Konica Minolta Bizhub C203E

poruka: 4
|
čitano: 3.258
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

E ovako,

imam problem da instaliram ovu kopirku preko lana...radio sam to i prije ali se sjacam onako kroz maglu...

pa bi mi dobro doslo da mi neko to objasni ili stavi neki tutorijal...

trazio sam po google-u... ali nista... Mršti se

stvarno mi treba pomoc, hitno mi je...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Konica Minolta Bizhub C203E

Pa ideš na Printers and faxes\Add printer zatim odabereš network printer pa Browse for a printer i tražiš ga na mrežnim kompjuterima, tj. na onom koji je instaliran. Bitno je da je printer share-ovan na mašini na kojoj je instaliran.

Link:

http://www.tips4pc.com/Articles/Networking%20tips/add_a_network_printer_to_your_wi.htm

16 godina
neaktivan
RE: Konica Minolta Bizhub C203E
Whalter vT kaže...

Pa ideš na Printers and faxes\Add printer zatim odabereš network printer pa Browse for a printer i tražiš ga na mrežnim kompjuterima, tj. na onom koji je instaliran. Bitno je da je printer share-ovan na mašini na kojoj je instaliran.

Link:

http://www.tips4pc.com/Articles/Networking%20tips/add_a_network_printer_to_your_wi.htm

mislim da ovo nije ono što je Sargas mislio

@Sargas:

Fotokopirku Ethernet kabelom spoji sa mrežnim hub-om ili switchem, ako dobro služi DSL modem/router(ja ga koristim), ubodi kabel u slobodni konektor na routeru. Na fotokopirki u postavkama ručno upiši IP adresu. Ako koristiš DSL router kao ja najbolje stavi IP adresu fotokopirke 192.168.1.100.

Prilikom instalacije drivera za kopirku na računalo odaberi da instaliraš MREŽNI printer i setup program bi trebao potražiti tvoju fotokopirku, ti ju jednostavno dodaš, instalira se driver i to je to. Postupak instalacije drivera ponoviš na svakom računalu na kojem želiš koristiti kopirku.

Napomena:Ovako sam instalirao Canonove fotokopirke ali sam 99,99% siguran da je i za Konica-Minolta kopirke ista procedura.

@Whalter vT:

Ono što si ti opisao je ok postupak dodavanja printera koji je npr. USB-om spojen na neko računalo i dodjeljen da se dijeli s drugim računalima. Mana je ta što u tome slučaju računalo na koje je printer fizički spojen postaje svojevrsni print server i potrebno je stalno biti uključeno da bi se printer mogao koristiti.

Nadam se da sam pomogao

16 godina
neaktivan

Odoh probati pa se javim šta sam uradio... Namigiva hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice