Laser color printer

poruka: 3
|
čitano: 2.799
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Laser color printer

Pozdrav!

Zanimaju me neki low-end laserski color printeri. Pronašao sam na internetu razne savjete, ali u biti ništa konkretno. Jedino sam kao neki printer koji se ističe vidio Samsung CLP-315, koji košta cca 1200 kn. 

Bio bih vam vrlo zahvalan kad biste mi imali neki color laser (cijenom do recimo 2000 kn) za preporučiti i/ili kad biste rekli par riječi o gore spomenutom pisaču. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Laser color printer

Kolor laser za po doma je bacanje novca. Svaki dođe s starter tonerima koji će se potrošiti vrlo brzo. Novi set tonera (veći) dođe skoro ako ne i više od cijelog printera. Color laser je više namijenjen za ispis poslovne grafike, brošura i slično. Ili ako baš imaš neku vrstu zarade na njemu onda je ok. Inače, što jeftiniji color laser to skuplji potrošni i sama cijena otiska. Za promjenu imaš 4 tonera, photoconductor, fuser koji je potrošni materijal, a ujedno može biti i waste-toner bottle. Prvo vidi dali ti zaista treba kolorac, ako da, onda vidi Epson, Lexmark, HP, Brother, Oki, Canon..

1. pogledaj za svaki model onaj koji si možeš priuštit

2. pogledaj koliko stranica ti daje starter toner

3. pogledaj cijenu novog seta tonera

4. pogledaj cijenu novog fusera / photoconductora

i to je to :)

PS: osim toga Color Laseri su potrošači, pri zagrijavanju fusera hoće povući i do 1kV.

pozz i sretno

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
RE: Laser color printer

Ok, hvala na informacijama! Moram priznati da si me malo odgovorio od color lasera... A kakva je situacija s obicnim laserom? Isplati li se on za nekakvu kucnu uporabu? Zna li netko mozda neku dobru stranicu na kojoj mogu procitati najbitinije savjete o printerima? 

S štovanjem, brahle!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice