 godina
protjeran
Logitech x530 problem

da, ali ja trenutno nemam novaca za zvucnu ni nista,,,a imam 5.1 zvucnu ocito...jel bi mi sve normalno radilo ako spojim onako kako mi je i onaj reko?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
FRZEK kaže...

da, ali ja trenutno nemam novaca za zvucnu ni nista,,,a imam 5.1 zvucnu ocito...jel bi mi sve normalno radilo ako spojim onako kako mi je i onaj reko?

Ma radit ce, ali uz jednu malu nuspojavu, zvuk koji ce ic na zvucnike kroz taj konektor ces cut i na mikrofonu  Smijeh

Najbolje bi bilo da stalno istekavas zvucnike i ukljucis mikrofon, ali drugacije nejde, jedino da probas slozit front audio panel, ili jednostavno mikrofon uvijek ostavis ukljucen...

A ni sa novom zvucnom si neces pomoc jer ce ti zvucnici opet zauzet konektor za mic...

16 godina
neaktivan
Logitech x530 problem

Evo imaš na slici prikazan jedan satelit na kojemu se nalazi 3.5 mm audio jack - znači kada starci krenu na počinak a tebi zatrebaju slušalice, lijepo ih pikneš na stolu ko' gospodina i to je to. Mikrofon ne diraš jer nemaš razloga premiještati i restartat komp. To bi tak trebalo raditi. U slučaju da imaš problema sa integriranom zvučnom, uštedi tih 50-ak kunića ili koliko već treba, kupi si neku 5.1 zvučnu i uživaj.

They took our jobs!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Logitech x530 problem

a slusaj...ja igram cod2 multiplayer...i znaci ja se trebam iz zvucnika na slusalice prebacit,

i sad mi treba i mikrofon jer mi razgovaramo na teamspeaku...

jel bi moglo ovako da kad istekam rozi kabel od zvucnika...pa da tamo ubacim za mic,

i od slusalice u jedan zvucnik,,, a kasnije kad zavrsim da ustekam od zvucnika i da mi radi

bez restartiranja kompa?

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.8.2009 21:40 (FRZEK).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
FRZEK kaže...

a slusaj...ja igram cod2 multiplayer...i znaci ja se trebam iz zvucnika na slusalice prebacit,

i sad mi treba i mikrofon jer mi razgovaramo na teamspeaku...

jel bi moglo ovako da kad istekam rozi kabel od zvucnika...pa da tamo ubacim za mic,

i od slusalice u jedan zvucnik,,, a kasnije kad zavrsim da ustekam od zvucnika i da mi radi

bez restartiranja kompa?

A da li si razmišljao uzeti slušalice i mikrofon u komadu? Imaš ih prilično povoljnih, ne znam da li bi ti to riješilo problem...

Druga stvar - mislim da sam negdje gore u postovima pročitao da imaš Realtekovu zvučnu - pogledaj sliku dolje i probaj si uključiti opciju kao što je prikazano na slici. U tom slučaju se automatski vrše promjene prilikom uštekavanja i ištekavanja kablova te ne moraš restartati komp.

They took our jobs!
16 godina
protjeran
Logitech x530 problem

pa imam u komadu slusalice i mikrofon :S

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Logitech x530 problem

e...ovo sa slike...di da kliknem u realteku da mi se otvori taj prozor? :S

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Logitech x530 problem

Na mojoj slici gore imaš sa desne strane: ANALOG - Back Panel i Front Panel te DIGITAL.

Pod "Back panel" (npr kod mene) imaš 6 "rupica" i svaka je druge boje. One koje su zatamnjene - nisu iskorištene, dok zelena i plava su aktivne i koriste se. Konkretno su mi na zelenu priključeni zvučnici a na plavu sam spojio slušalice. Ujedno je moguće kliknuti na neku od te dvije "rupice" (one koje su aktivne - dakle, zelenu ili plavu) i promijeniti iz npr Front Speaker u Headphone i sl. Poigraj se malo.

I svakako provjeri da li ti je uključena opcija koju sam ti označio na slici:
"Enable auto popup dialog, when device has been plugged in" - skraćuje korak u kojemu moraš sam otići i promijeniti / odabrati što želiš, odmah ti se pojavi prozor kao gore na slici.

They took our jobs!
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice