Koje zvučnike

poruka: 119
|
čitano: 19.203
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Koje zvučnike
logic kaže...
thedream kaže...

NHF to je hrpa plastike..X540 su solidni jedino u filmovima i igrama,uz adekvatnu zvučnu karticu..

Zar to i nije osnovna namjena PC zvucnika? O pc zvucnicima i pricamo.

P.S. Nisam ih ni poredio samo kazem koliko je moje uho osjetljivo ;)

Naravno da niej za prediti to su dva svemira.

Meni je teško govoriti u tuđe ime,ja sam sa 5.1 X530 prešao na 2.1 Z2300,sad kad malo promišljam radije bi neki 2.0 moćniji Stereo za komp pa zaista spojiti digitalno preko integruše,a X-Fi i analogiju zaboraviti. Slušam otprilike 70% vremena glazbu na kompu,20% filmovi a 10% igre i to prvenstveno Warcraft..dok je god tome tako,šteta mi je bilo što drugo uzimati..a pogotovo ne 5.1 u toj klasi cijene i performansi. Nije mi to to,X530 i X540 sam prekrižio,200 puta sam ih mogao kupiti,i odlučio sam se za manje zlo iako još uvijek analogno - Z2300.

Rekao si možda najbolje gore,da prevedemo - netko će to čuti,u smislu razlike,a netko neće. Onda sve pada u vodu.

17 godina
neaktivan

U ovakvim rasprava uglavnom se ode u audiofilske vode a to je greska. Svi navedeni sistemu su PC zvucnici. I kao takvi su pravljeni uglavnm za filmove i igre. Audiofil nece ni gledate u ovu kategoriju. Slusanje muzike nije primarna namjena kompa niti ovih zvucnika o kojim mi ovdje pricamo. Zato ces naci ocjenu da su z2300 vrhunski 2.1 a Z-5500 vrhunski 5.1 zvucnici. Audiofili ce se na ovo (sa pravom) samo nasmijati i odmahnuti rukom.

:)
15 godina
neaktivan
logic kaže...

U ovakvim rasprava uglavnom se ode u audiofilske vode a to je greska. Svi navedeni sistemu su PC zvucnici. I kao takvi su pravljeni uglavnm za filmove i igre. Audiofil nece ni gledate u ovu kategoriju. Slusanje muzike nije primarna namjena kompa niti ovih zvucnika o kojim mi ovdje pricamo. Zato ces naci ocjenu da su z2300 vrhunski 2.1 a Z-5500 vrhunski 5.1 zvucnici. Audiofili ce se na ovo (sa pravom) samo nasmijati i odmahnuti rukom.

Nisi li ti sad zalutao stavivši Z2300 i Z5500 kao PC zvučnike u Audiofilsku tematiku? To naravno da nikako nije cilj,ali PC zvučnik je jednostavno toliko šarolik i kvalitetno tolikog raspona,da ne treba ograničiti horizont na samo jedan brand kao što je Logitech,uz dužno razumijevanje tvoje ljubavi Smijeh,Z5500 im je svakako komercijalna perjanica ponude.

Kažem,za 300kn postoje i druge opcije u 2.1 drek-svijetu,kao što za 100 eura ne treba odmah ćapati X540 i ubijediti si u brk da si super prošao. Postoje i druge opcije,to je sve.

Osobno,smatram da je Logi napravio dobar posao sa tri zvučnika, Z3,Z2300 i Z5500. Na sve ostalo konkurencija ima popriličan odgovor,razgovaramo i dalje o PC bukač klasi,nitko ne priča u primisli o audiofiliji,Missionima,Wharfdaleu i risiverima,itd itbliže..

17 godina
neaktivan
thedream kaže...
logic kaže...

Nisi li ti sad zalutao stavivši Z2300 i Z5500 kao PC zvučnike u Audiofilsku tematiku? To naravno da nikako nije cilj,ali PC zvučnik je jednostavno toliko šarolik i kvalitetno tolikog raspona,da ne treba ograničiti horizont na samo jedan brand kao što je Logitech,uz dužno razumijevanje tvoje ljubavi Smijeh,Z5500 im je svakako komercijalna perjanica ponude.

Apsolutno ne. Ja upravo zelim istaci da postoji granica. Naravno da ima modela koju tu granicu prekorace al sam samo htio napomenuti da z-5500 svagdje dobije odlicne ocjene i tako vec 6 ili 7 godina sto govori o njihovoj kvaliteti ali to vrijedi u kategoriji PC zvucnika. BIlo je threadova ovdje gdje su ljudi pitali za pC zvucnike a zavrsilo e na raspravi o pojacalima, kablovima i sl sto je van svake pameti kupovati da bi igrao igre ili slusao muziku sa integrisane kartice ma kako ona dobra bila. A ja sam se pitao sa dobijem sa zvucnm od 100 ili vise eur-a. I zakljuci nista. Nisam audiofill a ako i slusam muziku to su uglavnm mp3 kodirane 128 kb/s a na Z-5500 odlicno zvuci i zadnje smece sa youtubea. Barem meni. Tako da cu te pare radje usmjeriti u mobitel ili nesto drugo sto me veseli umjesto u nesto sto u sustini imam, ne takvog kvaliteta ali ionako razliku necu osjetiti. Radje kupim recimo logitech harmony ili tako nesto. Meni je smijesno kad vidim ili procitam o kablovima od nekoliko hiljada kn. BUdimo realno ko moze cuti razliku izmedju kablova od nekoliko stotina ili hiljada kuna. Vjerovatno niko al psihicki mu se cini da ima razlike.

15 godina
neaktivan
Koje zvučnike

za onoga tko nikad nije čuo prave zvučnike ovo je savršeno.

i meni je bilo kad sam prešao s radija na logitech s200 koji su mi tada bili munja sada su njesra.

u pc svijetu ima otprilike 10-15 dobrih zvučnika al su ništa prema hi-fi.

tako da nema smisla dalje govoriti kako su odlični vrhunski te da su najbolji to su samo osrednji zvučnici.

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo sad tebe sa kontra pricom. Ja i kolega gore jasno povlacimo granicu izmedju PC i HiFi zvucnika. PC i HiFi zvucnici se prave sa potpuno razlicitom svrhom. Mi uopste ne pricamo o HiFi zvucnicima.

Evo da sam sebe citiram akd si lijen procitati:" Svi navedeni sistemu su PC zvucnici. I kao takvi su pravljeni uglavnm za filmove i igre. Audiofil nece ni gledate u ovu kategoriju. Slusanje muzike nije primarna namjena kompa niti ovih zvucnika o kojim mi ovdje pricamo. Zato ces naci ocjenu da su z2300 vrhunski 2.1 a Z-5500 vrhunski 5.1 zvucnici. Audiofili ce se na ovo (sa pravom) samo nasmijati i odmahnuti rukom.".

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.7.2010 12:51 (logic).
15 godina
neaktivan
Koje zvučnike

daj stalno isto govoriš ko da ja neznanm o čemu je riječ.

ja samo kažem što ja mislim.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
explorer 4 kaže...

EDIT:i nisam ljen pročitati znam to i bez tebe

17 godina
neaktivan

Pa sto se petlajs sa audiofilskim zvucnicima u temi o pc zvucnicima? Il se zelis malo kur.t pa da pokazes kao si strucnjak i imas vrh zvucnike koje mi sirotinja nemamo? Bezveze ti je to.

15 godina
protjeran
explorer 4 kaže...
explorer 4 kaže...

EDIT:i nisam ljen pročitati znam to i bez tebe

pa sto onda pises ista,kad znas o cemu je rijec

ljepo li je hrvat biti,majko hvala ti
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.7.2010 13:10 (Toni93).
15 godina
neaktivan
Koje zvučnike

..ovakve teme su dosta nezahvalne.Namigiva

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kao sto napisah bilo je samo pitanje vremena kad ce se onakav komentar pojaviti.

15 godina
neaktivan
logic kaže...

Pa sto se petlajs sa audiofilskim zvucnicima u temi o pc zvucnicima? Il se zelis malo kur.t pa da pokazes kao si strucnjak i imas vrh zvucnike koje mi sirotinja nemamo? Bezveze ti je to.

ja se uopće ne petljam nego kažem što je jedno a što drugo.

nemam vrhunske zvučnike imam tri puta jeftinije od tvojih i ne hvalim se.

a onaj tko se kur*i s opremom si ti.

i ne ja nisam stručnjak nego znam razliku.

17 godina
neaktivan

A iz kojeg mog ili tudjeg posta si shvatio da mi ne znamo razliku? Pa si htio da nas prosvijetlis? Ja izricio dva puta napisao da su zvucnici vrhunski PC zvucnici i da u hifi svijetu nemaju sta traziti i onda ti upadas da nas prosvijetlis. Uostalom EOD sa tobom.

15 godina
neaktivan
Koje zvučnike

Smirimo se..nešto u stilu pomolimo se,u Crkvi hehe,sad mir i tišina,zaista se neiskusnijim korisnicima ovdje može pomoći i do 300,500 pa i 700 i 1000kn da kupe što bolje,ljepše,veće,bučnije,što god..PC zvučnike..kolektivni udah i izdah haha..

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Sad cemo i jogu trenirati ;)

Hehehhehehe

15 godina
Koje zvučnike

@thedream - molim te reci da nisi ozbiljan sa tim hvalospjevom za genius,pa i vrapci na grani znaju da je to šrot ,ako te baš zanima koji su najkvalitetniji zvučnici,to ti je tvrtka Labtec,evo sad znašOsmijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koje zvučnike

ok ok sve u redu pa nisam niš krivo rekao od viška glava ne boli.

što napadate odmah

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Hahahahhahahahahha

Gdje labtec iskopa ;)

Pa ima li veceg smeca od labteca ;)

A sad ozbiljno. Genius ima jedan model 5.1 zvucnika koji je isto tako dobio odlicne ocjene. Nesto home theatar ili tako nesto. Al ja sam za logija i kao drugi izbor creative jer su to provjerene marke i sa njima jedino sto mozes fulati jest da ih paltis malo skuplje al to je cijena imena. S tim da kod logija po cijeni jednog dobijes dva tako da njihove cijene dijelis sa dva odmah u startu pa onda i nisu tako skupi  ;)

15 godina
neaktivan
john_ryder kaže...

@thedream - molim te reci da nisi ozbiljan sa tim hvalospjevom za genius,pa i vrapci na grani znaju da je to šrot ,ako te baš zanima koji su najkvalitetniji zvučnici,to ti je tvrtka Labtec,evo sad znašOsmijeh

Mhm,mislim da sam imao jedne još oko 2001-02,šupljani na kvadrat,zamijenio sam ih za onda toliko preporučane i lovorikovane Altec Lansing 221-dinice koje sam prodao najteža srca ikad..

http://www.tweaknews.net/reviews/altec221/

fantastično nešto za tu klasu..kako je to lijepo sviralo i na prastaroj ISA Yamahi i na SB Live!-u najobičnijem Value.

Ne zanima mene ništa,ima jedna krasna majica..don't feed the trolls,ja ti odgovorim,nahranim te,i ti se izrigaš po meni. Pa nisam ja blesav 26g imam od toga dobrih 15 u HW svijetu,šarafljenja,BSOD-ova,živciranja,failova i uspjeha..

Hvala ti,sad znam i za Labtec lol.

Ima home theater čini mi se u 5 i 6 000 izvedbi..ovo bi se možda na 6 moglo odnositi..grdosije prave iako mislim da je z5500 priča za sebe..

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.7.2010 13:23 (thedream).
15 godina
protjeran
Koje zvučnike

ostavi te se prepucavanja,preporucite mi neke zvucnike 5.1 sa digitalnim optickim ulazom.sluzili bi za reprodukciju zvuka filmova,igara,glazbe ...

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.7.2010 13:27 (Toni93).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Isti su kao i 2001. godine ;)

Altec lansing i nema puno modela za PC koliko znam. Bili su oni falusoidni providni koliko se sjecam. Al to je ime iz hifi svijeta zavirilo u PC svijet.

17 godina
neaktivan
Toni93 kaže...

ostavi te se prepucavanja,preporucite mi neke zvucnike 5.1 sa digitalnim optickim izlazom.sluzili bi za reprodukciju zvuka filmova,igara,glazbe ...

Zvucnici sa izlazom? Ako mislis na ulaze onda od z-5500 tesko da ces naci bolje.

15 godina
neaktivan
logic kaže...

Isti su kao i 2001. godine ;)

Altec lansing i nema puno modela za PC koliko znam. Bili su oni falusoidni providni koliko se sjecam. Al to je ime iz hifi svijeta zavirilo u PC svijet.

http://www.google.hr/images?hl=hr&q=altec%20lansing%202.1&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&tab=wi

modela ka u priči..

15 godina
neaktivan
Koje zvučnike

šteta što nema alteca više u hrvatskoj.

ovaj model sam mislio uzet jer mi se svidio čim sam ga vidio.

http://www.laaudiofile.com/images/altec_lansing_pt6021.jpg

ovo su zvjerke

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Hehehehe

Nisam u toku ocigledno ;)

15 godina
protjeran
logic kaže...
Toni93 kaže...

ostavi te se prepucavanja,preporucite mi neke zvucnike 5.1 sa digitalnim optickim izlazom.sluzili bi za reprodukciju zvuka filmova,igara,glazbe ...

Zvucnici sa izlazom? Ako mislis na ulaze onda od z-5500 tesko da ces naci bolje.

ups,greska

znam za njih ali su dosta skupi

da te pitam, meni su kabeli za zvucnike vec u zidu,jel z-5500 zvucnici imaju vec spojene kabele ili su kao i na obicnim zvucnicima.

jel imaju ovakav spoj kabela ... jel imaju ovakav spoj kabela ...
... ili ovakav ... ili ovakav
17 godina
neaktivan

Imaju stopice tj. prva varijanta. Dobijes kablove posebno a mozes uzeti i kvalitetnije ili ak imas vec provucene. Ako se mozes pruziti za z-5500 neces pozaliti ni sekunde.

15 godina
protjeran
Koje zvučnike

jedno pitanje ako ko zna.

ako spojim te z-5500 s televiziom s optickim kabelom,a na televiziu spojim komp i xbox s hdmi-om.ocu li moci slusat 5.1 zvuk poslan s xboxa ili kompa na tim zvucnicima?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Zasto bi ti zvuk isao na tv?

Z5500 ima dva digitalna ulaza i 3 stereo s tim da imas prekidac da li ce ti ti stereo ulazi se ponasati kao 3 stereo ulaza ili kao jedan analogni 5.1 ulaz. Ova dva digitalna su izvedena kao jedan opticki i jedan coax. Sa daljinskim samo prebacujes ulaze ;)

I ovo nije pitanje zvucnika sto ti pitas vec pitanje televizora. Sta ce on napraviti sa 5.1 zvukom koji dobija od ostalih uredjaja. Propustiti ih ili ce ih on nekako mixati ili sta vec. Zvucnici ce pustiti zvuk kakav dobiju i kako ti podesis. Mozes podesiti da ti steroi dizu na 5.1 ako dobiju stereo a 5.1 ce pustiti onakav kakav jest.

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.7.2010 13:50 (logic).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice