Laserski u boji ili inkjet printer za manji ured

poruka: 11
|
čitano: 9.551
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Laserski u boji ili inkjet printer za ured

U principu je to ova dilema...manji ured, dva računala koriste printer...printaju se većinom računi i nalozi koji imaju jedan manji logo u boji, ostalo je crni tekst i tablice...vidim da je inkjet tehnologija uznapredovala odtud ova dilema...budući da se dosta printa, koji printer odabrat a da se dugoročno isplati što se tiče boja i što se tiče kvalitete printera? Naravno koristile bi se zamjenske boje, i mora bit printer koji koristi sve boje, i ne može se taj logo nikako drugačije napravit, u sklopu programa je

Ne bih htio ona kemijanja s nekim bojama van printera, kako se to već zove..znači važna mi je dugoročnost printera, kvaliteta ispisa i ne baš...znači printer koji će trajat i boje koje imaju povoljnu cijenu na količinu ispisa...ne tražim nešto povoljno pa da mi rikne za koji mjesec, nešto kvalitetno što će traja, po mogućnosti da ima i kopirku/scaner

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Laserski u boji ili inkjet printer za ured

Pogledaj si novu seriju HP-ovih printera koji koriste "advantage" tinte za ispis. Uglavnom garantiraju niske troškove ispisa po stranici.

npr. 

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.78e8712dd48e446aa993173f18460fe5.hp-multfunkcijski-pisac-deskjet-ink-advantage-4625.aspx

14 godina
protjeran

Laser!

ovi obični za nas smrtnike su jeftini al te na kraju sa bojom dođe ko novi mercedes

Believe those who are seeking the truth. Doubt those who find it!
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pa jel isplativiji ovaj advantage inkjet ili neki color laser kad su boje u pitanju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Laserski u boji ili inkjet printer za ured

Ako bi se islo sa inkjetom, mozda da pogledate nove Epsonove Ink Tank pisace. Ako cijene tinte zaista budu kao u najavi cijena ispisa bi trebala biti drasticno niza od one kod "standardnih" inkjeta.

Nesto informacija:

http://www.bug.hr/buglab/epson-ink-tank-pisaci/96286.aspx

Ne znam da li se vec mogu kupiti kod nas, ali trebali bi biti uskoro dostupni. Gledao sam cijene originalnih tinti vani i cijena im je zaista puno niza.

Pozdrav.

17 godina

Po meni laserski. I oni imaju zamjenske tonere.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Da ne otvaram novu temu evo malo bump sa mojim pitanjem.

U firmi posjedujemo već B&W printere, a sada nam treba a4 printer u boji za printanje računa. Printalo bi se do 2000 papira mjesečno. Osim toga kupili bi i skener, pa neznam jeli pametnije kupiti kombo ili odvojeno.

Limita u buđetu nema, ali naravno ne želim platiti više nego je potrebo. Pošto je za firmu ne zanima me najjeftinija varijanta, želim nešto kvalitetno.

I ako išta utječe, osim crne boje potrebna je plava za logo i eventualno jedna ili dvije za neke detalje (još je u izradi design).

Sve preporuke dobrodošle.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Laserski u boji ili inkjet printer za manji ur

-što god odlučiš, ne vjeruj trgovcu (preporukama) nego izračunaj godišnju cifru-trošak. Laser je uredniji, brži. Kopirka je skuplja u startu (ista osnova kao printer) ali jeftinija za potrošnju. Tintaši u startu mogu biti jeftini, ali potrošnja ... original-zamjenska, sporije..

Postoji previše kombinacija, od parsto kn do nekoliko tisuća (kopirka u boji A3 je 15-20k kn). Sve između je izbor koji ipak moraš sam obaviti.

jedino je uvjek u prednosti neki HP kao brend (servis i potrošni materijal), Canon=HP, ostali su obično s kvakom 22, npr cijena tonera ili bubanj...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.11.2013 22:44 (ihush).
13 godina
neaktivan

Hvala na odgovoru.

Zanima me nešto konkretno što se može nabaviti trenutno kod nas. Znam da je raspon cijena od 500 do 20k kuna, a ja se želim pronaći u koji cjenovni razred spadam (pretpostavljam . I ima li kakva preporuka za određeni model?

Jel valja ovo:

http://www.protis.hr/products/details/hp-laserjet-pro-100-color-mfp-m175a-ce865a/47568

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja bih išao na laser, iako su ti modeli skuplji pogotovo ako uzimaš copy-scan-print uređaj.

300 stranica koliko su najčešće deklarirane patrone crne boje na Inkjetu je manje nego se čini i brzo se potroši - meni recimo Program za 2014 u Udruzi ima 20-ak stranica koji trebam poslati na nekoliko adresa i skupa sa financijskim planom potrošim gotovo sve samo za godišnji izvještaj.

Imam Epson Office BX305F multifunkcijski uređaj na tintu i imam nekoliko problema.

Kako imam određene datume kada najviše printam u godini, dogodi se da ne printam po mjesec dana ništa, nakon čega obavezno moram potrošiti pola sata na čišćenje i uštimavanje.

Količina stranca, kako sam već rekao, po patroni je malo, pa bih trebao potrošiti puno na tintu.

To rješavam kupnjom zamjenskih no ima ih nekoliko na tržištu koje uređaj ne detektira.

Ukoliko tražiš isključivo što jeftinije Brother je jeftini brand, no kako kaže kolega @Ihush, i ja bih radije išao na neki HP/Cannon.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Re: Laserski u boji ili inkjet printer za manji ur

-teško je za drugog dati preporuku, model (HP) koji si linkao je OK ako zadovoljava tvoje potrebe, svakako bi za uredski posao odabrao tako nešto... uz par sitnica, npr dali ima mrežu, ali to ovisi o tvojim konkretnim potrebama. Pravilo je i dalje, što manje platiš u startu, kroz godinu daš na potrošni.. uvjek računaj godišnju cifru. Tad ni skuplji modeli nisu skupi. Npr toner od 2000str, recimo mjesečno cca 300-500kn x4 boje, dok neki toner od 20.000str za 1.000kn x4 traje deset puta duže (ako prvi traje mjesec, drugi traje godinu). tad je matematika 20.000 godišnje za prvi, 5.000 za drugi, razlika u cijeni je takva (ušteda na potrošnom) je takava da možeš kupiti kopirku od 5-7.000 kn i proći jeftinije. Naravno, kućni korisnik nikad ne potroši toliko, njemu za prvi primjer traje godinu.. tad je optimalniji prvi.

-sve ostalo je sporedno, jer svaki printer radi... i onda jednom ne radi, tad je prednost HP zbog održavanja-servisa.

-svakako bi prednost dao laseru, kao što wyks kaže, upališ-ugasiš, radi, tiho, brzo (dok radi). Tinta je problem ako se ne koristi često, ako se koristi tad je problem cijena itd. .. ali zapravo, već sve znaš.

-konkretne modele ne predlažem, jer je 'rizično'.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice