Koji od ova dva multifunkcionalna uređaja?

poruka: 20
|
čitano: 9.126
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Ovako uzeo bi jedan od ova dva pa bi molio preporuke ako ih netko posjeduje( iskustva i kritike) i dali znate ima li za njih zamjenskih tinti i kolko odprilike kostaju. Hvala

A ovo su uredaji : 1.           2.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Koji od ova dva multifunkcionalna uređaja?
Možda puno subjektivno, ali i sam imam Canon printer PIXMA iP8500 već 6 godina i mogu samo reći, vrhunski proizvod = vrhunsko zadovoljstvo. Zlo nečulo, nikada ništa od kvarova, boje koristim isključivo originale br. 6 u principu 2 puta godišnje ostale boje i 3-4 puta crvenu i crnu, vjeruj mi vrijedi svake lipe u printu.
Što se tiče zamjenskih tonera, u principu to mišljenje nikako ne podržavam, ali ako ti smatraš da ti nije bed, čini mi se da na taj način riskiraš prijevremeno servisiranje, skraćeni rok trajanja uopće, ...

Neka ti bude jedna od misli vodilja, tko radi servis (ulaganje u budućnost kada jednog dana zatreba), i koliko je eventualno daleko od tebe, inače u tvom slučaju navijam za Canon.
ATJ Lučko
15 godina
neaktivan

Koristim Epsona ali SX415, jači model. Prezadovoljan, i zamjenskim tintama i kvalitetom ispisa.

http://hr.epson-europe.com/internetLive/dctm/content/HR/hr_HR/products/all_in_one_products/HRV-Product-Model-SX415-HR.inter.jsp

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
ATJLučko kaže...
Možda puno subjektivno, ali i sam imam Canon printer PIXMA iP8500 već 6 godina i mogu samo reći, vrhunski proizvod = vrhunsko zadovoljstvo. Zlo nečulo, nikada ništa od kvarova, boje koristim isključivo originale br. 6 u principu 2 puta godišnje ostale boje i 3-4 puta crvenu i crnu, vjeruj mi vrijedi svake lipe u printu.
Što se tiče zamjenskih tonera, u principu to mišljenje nikako ne podržavam, ali ako ti smatraš da ti nije bed, čini mi se da na taj način riskiraš prijevremeno servisiranje, skraćeni rok trajanja uopće, ...

Neka ti bude jedna od misli vodilja, tko radi servis (ulaganje u budućnost kada jednog dana zatreba), i koliko je eventualno daleko od tebe, inače u tvom slučaju navijam za Canon.

Ja sam koristio Canon Pixmu 4000 nekoliko godina. Tek nekidan crkla. Nakon toga sam uzeo opet Canona - MG5250. Once Canon, always Canon. Koristim zamjenske boje. U firmi imamo Canon ix980, potrosili smo 50-ak zamjenskih tinti, isprintali par tisuca stranica papira. Nikakvog problema.

Nesto mi se dogadja. Dopiydilo mi je piydit :(
17 godina

Ovisno o tvojim potrebama, koliko često printaš i u kojoj količini, no nekako mi se čini da si postavio cijenu od nekih 400-ak kuna za multi pa od ona 2 koja si gore naveo ne bih preporučio niti jedan. Nažalost nemam osobnog iskustva ali planiram sebi u dogledno vrijeme, tjedan ili dva uzeti nešto slično pa ti mogu samo prenijeti nešto sitno što sam pročitao. Epsona kojeg si naveo, SX125 ne bih jer za njega ili nema ili su zamjenske tinte teže dobavljive, to su zamjenski setovi T1281/2/3/4 tinti. Model o kojem govori thedream je malo skuplji ali kako niti njega nema više, u Linksu ima SX420  ili SX425 koji su lagano malo skuplji, cca 600 kn a u tom slučaju bih radije osobno išao na Canona kao što kaže tnakir. U cjenovnom razredu oko 400ak kuna je jedino SX218, gotovo ista cijena u ADM-u, Linksu, Protisu. Za njega ćeš puno lakše naći zamjenske tinte, ima ih od Orinka i Max Navie u istim trgovinama a i drugdje, zamjenski setovi serije T0711/712/713/714 po cijeni od cca 20 kn, a ide i T0891/2/3/4. npr. Orink 0711 ili Max Navia 0711.

Za drugog multija kojeg si naveo, Canona MP280, ne znam, osobno mi nije ostavio neki turbo dojam, izgleda da nema ni zamjenske tinte za njega ali ako ti se da može se puniti no to će netko tko zna iz iskustva još nadopuniti. Taj model ima samo 2 spremnika - Spremnik FINE - PG-510 i CL-511, jedan za crnu i drugi kombinaciju triju boja tako da bih radije išao na model Canon Pixma MG5250 od tnakira ako ti treba i wifi i CD ispis ali to i košta :) No, ima i mrvicu slabija verzija PIXMA MG5150 bez mogućnosti CD ispisa i wireless spajanja. Oba modela imaju po 5 spremnika, a ako ima još u nečemu razlika neka se netko ubaci ali cijena je već ispod 700 kn što je skoro pa prihvatljivo. E sad, zamjenske za njega su PGI-525, CLI-526C/M/Y, uglavnom ima ih negdje pri dnu :) Paziš malo s čipom i to je to.

A sad koje su razlike/prednosti Epsona ili Canona, bila to rezolucija, brzina ispisa, jačina buke/tišina pri radu, koji se više buni ako ga ne koristiš dulje vrijeme i ima toga još. Bez obzira na sve to neki su skloniji jednima neki drugima, gledaš koliko ćeš ga ti koristiti, kako stojiš s financijama itd itd. Vrlo radio bih ti preporučio Pixmu MG5150 jer i mene jako privlači pa bih htio čuti iskustva ( i nagovaranja) iz prve ruke no moram puno toga mijenjati pa ću (vjerojatno) biti kratak s novcima i zato je Epson SX218 trenutno najizglednija opcija (osim ako ne prodam monitor i komponente od starog kompa u iznimno kratkom roku {#}. Eto, to je nešto sitno što sam ukratko prosurfao pa se nadam da će ti barem malo pomoći pri odabiru. Ako netko još naleti s nekim komentarom bit će super, anyhow, sretno. 

Ash nazg durbatuluk, Ash nazg gimbatul, Ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul.

0 0 hvala 1
17 godina

Sto se tice buke moram priznat da me 5250 ugodno iznenadio. Jako je tih. Brzina ispisa... nista spektakularno. Prosjecna. Mene veseli to sto ima dole skafetin pa mi nemoraju papiri gore viriti i to sto mi ne upada prasina unutra.

0 0 hvala 0
17 godina

-Canon je kvalitetniji (za ova dva uređaja.. Epson škripi i bučan je..)  ali, možeš postaviti glavni kriterij cijenu tinte (vidi što ima u obližnjoj trgovini i po tomu odluči).

- Praktična stvar je odmah kupiti nekoliko paketa tinte...(za godinu dana) 5-10 i trošiti ih (original čuvaš u slučaju kvara-garancija). Kad ih potrošiš to je planirani životni vijek pa netreba pretjerano planirati unaprijed, praksa pokazuje da duže traje ako ga se normalno koristi, za razliku od kućnih korisnika koji ga pale jednom mjesećno (zasuše se glave).

U toj kombinaciji startna cijena je nevažna (cca 100kn razlike).

edit:

thedream kaže...
ihush kaže...

-Canon je kvalitetniji (za ova dva uređaja.. Epson škripi i bučan je..)  ...

-slažem se. Ovo se odnosi baš na te Epsone.. nevjerojatno, kao da uspoređujem (Zaporošca) Trabanta i Mazdu...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.2.2011 22:51 (ihush).
15 godina
neaktivan
ihush kaže...

-Canon je kvalitetniji (za ova dva uređaja.. Epson škripi i bučan je..)  ali, možeš postaviti glavni kriterij cijenu tinte (vidi što ima u obližnjoj trgovini i po tomu odluči).

- Praktična stvar je odmah kupiti nekoliko paketa tinte...(za godinu dana) 5-10 i trošiti ih (original čuvaš u slučaju kvara-garancija). Kad ih potrošiš to je planirani životni vijek pa netreba pretjerano planirati unaprijed, praksa pokazuje da duže traje ako ga se normalno koristi, za razliku od kućnih korisnika koji ga pale jednom mjesećno (zasuše se glave).

U toj kombinaciji startna cijena je nevažna (cca 100kn razlike).

Ovo ovisi i o konstrukciji, ne mora nužno biti vezano uz kvalitetu već uz mehanizam uvlačenja papira, time i glasnoću što si spomenuo. Glasno ne mora nužno biti nekvalitetno. Imao sam priliku koristiti supertihe printere kojima su glave odlazile kao od šale i senzor za papir riknuo tri puta u garantnom roku. Printalo se dosta, to je isto točno - radi se o firmi mojih staraca, ali opet svejedno, ako ne može godišnje ispaliti 2000-3000str. onda zaista ne znam.

Dosta ovisi i o modelu. Ja bi kao primarni kriterij u tako skromnom cjenovnom rangu od 50eura za All-in-one uređaj ipak prvo gledao cijenu zamjenskih tinti i njihovu dostupnost.

Cemetary gates
17 godina
thedream kaže...

...Dosta ovisi i o modelu. Ja bi kao primarni kriterij u tako skromnom cjenovnom rangu od 50eura za All-in-one uređaj ipak prvo gledao cijenu zamjenskih tinti i njihovu dostupnost...

E na tome sam se i ja bazirao, da se dođe do neke love uzeo bih MG5150 barem, ali kad se radi o ovako skromnom rangu zanemarit ću buku, rezoluciju i bolji ispis u boji jer ipak cijena ovdje nosi i veću kvalitetu. Iako su cijene zamjenskih tinti otprilike jednake startna investicija je jeftinija pa kad se povećaju potrebe te i financije gledat će se malo finije stvari. Nadam se da se neću opeći s nekim bofl primjerkom dotad :P

Ash nazg durbatuluk, Ash nazg gimbatul, Ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul.
15 godina
neaktivan
Sta mislite za ovaj multipraktic......HP Photosmart Wireless e-AIO B110a CN245B
edin
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
kize kaže...

Bjez od HP-a. Skupe tinte.

15 godina
neaktivan
tnakir kaže...
kize kaže...

Kod nas u bosni i nije tako strasno skupo mogu se nac black po 20 km

edin
17 godina
kize kaže...
tnakir kaže...
kize kaže...

Kod nas u bosni i nije tako strasno skupo mogu se nac black po 20 km

Mozes od canona i epsona nac za 2 - 5 KM. E TO nije skupo ;)

17 godina

Canon i Epson mislim da ne mozes fulat... E sad, ja sam uzeo sebi najjeftiniji multifunkcionalni od Epsona, odvojene tinte - jeftine. Sam uredjaj je sasvim ok, al ja glasan da fakat smeta. Ne znam za Epsonove modele, al Canon-ov najjeftiniji model se kod kvara ne reparira, uvijek dobijes novog (to vrijedi samo za printer). Prakticno za one koji puno printaju. Uglavnom glave im ubrzo prdnu.

http://www.mediafire.com/?er4ng2zenhm
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.3.2011 13:26 (Batista).

0 0 hvala 0
17 godina
Batista kaže...

Canon i Epson mislim da ne mozes fulat... E sad, ja sam uzeo sebi najjeftiniji multifunkcionalni od Epsona, odvojene tinte - jeftine. Sam uredjaj je sasvim ok, al ja glasan da fakat smeta. Ne znam za Epsonove modele, al Canon-ov najjeftiniji model se kod kvara ne reparira, uvijek dobijes novog (to vrijedi samo za printer). Prakticno za one koji puno printaju. Uglavnom glave im ubrzo prdnu.

Canon imam doma i u firmi. Na oba sam dosta printao (ovaj doma je crko tek nakon 4 godine, sad sam opet uzeo Canona), ovaj u firmi je isprintao preko nekoliko tisuca listova. Glave su im skroz ok.

17 godina
tnakir kaže...

Canon imam doma i u firmi. Na oba sam dosta printao (ovaj doma je crko tek nakon 4 godine, sad sam opet uzeo Canona), ovaj u firmi je isprintao preko nekoliko tisuca listova. Glave su im skroz ok.

Ma da, al imaju odredjen ciklus koji ce bit isprintan, sad kolko je tolerancija, ne znam. Tako mi je rekao covjek u servisu za canon-e

http://www.mediafire.com/?er4ng2zenhm
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.3.2011 15:33 (Batista).
17 godina

Ja danas idem u Protis-a po svoj Canon Pixma MG5250 {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Matozan kaže...

Neces pozalit. Tih, brz, mocan... Jest malo skup al vridi svake kune!

@Batista budem proguglao. Ako je to istina onda je ekipa iz Canona najvece smece!!!

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.3.2011 18:02 (tnakir).
17 godina
tnakir kaže...
Matozan kaže...

Neces pozalit. Tih, brz, mocan... Jest malo skup al vridi svake kune!

Pitanjce, ja bi orginalne tinte zadržao (ne bi ih koristio), a koristio zamjenske Orink-ove.

E sad da li će u slučaju kakvog kvara (u garantnom roku) skužiti da sam sa originalnih tinti skidao i vraćao čipove,

jer bi printer na servis nosio sa originalnim tintama?

Imaš kakav prijedlog ili netko drugi?

17 godina

Ma ko ih hebe... Ja cu koristit zamjenske...

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice